Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród cioci czyli ciociogród :)

Ogród cioci czyli ciociogród :)

Kasik 09:30, 14 sie 2014

Gosieńko czytam, że kolejne wyzwanie przed Tobą. Przedpłocie? No i znów jest o czym myśleć. Ale znając Ciebie- będzie pięknie.

U mnie stoją forsycje - ale one tylko efektowne są jak kwitną. Sadziliśmy je w pierwszym roku i dziś muszę tylko wymyślić jak je formować, bo obok mam jaszcze juki i konwalie. Mieszkam na Konwaliowej.

Jest jeszcze troszkę floksa skrzydlatego- tak więc jeden wielki chaos. Ale, że moją drogą jeżdżą tylko samochody jadące do mnie, to nie mam kłopotu , że komuś się nie podoba.

buziak

malgorzata_s... 09:37, 14 sie 2014

Kazik u mnie nie ma miejsca na różnorodność chociaż ją lubię Tam wąziutko, więc będzie minimalistycznie Dwa kolory pęcherznicy Buziam Kasiu
zawitka 09:57, 14 sie 2014

Oj te ogrodniczki ciągle coś zmieniają Pozdrówka Poszukam tego przedpłocia Znalazłam gosiu wyzwanie jest ale jak poleci sól będziesz patrzeżć na zdechłe roślinki Zastanów się a tak masz traffffkkkę
malgorzata_s... 10:31, 14 sie 2014

zawitka napisał(a)
Oj te ogrodniczki ciągle coś zmieniają Pozdrówka Poszukam tego przedpłocia Znalazłam gosiu wyzwanie jest ale jak poleci sól będziesz patrzeżć na zdechłe roślinki Zastanów się a tak masz traffffkkkę

Halinko przed płotem jest rów i większość śniegu z solą tam leci. Sąsiadka ma na przedpłociu graby i dają radę. Może pę cherznica też da radę. A koszenie tam niefajne i stale tam nie estetycznie. Z moich obserwacji wynika że liściaste w pasie drogi dają radę a tuje, cisy nie. Kawałek dalej są nawet bukszpany i się bronią
gierczusia 12:50, 14 sie 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)

Halinko przed płotem jest rów i większość śniegu z solą tam leci. Sąsiadka ma na przedpłociu graby i dają radę. Może pę cherznica też da radę. A koszenie tam niefajne i stale tam nie estetycznie. Z moich obserwacji wynika że liściaste w pasie drogi dają radę a tuje, cisy nie. Kawałek dalej są nawet bukszpany i się bronią

Aaa..jak nawet buksy się bronią to ja myślę ,że " żelazna " pęcherznica też powinna wytrzymać .. On chyba wytrzymuje ffszytsko

Buziaki Gośku
Milka 13:50, 14 sie 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kazik u mnie nie ma miejsca na różnorodność chociaż ją lubię Tam wąziutko, więc będzie minimalistycznie Dwa kolory pęcherznicy Buziam Kasiu

To wg mnie pięknie będzie i do tego cięcie i już ale znając ciebie, nie wytrzymasz, coś tam wciśniesz
malgorzata_s... 14:11, 14 sie 2014

gierczusia napisał(a)

Aaa..jak nawet buksy się bronią to ja myślę ,że " żelazna " pęcherznica też powinna wytrzymać .. On chyba wytrzymuje ffszytsko

Buziaki Gośku

No jak nie , jak tak
malgorzata_s... 14:12, 14 sie 2014

Milka napisał(a)

To wg mnie pięknie będzie i do tego cięcie i już ale znając ciebie, nie wytrzymasz, coś tam wciśniesz

Irenko jak Ty mnie wyczułaś Jednoroczne będą pewno A przy furtce róże pnąceMam dwie do przesadzenia
gierczusia 15:09, 14 sie 2014

Synek mam nadzieję okej po tym nieszczęsnym wypadku
Pszczelarnia 15:18, 14 sie 2014

Gosiu, a ta żółta róża to pnąca? I jak się nazywa oraz sprawuje?