Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród na glinie

Ogród na glinie

Malgosik 19:58, 23 lip 2014

nicol21 napisał(a)

Super!!Cena i wielkość super. Pewnie wiosną będzie można dzielić jeśli będziesz miała taką potrzebę.

Nie miałam internetu, więc się chwilę nie odzywałam.
Żurawki posadzone. Bryła korzeniowa była mocno przerośnieta, więc dobrze, że je odrazu posadziłam. Azalie narazie wysadziłam z tej rabaty.
O 22.45 zeszłam wczoraj z "pola".

Malgosik 19:59, 23 lip 2014

Mazan napisał(a)
Malgosik,
coś mi się widzi, że miejsca na krytykę brak.

Pozdrawiam

Dziękuję.
Nie wiem co powiedzieć.
Malgosik 20:00, 23 lip 2014

grazyna_olszewska napisał(a)
Pięknie Małgosiu ,pięknie
taka ilośc żurawek od razu daje efekt na rabacie

Dzięki
Mam nadzieję, że teraz nie przeleję tych żurawek i będą zdobić.
Malgosik 20:02, 23 lip 2014

wojtas2101 napisał(a)
Witaj
Coraz piękniej u Ciebie, czy ten kawałek trawnika między kostką a rabatą też do lkiwidacji.

Hej

Ten trawnik idzie do poszerzenia. Tak jak żółty sznurek. Ścieżka przy domu nie jest zbyt szeroka, do tego wprowadza prosto na rabatę ze żwirkiem. Trzeba zejść na trawę by wejść do ogrodu.
Malgosik 20:13, 23 lip 2014

Iwk4 napisał(a)
Małgosiu, pięknie będzie. Idziesz według planu. Mozna by pociągnąć jeszcze z 2 żurawki. Ale możesz poczekać do wiosny i rozdzielić i będziesz mieć własne.
Rozumiem, że trawa będzie do sznureczka?

Zgubiłam się w wątku - gdzie chcesz posadzić róże - przy tarasie? I jaki kolor?

Żurawki posadziłam szerzej, bo M mówił, że za gęsto i wyszedł dość długi rządek. Pokażę zdjęcia.

Trawka chyba się będzie mijać, bo coś mi się nie widzi równy rządek tak jak żurawki. A sznurek to orientacyjna linia trawnika i rabaty.

A róży raczej przy lawendzie nie będzie, bo dziś kupiłam 2 miskanty Morning Light . Są malutkie, ale kiedyś urosną. Posadzę je jak wytnę dno w odpowiedniej doniczce.
Malgosik 20:23, 23 lip 2014

No i są zdjęcia, poranne, bo teraz pada.
Przekopałam i wyrównałam teran i spadki w stronę trawnika. Przesadziłam 2 azalie, których już tu nie ma, wydłużyłam rządek żurawek.

Zwróćcie uwagę że teraz turzyce mijają się, a nie stoją w rządku. Jak to widzicie? kępki jeszcze urosną.
I mój nowy pomysł na to, by wzdłuż płotu posadzić 2 (lub 4 po podziale) miskanty i pozostałe poletko obsadzić tą samą funkią biało zieloną(chwilowo każda w innej donicy).
Co myślicie?
Wiosną będę musiała nadrobić cebulowymi, bo będzie łyso. A latem funkia da las blado fioletowych kwiatostanów.

Musiałam ograniczyć liczbę gatunków, bo się zaczynał robić bałagan.
Hortensji napewno tu nie będzie. Znajdzie się w ogrodzie.
Malgosik 20:28, 23 lip 2014

Początkowo przy kostce brukowej miały iść 2 żurawki, ale z powodu betonowych oporów dla kostki nie dało się ich wkopać i jest pojedyńczy rządek żurawek.
bartek_luberda 20:56, 23 lip 2014

Zaczyna robić się pięknie
nicol21 21:13, 23 lip 2014

Malgosik napisał(a)
No i są zdjęcia, poranne, bo teraz pada.
Przekopałam i wyrównałam teran i spadki w stronę trawnika. Przesadziłam 2 azalie, których już tu nie ma, wydłużyłam rządek żurawek.

Fajnie to wygląda! Trawy na mijankę, żeby dodać dynamiki
a co ile posadziłaś te żurawki? bo fajnie wyglądają jak się liście spotykają, tzn mi się tak podoba i Danusia też tak robi [zwykle] z tego co zauważyłam.
trawy wysokie - jestem na tak, bo te 2 to na chwilę obecną mało, ale co ja tam się znam!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
leon60 21:16, 23 lip 2014

Świetna rabatka będzie, dobrze Ci idzie Żurawki wprowadzają cudowny kolor