Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród na glinie

Ogród na glinie

Malgosik 21:39, 03 maj 2015

malkul napisał(a)
skrzynie fajne, tak jak danka napisała takie masywne.

Jak przysiadam to wydają się być stabilne i wygodne.
Troszkę może za szeroka ta listewka z wierzchu, ale stolarzowi tak proporcjonalnie lepiej wyglądało. Nie spojrzał jak ogrodnik. Ale myślę, że rośliny sobie znajdą ujście do światła, w końcu dołem to tylko łodyżki są. Na korzenie będzie miejsce pod deseczką.
kasia_w 22:18, 03 maj 2015

Malgosik napisał(a)
od piątku niewiele nowego widać, ale pokażę te bałagany
skrzynie zmieniły pozycje, bo spodnie krawędzie też należało zaimpregnować

drugą warstwę impregnatu dostały skrzynie od wewnątrz tam, gdzie folia kubełkowa nie dojdzie

Gosia piękna instalacja! Co tam warzywa, zostaw tak, jak jest i masz ultranowoczeną rzeźbę ogrodową
Malgosik 22:26, 03 maj 2015

kasia_w napisał(a)

Gosia piękna instalacja! Co tam warzywa, zostaw tak, jak jest i masz ultranowoczeną rzeźbę ogrodową

hi hi hi
jedna to mi się podobała, ta przy studni
wyglądała jak łuk triumfalny, zaproponowałam eMowi, że zrobimy z niej wejście do drugiej części ogrodu
Juzia 22:38, 03 maj 2015

Jak futryny
Malgosik 07:34, 04 maj 2015

Juzia napisał(a)
Jak futryny

Takie one duże, że się teraz zastanawiam, czy żwirku mi się zmieszczą, bo miejsce mają już wyznaczone.
lojalna_ 08:41, 04 maj 2015

Takie bałagany to bym chciała miec
horcia 09:14, 04 maj 2015

Malgosik napisał(a)

Na zdjęciu mi się podobają, ale jak się rozdziawiły i przewieszają, to już nie tak bardzo.

Witaj Malgsik czyli u Ciebie te papuzie też się tak nieładnie przewieszają? Myślałam że tylko u mnie takie jakieś wiotkie i mało eleganckie, ale i tak je wszystkie lubię bo mam ich mało. Pięknie połączyłaś te ciemne z różowymi i czerwoną żurawką, czy możesz podać jej nazwę? Mam jeszcze jedną prośbę, jak uważasz czy do hortensji Vanilla pasuje miskant gracek czy morning i trzmielina ( z białą czy żółtą obwolutą)? Jak Ty byś połączyła?
Malgosik 09:58, 04 maj 2015

horcia napisał(a)

Witaj Malgsik czyli u Ciebie te papuzie też się tak nieładnie przewieszają? Myślałam że tylko u mnie takie jakieś wiotkie i mało eleganckie, ale i tak je wszystkie lubię bo mam ich mało. Pięknie połączyłaś te ciemne z różowymi i czerwoną żurawką, czy możesz podać jej nazwę? Mam jeszcze jedną prośbę, jak uważasz czy do hortensji Vanilla pasuje miskant gracek czy morning i trzmielina ( z białą czy żółtą obwolutą)? Jak Ty byś połączyła?

Żurawka to Berry Smoothie i jest ciemnoróżowa. Niestety różowe tulipki tylko na krótko załapały się na fioletowe, bo zaczęły wcześniej kwitnąć.

Papuzie przewieszają się, jakby kwiatów nie mogły udźwignąć.

Do Vanilek pasują moim zdaniem obydwa miskanty.
Trzmielina z białym będzie bezpieczniej do vanilek i miskanta.
Ale i spokojniej.
A jeśli chcesz kolory, lubisz je łączyć, to możesz dać żółtą trzmielinę. Vanilki przebarwiają się na dość ciemny róż i powinny dobrze z nimi wyglądać. Gorzej wygląda żółć z bladym różem.
Ale to jeszcze zależy co masz dalej w sąsiedztwie i jak urządzasz te kolory.
Danusia w ogrodzie zimozielonym zrobiła skarpę w tonacji biało-zielonej, tylko kształty liści były inne i fajnie to wyglądało.
Agatek 10:02, 04 maj 2015

Helou
doczytałam i jestem pod wrażeniem
Malgosik 12:09, 04 maj 2015

Mam folię kubełkową. Trochę. Dokupię potem tam gdzie taniej może będzie, bo jest dość droga.

Tylko którą stroną do drewna?
Płaską się daje do fundamentów, a wilgoć się zbiera w kubełkach.
Tak samo do drewna?