Jak przysiadam to wydają się być stabilne i wygodne.
Troszkę może za szeroka ta listewka z wierzchu, ale stolarzowi tak proporcjonalnie lepiej wyglądało. Nie spojrzał jak ogrodnik. Ale myślę, że rośliny sobie znajdą ujście do światła, w końcu dołem to tylko łodyżki są. Na korzenie będzie miejsce pod deseczką.
hi hi hi
jedna to mi się podobała, ta przy studni
wyglądała jak łuk triumfalny, zaproponowałam eMowi, że zrobimy z niej wejście do drugiej części ogrodu
Witaj Malgsik czyli u Ciebie te papuzie też się tak nieładnie przewieszają? Myślałam że tylko u mnie takie jakieś wiotkie i mało eleganckie, ale i tak je wszystkie lubię bo mam ich mało. Pięknie połączyłaś te ciemne z różowymi i czerwoną żurawką, czy możesz podać jej nazwę? Mam jeszcze jedną prośbę, jak uważasz czy do hortensji Vanilla pasuje miskant gracek czy morning i trzmielina ( z białą czy żółtą obwolutą)? Jak Ty byś połączyła?
Żurawka to Berry Smoothie i jest ciemnoróżowa. Niestety różowe tulipki tylko na krótko załapały się na fioletowe, bo zaczęły wcześniej kwitnąć.
Papuzie przewieszają się, jakby kwiatów nie mogły udźwignąć.
Do Vanilek pasują moim zdaniem obydwa miskanty.
Trzmielina z białym będzie bezpieczniej do vanilek i miskanta.
Ale i spokojniej.
A jeśli chcesz kolory, lubisz je łączyć, to możesz dać żółtą trzmielinę. Vanilki przebarwiają się na dość ciemny róż i powinny dobrze z nimi wyglądać. Gorzej wygląda żółć z bladym różem.
Ale to jeszcze zależy co masz dalej w sąsiedztwie i jak urządzasz te kolory.
Danusia w ogrodzie zimozielonym zrobiła skarpę w tonacji biało-zielonej, tylko kształty liści były inne i fajnie to wyglądało.