Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród na glinie

Ogród na glinie

nicol21 22:51, 15 lip 2015

Widoki urlopowe świetne. Mam nadzieję, że zobaczę i Budapeszt latem i Czarnogórę [byliśmy w Chorwacji parę lat temu, ale już czasu nie starczyło na Montenegro].
Też lubię jeżdzić i obserwować. Agapanty na południu rosną bardziej dorodne, nic tylko pozazdrościć im. Fajnie, że wypoczywaliście w przyjemnych okolicznościach natury.

ledwo wrócilaś i już działasz Super!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Malgosik 23:03, 15 lip 2015

nicol21 napisał(a)
Widoki urlopowe świetne. Mam nadzieję, że zobaczę i Budapeszt latem i Czarnogórę [byliśmy w Chorwacji parę lat temu, ale już czasu nie starczyło na Montenegro].
Też lubię jeżdzić i obserwować. Agapanty na południu rosną bardziej dorodne, nic tylko pozazdrościć im. Fajnie, że wypoczywaliście w przyjemnych okolicznościach natury.

ledwo wrócilaś i już działasz Super!

Właściwie to ledwo przędę, bo jeszcze ogórki robię i porzeczki. Wszystkie dziecka w domu. Nie wyrabiam na zakrętach. Ale chociaż baterie naładowane
Malgosik 23:05, 15 lip 2015

Juzia napisał(a)
Ale maluchy

Podrosną.
Ważne że mają korzonki i już siedzą w ziemi.
Malgosik 23:07, 15 lip 2015

bleebla napisał(a)
widoki super, a po wczasach... zakupy ogrodowe (mus)

Jak coś ładnego spotykam w sklepie to biorę. Tym bardziej kiedy cena ładna. A runianki były po 6 zł.
Malgosik 09:18, 16 lip 2015

Opuchlaki zżeraja mi trzmieline.
Zlapalam w nocy jednego.
A że wczoraj trafiłam na pole z wrotyczem, to właśnie szykuje napar i jeszcze dziś podlewam. Może wieczorem opryskam liście.
Ewa777 16:23, 16 lip 2015

Malgosik napisał(a)

Hej

A czemu tawułki Ci słabo rosną?
Masz sucho?
Brak cienia?
A może trafiłaś na taką odmianę?

Nie wiem o co chodzi z nimi. Mam 3 odmiany. Rosną w cieniu, podlewam je codziennie i to bardzo mocno, aż robią się kałuże. Może moja glina im nie odpowiada.
Malgosik 17:11, 16 lip 2015

Ewa777 napisał(a)

Nie wiem o co chodzi z nimi. Mam 3 odmiany. Rosną w cieniu, podlewam je codziennie i to bardzo mocno, aż robią się kałuże. Może moja glina im nie odpowiada.

Może faktycznie warto troszkę rozluźnić glinę.
Malgosik 09:31, 17 lip 2015

Moja trzmielina wygląda tak:

jako że ubiłam w nocy opuchlaka, który ją zżerał, zrobiłam wczoraj szybko napar z wrotyczu (2 porcje) i wylałam 60 litrów płynu na trzmielinę, Rh (lekkie nadgryzienia) i profilaktycznie na żurawki, bo rosną po sąsiedzku

trzeba uważać z naparem, wczoraj trochę niuchnęłam i mnie rozbolała głowa i mdliło mnie
wypiłam sporo soku z kiszonych ogórków i dziś jest ok

reszta wrotyczu poszła na gnojówkę
Juzia 09:33, 17 lip 2015

Ja w tamtym roku miała prawie do zera pozjadane trzmieliny....ale nie myslałam, że to opuchlaki.
Jest szansa, że to jednak coś innego???

Malgosik 09:40, 17 lip 2015

a tutaj moja runianka
posadzona, by nie trzymać w doniczkach
odrazu obcięłam czubki i wetknęłam do ziemi