Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród na glinie

Ogród na glinie

Kawa 07:38, 16 paź 2015

hej Małgosiu
wiesz że nasionka nie dotarły

a co do moich orlików to jakbys chciała to się polecam, bardzo mi się w tym roku rozrosły jakbym wiedziała to bym ci wysłała albo nasiona albo wykopane bo dużo miałam
jakbyś chciała na wiosnę to nie ma sprawy
Malgosik 16:01, 16 paź 2015

Kawa napisał(a)
hej Małgosiu
wiesz że nasionka nie dotarły

a co do moich orlików to jakbys chciała to się polecam, bardzo mi się w tym roku rozrosły jakbym wiedziała to bym ci wysłała albo nasiona albo wykopane bo dużo miałam
jakbyś chciała na wiosnę to nie ma sprawy

niedobrze
poczekajmy jeszcze kilka dni
a jak nie, to wyśle Ci nasiona od nowa
za orliki dziękuję, śliczne, ale nie mam miejsca na fioletowe, bo gromadzę teraz niebieskie i granatowe
Kuba 07:48, 17 paź 2015

Malgosik napisał(a)

Rozmawiałam dziś z firmą zakładającą trawniki. Pan uważa, że bez Roundupem nie da się. Będę 3 lata wyrywać ręcznie chwasty. A ja nie chcę chemii...

to nie o to chodzi że bez roudapu się nie da tylko roundap daje szybszy efekt i mniej roboty dla panów a mniejszy koszt dla inwestora. A w to że po pryskaniu chwastów będzie mniej nie wierzę.
Malgosik 08:31, 17 paź 2015

Kuba napisał(a)

to nie o to chodzi że bez roudapu się nie da tylko roundap daje szybszy efekt i mniej roboty dla panów a mniejszy koszt dla inwestora. A w to że po pryskaniu chwastów będzie mniej nie wierzę.

No ładnie.
Pan sugerował że padnie po oprysku nawet perz i mniszek.
Potem wzejda nasiona ale popryska się na dwuliscienne i będzie ladny trawniczek.

Ja myślę o zdjęciu darni glebogryzarką, przekopanie nią kolejnej warstwy, poczekanie aż wyjdą chwasty wieloletnie i wyjmowanie ich widłami. Ale to tyle roboty że się chyba skicham. Bo chwastów mam dużo na trawniku.
Kuba 08:37, 17 paź 2015

Małgosia nie wiem co Ci radzić, może zapytaj Danusi albo Waldka, ale ja miałam pryskanie Roundapem a chwastów co nie miara, myślę że więcej już być nie może przygotowanie terenu bez pryskania to ciężka robota, dlatego wykonawcy nie chcą się w to bawić
lojalna_ 08:43, 17 paź 2015

Malgosiu pozdrawiam ..walczysz dzisiaj! Czy odpoczywasz?
Malgosik 15:33, 17 paź 2015

lojalna_ napisał(a)
Malgosiu pozdrawiam ..walczysz dzisiaj! Czy odpoczywasz?

Ja mam dziś szkolne uroczystości i nie mogę iść do ogrody. Nie wiem kiedy cebule się posadzą.
Malgosik 15:35, 17 paź 2015

Kuba napisał(a)
Małgosia nie wiem co Ci radzić, może zapytaj Danusi albo Waldka, ale ja miałam pryskanie Roundapem a chwastów co nie miara, myślę że więcej już być nie może przygotowanie terenu bez pryskania to ciężka robota, dlatego wykonawcy nie chcą się w to bawić

Będę czytać wątek o trawniku. Może się czegoś mądrego nauczę.
Olili 15:39, 17 paź 2015

Malgosik 18:02, 17 paź 2015

Znalazłam chwilę by zrobić kilka zdjęć w kolorach jesieni.
Wrzucę w wolnej chwili.