Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Odcienie zieleni

Odcienie zieleni

polinka 16:30, 23 wrz 2015

jazzy napisał(a)

Efffka, myślę, że nie jest tak ważne, aby nazwać styl, w jakim chcesz stworzyć swój ogród
Wg mnie ważniejsze jest, aby wiedzieć czego się chce i dążyć do tego. A jak to się nazywa, to już szczegół taki jest
Przecież wiesz co Ci się podoba, jakie rośliny Cię " jarają", a które nie robią na Tobie wrażenia
Wiesz też, że nie chcesz kolorowego buszu, a stonowany ogród w odcieniach zieleni
A czy to co stworzysz będzie się kwalifikowało na ogród holenderski, angielski czy ruski, to nie ma tak naprawdę żadnego znaczenia
Nie skupiaj się na nazwach, skup się na tym co Cię bierze

Ruski? Proszę o szczegóły
MirellaB 16:47, 23 wrz 2015

Mirelko dziękuję, oczywiscie , ze znam,ale dziękuję za podpowiedź, najbardziej urzeka mnie front Moniki z grabami, musze to do mnie przenieść.
Ty jestes dość tak obcykan, ktos ma podobny ogród do Moniki jeszcze?albo u kogo mogę jeszcze znaleźć takie zdjecia z ogródków holenderskich?

Niestety nie pomogę, bo nie wiem. Tylko ten Moniki mi przyszedł do głowy
jazzy 16:54, 23 wrz 2015

polinka napisał(a)

Ruski? Proszę o szczegóły

http://www.globtroter.pl/zdjecia/rosja/40990_rosja_peterhof_1055_1077_1090_1077_1088_1075_1086_1092.jpg
W sensie "na bogato"
Efffa 17:36, 23 wrz 2015

Jazzy wow, sie mi dostało
Bo wiesz zawsze se myślę , ze jak nie bede miała jasno wytyczonego jaki chce cel czy efekt osiagnać, to wyjdzie mi taki ogród bez składu i ładu, czyli takie jak są obok mnie, sama wiesz jak te ogrody wyglądaja u nas,myślę ze każdy styl ogrodu rządzi sie swoimi prawami,a ja próbuję sobie to dostosować do mojego ogrodu,szukam wszystkiego czego temat dotyczy,ale masz rację nie warto zawracac se głowy nazywaniem tego, bo jak tak głębiej pomyśleć to faktycznie myślę se ze choćbym nie wiem co robiła i jak nazywała nie osiągnę np takiego stylu jak chcę,
Efffa 17:37, 23 wrz 2015

Polinko, też miałam o to Jazzy zapytać, a Jazzy jak zwykle w pogotowiu i nie jest gołosłowna
Jazzinko za styl ruski to ja jednak podziękuje, ha ha ha
Mirelko ok
jazzy 19:17, 23 wrz 2015

Efffa napisał(a)
Jazzy wow, sie mi dostało
Bo wiesz zawsze se myślę , ze jak nie bede miała jasno wytyczonego jaki chce cel czy efekt osiagnać, to wyjdzie mi taki ogród bez składu i ładu, czyli takie jak są obok mnie, sama wiesz jak te ogrody wyglądaja u nas,myślę ze każdy styl ogrodu rządzi sie swoimi prawami,a ja próbuję sobie to dostosować do mojego ogrodu,szukam wszystkiego czego temat dotyczy,ale masz rację nie warto zawracac se głowy nazywaniem tego, bo jak tak głębiej pomyśleć to faktycznie myślę se ze choćbym nie wiem co robiła i jak nazywała nie osiągnę np takiego stylu jak chcę,

Teraz to Ci się dostanie i to na gołą dupe
Jak to "nie osiągnę takiego stylu"???
Dlaczego masz nie osiągnąć??? Przecież ja nie to miałam na myśli. Chodziło mi o to, żebyś nie koncentrowała się na nazywaniu, tylko abyś z miliona inspiracji jakie przeglądasz wyciągnęła to co Ci się najbardziej podoba i ułożyła to w całość. Oczywiście przy pomocy tego forum

A ten ruski styl to taki żarcik był
Efffa 19:26, 23 wrz 2015

wiem, wiem, ze nie to miałas na myśli, chodzi o to ze ja za szybko zdanie zmieniam, poza tym nie zostałam obdarzona weną twórczą, i jak czego nie zgapie lub ktoś mi nie podpowie, nie podeśle inspiracji to samej mi cieżko coś sklecić, moje drugie imię to "gotowiec", taka jakaś ciemna jestem.

Oczywiscie wiem, ze inspiracja z ruskim ogrodem to żarcik, to takie przeciwstawne do mojego łogrodu, hi hi
ewelaa74 20:54, 23 wrz 2015

Effa, musisz się poprawić! Ostatnie Twoje foto jest na 93 stronie!! A najlepiej na O.wchodzi pismo obrazkowe
pozdrawiam cieplutko
Efffa 21:43, 23 wrz 2015

Ewela ha ha, ale za to na 86 jest duzo, ciągle sie wysłuzam tą stroną, a tak poważnie to niema u mnie nic ciekawego, wszystko pozaczynane, wszedzie przechowalniki itp
lindsay80 21:50, 23 wrz 2015

holenderskie ogrody, fiu fiu światowo się robi

Co tam z tą stipą, przesadziłaś ją?