Wymyśliłam dziś ostateczny styl mojego łogrodu.Niewiem czy w ogóle takie coś jest , ale gdzies mi sie tak przeczytało.Mój ogród ostatecznie bedzie w "nowoczesntym stylu, stylizowany na holenderski".Musze se tylko jakis inspiracji poszukać, ale ogólnie od dłuzszego czasu podziwiam holenderskie ogródki na obrazkach i jestem zauroczona.
Ciekawa jestem tego ogrodu W wolnej chwili przeczytam sobie historię Twojego ogrodu bo znajduje się on pod tym samym niebem "orzeskim" czy "orzeszowskim" co te moje nieszczęsne bukszpany (z wątku Anity) które też w nienajlepszej kondycji do mnie trafiły.
Zieloniutka witaj u mnie,tak? w Orzeszu je nabyłaś? Ty ze slaskiego też jestes? Żal Twoich bukszpanów, bedziesz je ratować czy jednak odpuscisz?Zieloniutka gdzie masz wątek? Mirelko dziękuję, oczywiscie , ze znam,ale dziękuję za podpowiedź, najbardziej urzeka mnie front Moniki z grabami, musze to do mnie przenieść.
Ty jestes dość tak obcykan, ktos ma podobny ogród do Moniki jeszcze?albo u kogo mogę jeszcze znaleźć takie zdjecia z ogródków holenderskich?
Kochana, nie mam wątku bo nie mam jeszcze ogrodu Buszkpany zostały posadzone w Orzeszu. Muszę je ratować bo czuję się zobowiązana wobec darczyńców. Tyle lat je hodowali a ja im stan agonalny zafundowałam ...
Zieloniutkawow to super ze kolejna sasiadka,
Ale to nie Twoja wina przeciez, wiadomo ze czym starszy bukszpan tym przy przesadzaniu gorzej, napisz mi na prive z jakiej dzielnicy jesteś jezeli mozesz.Ja z utesknieniem bede czekac na Twój wątek.
Moje postępy sa tylko na 86 str i taras na tyłach z grabami.Ale w przyszłym roku chciałabym poszaleć na moich włosciach.
Witam serdecznie!!!
Czy zechciała by mi Pani zaprojektowac rabaty pod oknami. Intersują mnie glownie płożące, berberysy, tawuły, hortensje i wieloletnie gdyż wiosną spada mi śnieg z dachu i niechcę strat. Jeżeli będzie zainteresowana wyślę wygląd wokół domu oraz powierzchnię rabat.
Witaj Darek, strasznie mi miło,ze wierzysz w moje siły, ale moze załozysz własny wątek?, jestem pewna ze wiele osób Ci chętnie pomoze,ja też, ja sie sama dopiero uczę, i nie chciałabym Ci namieszać w Twoim ogrodzie, a pewnie chciałbys pięknie!Gdy załozysz to odwiedzę Cie z innymi koleżankami-kolegami z forum,ok?
Tez miałam problem ze spadającym śniegiem, poniszczył mi bukszpany i w tym roku posadziłam w to miejsce trawki ozdobne, turzyce.
Efffka, myślę, że nie jest tak ważne, aby nazwać styl, w jakim chcesz stworzyć swój ogród
Wg mnie ważniejsze jest, aby wiedzieć czego się chce i dążyć do tego. A jak to się nazywa, to już szczegół taki jest
Przecież wiesz co Ci się podoba, jakie rośliny Cię " jarają", a które nie robią na Tobie wrażenia
Wiesz też, że nie chcesz kolorowego buszu, a stonowany ogród w odcieniach zieleni
A czy to co stworzysz będzie się kwalifikowało na ogród holenderski, angielski czy ruski, to nie ma tak naprawdę żadnego znaczenia
Nie skupiaj się na nazwach, skup się na tym co Cię bierze