Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Odcienie zieleni

Odcienie zieleni

iwka 00:09, 20 sie 2015

No i super decyzja
L00zak 00:12, 20 sie 2015

Fajnie w takich miejscach musi być coś szczególnego - ten grab to bardzo dobra opcja
Efffa 00:16, 20 sie 2015

Iwka cieszę sie ze też jestes za.
Michał a jeszce godz temu była zdecydowana na bukszpany, jednak lepiej sie decydezje podejmuje z kimś!
Dziekuje Wam za to wszystkim!
Efffa 00:18, 20 sie 2015

Juz nie umiem sie doczekać kupna, w niedziele jade do K. do Goczałkowic, a jeszcze bardziej sadzenia i kupienia trawek, zdecydowałam sie na evergoldy bo one jedne chyba jedyne są do słonca i strasznie mi sie podobaja a variegaty są do cienia!
Ktos sprzeciw trawce? znaczy nie mam jej i nie wiem jak sie zachowuje, czy polecacacie?
Efffa 00:53, 20 sie 2015

a wogóle to mam problem bo mysle znów nad kolejna rabatką, ale nie o to chodzi.Chodzi o to, ze jakiekolwiek drzewo czy rośline wymyśle ciągle mi nie pasuje kolor, wszystko w drodze dedukcji schodzi na kolor zielony, teraz np myslałam aby w te nowe miejsce wsadzic ambrowca, i co , zaraz mnie to meczy bo on sie przebarwia na pomarańcz, wiem inni sie bardzo zachwycaja, mnie tez sie podoba , ale za chwile szukam czegos bardziej zielonego! kurcze chciałabym zmienic tok myślenia, czy to znaczy ze zawsze bede mieć nudno w ogrodzie? jak bedą tylko odcienie zielonego.? Teraz np pozbyłam sie 3 szt azalii maruschka, pozbyłam sie zurawek fioletowych, bordowych, zółtych, prawie czarnych, zielonych, znaczy czesc oddałam częśc posadziłam tam gdzie ich nie widac,jedyny kolor który stoleruje to czosnki fioletowe...I co ja biedna mam począć ?I wszyscy sie mi dziwią ze nie lubie jak kwitnie rh C.W, aaa przepraszam zostawiła rh Nova zembla rózowa czy karminowoczerwona czy jakaś taka, ale one krótko kwitna wiec obstoją u mnie!
edit: na dodatek całe zeszyty mam spisane nt ogrodu z lustrem i zimozielony i sylwii, są tak kolorowe a tak piękne a u siebie nie umiem tak mieć!One są zachwycające!
lindsay80 10:07, 20 sie 2015

Efffa napisał(a)
Juz nie umiem sie doczekać kupna, w niedziele jade do K. do Goczałkowic, a jeszcze bardziej sadzenia i kupienia trawek, zdecydowałam sie na evergoldy bo one jedne chyba jedyne są do słonca i strasznie mi sie podobaja a variegaty są do cienia!
Ktos sprzeciw trawce? znaczy nie mam jej i nie wiem jak sie zachowuje, czy polecacacie?

Bardzo dobra decyzja - bo ona jest śliczna! Wystarczą Ci tam 3 szt. W drugim roku ona rośnie w dużą kępę.
A u mnie to jej nie widziałaś? Wrzucę Ci po południu aktualne zdjęcie.
Jakby co to znam miejsce, gdzie kupisz duże, ładne sadzonki w dobrej cenie - sobie też będę dokupywać.

Grab to też dobry pomysł.
Fajnie w tym miejscu wyglądałoby też drzewo o jakiejś parasolowatej koronie (brzoza Youngii czy wiąz Camperdownii), tylko ciężko by było je skomponować z resztą otoczenia.

Efffa 10:11, 20 sie 2015

Dzięki Edytko za info, to daj znac jak bedziesz kupowac , chyba ze uda mi sie tam kupić, ale tam pewnie cena duzo wyzsza.No właśnie nie widziałam jej u Ciebie, gdzie ją masz posadzoną, musiałabym sie znów wybrac bo juz skleroza bierze, zreszta sama wiesz,ze ciagle o coś pytam.
A ja własnie myslałm tez nad brzozami ale ostatecznie ten grab będzie!
lindsay80 10:26, 20 sie 2015

Efffa napisał(a)
Dzięki Edytko za info, to daj znac jak bedziesz kupowac , chyba ze uda mi sie tam kupić, ale tam pewnie cena duzo wyzsza.No właśnie nie widziałam jej u Ciebie, gdzie ją masz posadzoną, musiałabym sie znów wybrac bo juz skleroza bierze, zreszta sama wiesz,ze ciagle o coś pytam.
A ja własnie myslałm tez nad brzozami ale ostatecznie ten grab będzie!

Mam ją przed domem - na tej rabacie, którą robiłam jako pierwszą

Tak wyglądała zaraz po sadzeniu:

A stan obecny podeślę wieczorem.

magdziam 10:39, 20 sie 2015

pięknie będzie, życzę udanych zakupów w niedzielę, ja dzisiaj jadę do Goczałkowic. U mnie cały trawnik słońce spaliło, odechciało mi się wszystkiego. pozdrawiam
Karol99 10:46, 20 sie 2015

Ja też życzę udanych zakupów i oczywiście czekam na fotki nowych roślin