Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Odcienie zieleni

Odcienie zieleni

L00zak 10:50, 20 sie 2015

No to udanych zakupów i pochwal się po powrocie
iwka 10:52, 20 sie 2015

evergoldy są śliczne, trzy lata temu kupiłam trzy małe sadzonki a w tym roku tak się rozrosły, że zachciało mi się mieć ich więcej, no i podzieliłam jednego na pięć jeszcze dwa do podziały zostały i wsadzę je chyba między bukszpany właśnie
ewa004 12:04, 20 sie 2015

A w ten kwadracik np miłorzęba ?

Juz doczytałam że decyzja podjęta
anna_p_k 12:05, 20 sie 2015

widze że Ty cały czas pracujesz w ogródku twoarzysz sadzisz i nawet fotki nowe są pozdrawiam
Anda 12:32, 20 sie 2015

Efffa napisał(a)
a wogóle to mam problem bo mysle znów nad kolejna rabatką, ale nie o to chodzi.Chodzi o to, ze jakiekolwiek drzewo czy rośline wymyśle ciągle mi nie pasuje kolor, wszystko w drodze dedukcji schodzi na kolor zielony, teraz np myslałam aby w te nowe miejsce wsadzic ambrowca, i co , zaraz mnie to meczy bo on sie przebarwia na pomarańcz, wiem inni sie bardzo zachwycaja, mnie tez sie podoba , ale za chwile szukam czegos bardziej zielonego! kurcze chciałabym zmienic tok myślenia, czy to znaczy ze zawsze bede mieć nudno w ogrodzie? jak bedą tylko odcienie zielonego.? Teraz np pozbyłam sie 3 szt azalii maruschka, pozbyłam sie zurawek fioletowych, bordowych, zółtych, prawie czarnych, zielonych, znaczy czesc oddałam częśc posadziłam tam gdzie ich nie widac,jedyny kolor który stoleruje to czosnki fioletowe...I co ja biedna mam począć ?I wszyscy sie mi dziwią ze nie lubie jak kwitnie rh C.W, aaa przepraszam zostawiła rh Nova zembla rózowa czy karminowoczerwona czy jakaś taka, ale one krótko kwitna wiec obstoją u mnie!
edit: na dodatek całe zeszyty mam spisane nt ogrodu z lustrem i zimozielony i sylwii, są tak kolorowe a tak piękne a u siebie nie umiem tak mieć!One są zachwycające!

Myślę, że każdy ma prawo do własnego gustu i jeśli Ci w Twoim ogrodzie bardziej pasuje zielony w różnych odcieniach, to nie ma się co "przeginać". Myśl o tym co Tobie się podoba. Zielony wcale nie jest nudny. Można przecież go urozmaicić przeróżnymi fakturami i kształtami, i odcieniem. Taki ogród może być piękniejszy od kolorowego.

Ostatnio siedziałam u znajomych w ogrodzie. Oni maja tylko trawę, drzewa i zielone, różnorodne krzaki jako żywopłot. Bardzo fajnie się tam siedziało. Ten ogród bardzo uspokajał. Wcale nie był nudny.

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
jazzy 13:36, 20 sie 2015

Wróciłaś?
Nakupiłaś?
Posadziłaś?
L00zak 13:53, 20 sie 2015

No czekamy czekamy
lojalna_ 17:09, 20 sie 2015

Z pasem tu przylazłam i lac bede az dupsko spuchnie co prawda u mnie nie ma co ogladac bo kensek placu jest ale czemu sie do auta Edycie nie wpakowalas to nie wiem focha mam .... Szykuj sie za tydzien i gotowosc masz miec kazdego dnia !
Krys 17:35, 20 sie 2015

http://www.mojpieknyogrod.pl/ogrod/ogrod-ozdobny/z-milosci-do?contestGuid=87212 poprosze o glos
Efffa 18:00, 20 sie 2015

Magdziam, Karol, Loozak, pochwalę się ale nie wiem czy jest czym!
Ewuś, kiedys miał byc miłorząb ale został grab, tam przypasowałam duzo drzew ale grab wygrał!