Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Odcienie zieleni

Odcienie zieleni

ewa004 17:15, 19 sie 2015

Ja kupiłam teraz Derenia Causa i mnie wkurza
Liście ma cały czas jak by zwiędłe i taki jak by bez zycia jest ...ale żyje
Anda 17:17, 19 sie 2015

ewa004 napisał(a)
Ja kupiłam teraz Derenia Causa i mnie wkurza
Liście ma cały czas jak by zwiędłe i taki jak by bez zycia jest ...ale żyje

To pewnie przez tą suszę. Takie ekstremalne lato daje się we znaki.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
ewa004 17:21, 19 sie 2015

Oby się okazało że to przez suszę ,bo jak taki jego urok to nie zniosę
L00zak 19:36, 19 sie 2015

Mam derenia Elegantissima, w dwóch narożnikach, w jednym biedak ledwo zipał w ten upał mimo podlewania, ale po opadach odżył i listki już do góry ma
Sadziłem bardzo gęsto na szpaler żywopłotowy, powinno ładnie wyjść, zauroczyły mnie listki i potem te bordo patyki
lindsay80 19:47, 19 sie 2015

Derenia Causa Milky Way ja mam u siebie - więc będziesz sobie mogła zobaczyć na żywo jak on wygląda.
Ale osobiście uważam, że powinnaś wrócić do pomysłu z drzewami. Wg mnie ani Dereń Causa ani Elegantisima tam nie pasują.
jazzy 20:10, 19 sie 2015

Edyta, ja nie namawiam Eweliny do rezygnacji z drzew (grabów). Teraz rozpatrujemy ten kwadracik przy samym tarasie, no i pojawił się też front przy okazji
Derenie lubią wilgoć, mój Milky Way też lekko oklapł podczas tych upałów.

Ewelina, nic na siłę, rób jak Ci serce podpowiada
Efffa 20:48, 19 sie 2015

Ewa Anda i Loozak- ja go tez widziałam u znajmomej i kuzynki i jakby były więdłe, nie zachwycił mnie bardzo ja myslałm ze taka ich uroda być może susza...niemam, to nie mogę stwierdzić...
Efffa 20:49, 19 sie 2015

lindsay80 napisał(a)
Derenia Causa Milky Way ja mam u siebie - więc będziesz sobie mogła zobaczyć na żywo jak on wygląda.
Ale osobiście uważam, że powinnaś wrócić do pomysłu z drzewami. Wg mnie ani Dereń Causa ani Elegantisima tam nie pasują.

Podjade, a Edyta u Ciebie też jakby więdł?
Efffa 20:51, 19 sie 2015

jazzy napisał(a)
Edyta, ja nie namawiam Eweliny do rezygnacji z drzew (grabów). Teraz rozpatrujemy ten kwadracik przy samym tarasie, no i pojawił się też front przy okazji

Wiem, wiem nic na siłę, ale jazzy on mnie nie zachwyca bardzo, a czemu Wam tam bukszpany nie pasują, mam 15 kulek (jajek) na froncie, to tez jakby nawiazanie, no niewiem?!
lindsay80 21:05, 19 sie 2015

jazzy napisał(a)

Wiem, wiem - w rzeczywistości ten kwadrat jest mały, ja bym do środka już nic nie wsadzała.
A ta nagana to się należy, Ewelina zamiast wrzucić fotki z dalszej perspektywy, które pozwoliłyby ocenić cała sytuację to się od miesięcy wymiguje.
A żeby było śmieszniej tam nie ma się czego wstydzić, żadnego porządku nie trzeba robić - zwyczajne podwórko i ogródek jakich wiele w fazie tworzenia.

Mój dereń ma nawadnianie więc dobrze sobie radzi, ale osobiście uważam, że piękny jest wtedy gdy kwitnie, z liści mnie raczej nie zachwyca, może się zrehabilituje jesienią jak się przebarwi.