Mam derenia Elegantissima, w dwóch narożnikach, w jednym biedak ledwo zipał w ten upał mimo podlewania, ale po opadach odżył i listki już do góry ma
Sadziłem bardzo gęsto na szpaler żywopłotowy, powinno ładnie wyjść, zauroczyły mnie listki i potem te bordo patyki
Derenia Causa Milky Way ja mam u siebie - więc będziesz sobie mogła zobaczyć na żywo jak on wygląda.
Ale osobiście uważam, że powinnaś wrócić do pomysłu z drzewami. Wg mnie ani Dereń Causa ani Elegantisima tam nie pasują.
Edyta, ja nie namawiam Eweliny do rezygnacji z drzew (grabów). Teraz rozpatrujemy ten kwadracik przy samym tarasie, no i pojawił się też front przy okazji
Derenie lubią wilgoć, mój Milky Way też lekko oklapł podczas tych upałów.
Ewa Anda i Loozak- ja go tez widziałam u znajmomej i kuzynki i jakby były więdłe, nie zachwycił mnie bardzo ja myslałm ze taka ich uroda być może susza...niemam, to nie mogę stwierdzić...
Wiem, wiem nic na siłę, ale jazzy on mnie nie zachwyca bardzo, a czemu Wam tam bukszpany nie pasują, mam 15 kulek (jajek) na froncie, to tez jakby nawiazanie, no niewiem?!
Wiem, wiem - w rzeczywistości ten kwadrat jest mały, ja bym do środka już nic nie wsadzała.
A ta nagana to się należy, Ewelina zamiast wrzucić fotki z dalszej perspektywy, które pozwoliłyby ocenić cała sytuację to się od miesięcy wymiguje.
A żeby było śmieszniej tam nie ma się czego wstydzić, żadnego porządku nie trzeba robić - zwyczajne podwórko i ogródek jakich wiele w fazie tworzenia.
Mój dereń ma nawadnianie więc dobrze sobie radzi, ale osobiście uważam, że piękny jest wtedy gdy kwitnie, z liści mnie raczej nie zachwyca, może się zrehabilituje jesienią jak się przebarwi.