Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Podwórkowa rehabilitacja

Podwórkowa rehabilitacja

ryska 17:19, 19 lip 2015

AnnaCh napisał(a)
Też mam pierwszy raz
No ja kroję liście, zaparzam wrzątkiem i do jajek Nawet moja wybredna córka zjada, bo o Jasiu to nie mówię, on je wszystko

Nallar 17:28, 19 lip 2015

ryska napisał(a)

Za pozdrowienia i uśmiech przyszłam podziękować.
Reniu co to piękność?
ryska 17:43, 19 lip 2015

Nallar napisał(a)

Za pozdrowienia i uśmiech przyszłam podziękować.
Reniu co to piękność?

A to najzwyklejszy rojnik ale że u mnie robi za gwiazdę w tym starym czerwonym czajniku to się postarał i jest grubachny jak twoje języczki i anemony
O tu na zdjęciu z maja

Nallar 17:49, 19 lip 2015

Ale numer.....pana rojnika z czajnika nie poznałam
ryska 18:25, 19 lip 2015

Nallar napisał(a)
Ale numer.....pana rojnika z czajnika nie poznałam

Ivvvona 21:56, 19 lip 2015

Ale ładna sesja fotograficzna, umiesz wydobyć piękno z każdej roślinki. One wszystkie wychodzą u Ciebie jak gwiazdy Ładny kolor tych tawułek, jeśli chciałabyś w przyszłości się wymienić na inny to ja chętnie Pozdrawiam
ryska 14:16, 20 lip 2015

Ivvvona napisał(a)
Ale ładna sesja fotograficzna, umiesz wydobyć piękno z każdej roślinki. One wszystkie wychodzą u Ciebie jak gwiazdy Ładny kolor tych tawułek, jeśli chciałabyś w przyszłości się wymienić na inny to ja chętnie Pozdrawiam

Dziękuję Iwonko
Tawułki tegoroczne ale jak się tylko rozrosną to masz ją jak w banku
A zwróciłaś uwagę na szkarłatkę, ta jesienią spokojnie nadaje się do dzielenia. Obiecałam Agani, Tobie i spokojnie jeszcze dwie chętne osoby mogę obdarować. Jest ktoś chętny?
To ta roślinka

Jesienią tak się przebarwia
Nallar 14:43, 20 lip 2015

Szkarłatka śliczna, szkoda tylko że trująca. Jaka wysoka jest u Ciebie? Czytałam że może wybić na 3 metry.....
ryska 14:51, 20 lip 2015

Nallar napisał(a)
Szkarłatka śliczna, szkoda tylko że trująca. Jaka wysoka jest u Ciebie? Czytałam że może wybić na 3 metry.....

Jakieś 1,50
Bielunie też trujące i bluszcz i naparstnica i konwalia. To te trujące, które są u mnie. Lista jednak jest dłuższa i są tam cisy, thuje, złotokapy, glicynie, wiciokrzewy itd. Trzeba podziwiać a nie konsumować
Wiadomo, że chodzi o troskę o dzieci ale mnie się jakoś udało

Nallar 15:22, 20 lip 2015

ryska napisał(a)

Jakieś 1,50
Bielunie też trujące i bluszcz i naparstnica i konwalia. To te trujące, które są u mnie. Lista jednak jest dłuższa i są tam cisy, thuje, złotokapy, glicynie, wiciokrzewy itd. Trzeba podziwiać a nie konsumować
Wiadomo, że chodzi o troskę o dzieci ale mnie się jakoś udało

Wiem Reniu że lista jest długa i jest mało roślin które po zjedzeniu nie szkodzą. W moim ogródku takowe też są. Zawsze mam oczy dookoła głowy kiedy przychodzą do nas dzieci "obce" bo te jednak nie wszystkie wiedzą że roślinki do jedzenia rosną w warzywniaku a nie na rabatach.