Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Podwórkowa rehabilitacja

Podwórkowa rehabilitacja

ryska 21:48, 27 mar 2017

Te kupione w ubiegłym roku na kiermaszu w Piotrkowie Tryb.

A ten to najprawdopodobniej Rozchodnik Łopatkowaty Cape Bianco
ryska 21:57, 27 mar 2017

Jana napisał(a)
rukiew wodna brzmi zachęcająco, nigdy nie próbowałam ale fajnie wygląda piękne fotki tulipanów

Smaczna też jest.
Fotki tulipanów jak odgrzewane kotlety ale w słusznej sprawie. Niech się wiosna rozkręca
ryska 22:09, 27 mar 2017

gosika67 napisał(a)
Ja na targu teraz kupiłam skalnicę białą, widziałam różową, kremową, ale białej nie miałam. Renia z tą moją siostrą to macie patent chyba na pomidory, tyle ich i wszystkie udane. Chyba zaproszę się na pomidorówkę. Ciemiernik uroczy. Pozdrawiam.

Pomidorków przepikowałam dziś tylko 15 sztuk. Brakło czasu na więcej ale jutro znów robotę podgonię. Pomidorówka zbyt zwyczajna, na suszone pomidorki w zalewie przyjedź
Te małe kwiatuszki skalnicy są urocze. Jakaś jedna odnoga przetrwała, może mi się odbuduje.
Mam takie dwie Również pozdrawiam.

ryska 22:16, 27 mar 2017

Kokesz napisał(a)
A ja kupiłam w zeszłym roku na targu rukolę niby wieloletnią, myślałam, że to jakaś ściema ale dziś patrzę i faktycznie puszcza młode listki od dołu zostawionej łodyżki
Dobrze, że jej nie wyrwałam jesienią, zostawiłam badylki specjalnie, żeby pamiętać gdzie rosła z myślą, że się wysieje ale ona puszcza na starych łodygach.
To ci niespodzianka
A może rukola tak ma, tylko ja nie wiedziałam?

Słyszałam o tej rukoli wieloletniej ale takiej jeszcze nie miałam.
Wysiewam wiosną tylko tą jednoroczną, ona kwitnie i mam swoje nasiona.
Nie straszne jej lekkie przymrozki ale zima już tak.
Siałam też jesienią i do grudnia była zdatna do jedzenia.
Ale fajnie, że na targowiskach się pojawia Może i ja natrafię.
ryska 22:19, 27 mar 2017

Kokesz napisał(a)
Gdzie można kupić takie cóś do opisywania roślin? I jak to się nazywa?

Pytasz o te karteczki z nazwami?
Kupiłam tak opisane rośliny i wsadziłam obok nich do ziemi, żeby mi się nic nie pomyliło.
Takie znaczniki to i w marketach bywają.
Nigdy nie kupowałam osobno.
ryska 22:24, 27 mar 2017

an_tre napisał(a)
Masz niezłą kolekcję skalniaczków, takich okazików bez nazwy też mam kilka

Dużo mam z zeszłego roku. Posadziłam w gazonach i liczę, że je szybko zakryją, bo teraz gryzie w oczy.
Bardzo je lubię, nawet te zwykłe bez nazwy
Właśnie sobie uświadomiłam, że o okazałym zapomniałam.
Tego mam najwięcej.
jankosia 22:35, 27 mar 2017

A popatrzcie dziewczyny u Łuczaja, on pisał o tej niby-rukoli. To tak naprawdę któryś dwurząd Jeśli dobrze pamiętam to prawdziwa rukola kwitnie na biało a dwurząd jest wieloletni i kwitnie na żółto. I w dodatku czasami podobno w naszych marketach sprzedają dwurząd jako rukolę także ten, skomplikowana sprawa

Ty naprawdę się uparłaś i dalej robisz ten katalog Podziwiam Tym bardziej teraz kiedy nadszedł długo wyczekiwany czas niewyrabiania
Nallar 23:38, 27 mar 2017

Kokesz napisał(a)
Gdzie można kupić takie cóś do opisywania roślin? I jak to się nazywa?

Znaczniki do roślin widziałam w Obi, 20 szt. 6PLN.
https://www.obi.pl/pozostale-pomoce-ogrodnicze/obi-etykiety-do-opisu-roslin-12-cm-wbijane-20-sztuk/p/1377696
Nallar 00:12, 28 mar 2017

ryska napisał(a)
To teraz starowinki.
Bez nazwy.

To nie jest Sedum album? jakie ma kwiatuszki?
Reszcie przyjrzę się jutro bo dziś już podpieram się nosem.
Nallar 00:26, 28 mar 2017

ryska napisał(a)
To teraz starowinki.
Bez nazwy.

Tego też mam i u mnie rośnie jako Kaukaski.