Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Podwórkowa rehabilitacja

Podwórkowa rehabilitacja

ryska 22:26, 24 maj 2017

Nallar napisał(a)

Cieszy widomość że samopoczucie się poprawiło
Zdjęcia strumyka się dopominam bom nie znalazła.
Czekam też na kolejną skrzynię.

Samopoczucie takie samo, tylko emocje minęły.
Sprawy cały czas w toku.
Poszukam zdjęć strumyka, może jutro i zrobię nowe, bo teraz ten kącik jest ładny.
Pokażemy arcydzieło. Julia będzie kleiła, zrobiła już wazonik ze słoika i wygląda czadersko. Tylko teraz ma dużo nauki, może w piątek popracujemy z serwetkami
Aha, J. wydrukowała wzór na serwetce wg Twojego pomysłu, ale tak jak mówiłaś atramentowa drukarka nie da rady. Były widoczne zacieki i kolory jakieś mdłe.

ryska 22:32, 24 maj 2017

Makusia napisał(a)
Ja też zjeżdżalni nie widzę- jeno strumyk
Jak to serwetki wykorzystasz do skrzyń? Ale, że jak? Co nimi- z nimi zrobisz?

Taka zabawa, ciekawy wzór z serwetki papierowej klei się do w tym przypadku drewnianej skrzynki, potem lakieruje dla utrwalenia efektu. To tak w skrócie ale dzieci robią to już w szkołach na zajęciach technicznych
Ja jeszcze nie robiłam ale moja czternastolatka tak i właśnie ona wykona zdobienia na skrzynce na lawendę.
Makusia 22:46, 24 maj 2017

Uff! Czyli mój ma jeszcze 6 lat- to dobrze, bo zanim doczytałam, że Twoja córka ma 14 lat, to już w myślach rozważałam-wiem, że moje duszy artystycznej po mamusi nie ma, ale dlaczego nawet nie wspominał o jakichś serwetkach i dziełach sztuki?
Mój 8 latek na etapie gliny i szkliwienia
ryska 23:02, 24 maj 2017

Marta świetne są takie zabawy, zawsze się w nie wkręcam choćbym miała zawalony dzień.
Przerabiałyśmy gliny, plasteliny, ciastoliny, piaskoliny...
W sobotę były placki ziemniaczane. Młoda robiła pod moim okiem.
Po odcedzeniu zmielonych ziemniaków mamy płyn ze skrobią. Tę skrobię zawsze dodaję do placków. J. dodawała to łapami i odkryła, że to ciecz nienewtonowska. Wzięła sobie miskę, skrobię ziemniaczaną i wodę, nagrzebała masy i bawiła się tak parę godzin. Polecam Julia to wulkan energii a grzebanie raz w cieczy raz robiąc kulkę ją wciągnęło
W niedzielę zafundowała sobie powtórkę, aż uwierzyć nie mogłam.
Coś z niczego zawsze nam najlepiej wychodzi
ryska 23:11, 24 maj 2017

Kwiatka wstawię na dobranoc, ledwie patrzę, jutro Was odwiedzę.
Na zdjęciu powojnik Guernsey Cream
Nallar 23:22, 24 maj 2017

ryska napisał(a)

Samopoczucie takie samo, tylko emocje minęły.
Sprawy cały czas w toku.
Poszukam zdjęć strumyka, może jutro i zrobię nowe, bo teraz ten kącik jest ładny.
Pokażemy arcydzieło. Julia będzie kleiła, zrobiła już wazonik ze słoika i wygląda czadersko. Tylko teraz ma dużo nauki, może w piątek popracujemy z serwetkami
Aha, J. wydrukowała wzór na serwetce wg Twojego pomysłu, ale tak jak mówiłaś atramentowa drukarka nie da rady. Były widoczne zacieki i kolory jakieś mdłe.

U mnie jest laserowa, naszykuj sobie wzór i wydrukujemy u mnie, będziesz miała na zaś.

Dużo siły życzę.
Będzie dobrze, zobaczysz.
ryska 21:42, 25 maj 2017

Dziękuję Ewo, już jest lepiej
Kupiłam już parę serwetek ale jak nas wciągnie ta zabawa to kto wie
Na podwórku dużo się dzieje. Powstała rabatka przyschodowa złożona z rozchodników od Ciebie z 4 rozchodników okazałych i jednej juki. Przesadziliśmy też dziś 3 dorodne berberysy. Aby to było możliwe owinęliśmy krzak matą szkółkarską. Uchroniło nas to przed ranami od kolców.
Wsadziłam też do donicy różę Queen Elizabeth.
Stary kojec już całkowicie rozebrany, nowy wybieg postawiony, został jeszcze dach do zrobienia.
Ivvvona 22:01, 25 maj 2017

Kolejny śliczny powojnik Jedenaście sztuk to już niezła kolekcja. Jutro zobaczę nową rabatkę przyschodową
ryska 22:19, 25 maj 2017

Guernsey Cream ma duże kwiaty jasnożółte ale o przyjemnym odcieniu.
Zjadł go pies w tamtym roku ale odbił przesadzony i ma parę kwiatków.
W tych jedenastu jest pięć Krakowiaków więc to taka maciupeńka kolekcja.
Zapraszam, zapraszam do zobaczenia
agapant 22:34, 25 maj 2017

Witaj Reniu, zaglądam najczęściej nie zostawiam śladu. Strumyk super obrośnięty a skrzynie super. Najbardziej zauroczył różowy powojnik.