Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Podwórkowa rehabilitacja

Podwórkowa rehabilitacja

gobasia 13:45, 16 wrz 2017

ale grzybobranie!!! super prawdziwek
u mnie na razie słabo ,może za mokro?ale trochę już ususzylam ...Marynowanych grzybkow nie lubię

Dawno dawno temu robiłam kompoty mirabelkowe teraz nie mam dla kogo

Piękny widoczek przy oczku pozdrawiam
ryska 15:14, 16 wrz 2017

jolanka napisał(a)
A ja suszysz kanie? Tak normalnie jak inne grzyby? Ktoś mi właśnie mówił, ze potem to fajny dodatek do potraw

Kanie suszyłam w piekarniku na papierze do pieczenia w 80 stopniach parę godzin. Drzwiczki piekarnika lekko uchylone.
Witam u mnie, bo chyba pierwszy raz?
ryska 15:21, 16 wrz 2017

AgnieszkaW napisał(a)
Ooo, jak tu smakowicie, grzybowo. Ogród we wrześniu u Ciebie taki bujny kwieciem, jak gdyby przyroda nadrabiała suszę letnią - ślicznie. Uściski

Masz rację mam takie same spostrzeżenia, smagliczkę miałam wywalić, bo w lipcu wyglądała tragicznie a tu proszę
Róże tylko poległy ale to po zimie wiosną i nie nadrobiły aby ponownie zakwitnąć.
ryska 15:24, 16 wrz 2017

gobasia napisał(a)
ale grzybobranie!!! super prawdziwek
u mnie na razie słabo ,może za mokro?ale trochę już ususzylam ...Marynowanych grzybkow nie lubię

Dawno dawno temu robiłam kompoty mirabelkowe teraz nie mam dla kogo

Piękny widoczek przy oczku pozdrawiam

Jakoś tak z pełną spiżarką bezpieczniej i przypomina się dzieciństwo. Jednym zdaniem: takie wzorce.
Widoki w okolicach oczka dziękują.
Muszę zrobić szersze kadry, bo tam jest ładnie
Katkak 19:59, 16 wrz 2017

ryska napisał(a)
Dalia Franz Kafka też w tym roku oszalała z przyrostami zielonymi ale tej nie wyrzucę, bo za bardzo mi się podoba

Cały czas kwitnie powojnik górski Mayleen.

Wiciokrzew zaostrzony też, roślina bez wad jak dla mnie.

I na koniec fragment oczka

Uffff, jest szansa, że Franz Kafka będzie mi się kojarzył z czymś innym niż Proces. Dzięki Reniu
ryska 21:18, 17 wrz 2017

Kasiu
Kwiatek dla Ciebie.
Mirella 22:24, 18 wrz 2017

Uśmiecham się do powojnika górskiego,
ten uroczy kwiatek to kto?
Zana 20:11, 19 wrz 2017

ryska napisał(a)

Przepiękny liliowiec, uroczo wygląda przy tym pienieczku.

Resztę też jak zwykle z przyjemnością pooglądałam, poczytałam i... idę coś zjeść. Chociaż po dwóch obiadach dzisiaj jestem!
an_tre 20:45, 19 wrz 2017

ryska napisał(a)

Kanie suszyłam w piekarniku na papierze do pieczenia w 80 stopniach parę godzin. Drzwiczki piekarnika lekko uchylone.
Witam u mnie, bo chyba pierwszy raz?
Kani nigdy nie suszyłam, może jednak warto spróbować? sporo ich w lesie widziałam ale nie brałam, bo stwierdziłam, że ich i tak wszystkich na świeżo nie zjemy
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
jolanka 21:45, 19 wrz 2017

Na razie suszę pomidory ale juz obgadalam z sąsiadem, który zbiera kanie, ze i dla mnie się znajdą Dzięki za inf