Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród u stóp klasztoru

Ogród u stóp klasztoru

Rench 20:14, 19 paź 2013

alinak napisał(a)
jesienne róże w tym roku kwitły do tej pory . dopiero od tygodnia obcinam zaschłe kwiatostany

Prześliczne te róże ,czy LARISA pachnie ?
Jak nazywa się ta róża z czerwonymi kiściami kwiatków ?

I ta roślina niebieska ,co to ? Przetacznik może ?

anna_g 14:38, 20 paź 2013

alinak napisał(a)
Z róż okrywowych które rosną u mnie w ogrodzie jestem zadowolona szczególnie . są co roku gęsto obsypane kwieciem . jedyna zmora to że pędy sie aż uginają od kwiatów i lepiej jakimś szkieletem z drutu podpierać bo deszcz dodatkowo obciąża i czasem może ulewa nawet złamać ciężkie pędy .
moja ulubienica to Larisa .jednak w tym roku z powodu zimnej wiosny letnie kwitnienie było słabe a teraz jest tyle pąków że gdyby dopisało ciepełko to byłby szał

LARISA- 2013

Pamiętam taki widoczek ze spotkania u Ciebie Przepiękne jest to połączenie. Nie mogłam oczu oderwać tak jak i teraz nie mogę Dzięki za nazwę róży - faktycznie można sobie jęzorek połamać - mus zapisać bo zapamiętać to raczej wątpię (nie mam pojęcia dlaczego ubzdurałam sobie że masz the fairy ) Pozdrawiam pogodnie i niedzielnie
alinak 22:25, 20 paź 2013

Kindzia napisał(a)
Alinko...bardzo intensywnie o Tobie w piątek rano myślałam...mebli szukałam i Kalwaria mi się skojarzyła...nawet mieliśmy jechać popatrzeć sobie Skończyło się na internecie...
Ale jak będę tapicerowanych potrzebować, to bankowo się do Ciebie na godzinkę wproszę...Nie martw się, to będzie w przyszłym roku

Larissa pięknie kwitnie i jak obficie! Nie mam żadnej okrywowej jeszcze...Bardzo śmieci?

Kasiu w Kalwarii masz tapicerów jak grzybów po deszczu znam paru na wysokim poziomie .wpadaj
co do larisy to własnie ją kocham za to że to tzw. róża samo oczyszczająca się . spadają suche kwiaty i to w całości , nie trzeba obcinać
alinak 22:36, 20 paź 2013

MADZENKA , ULKA -----pozdrawiam

RENCH----Renatko Larisa ma delikatny pudrowy zapach . a ta mocno różowa to GARTNERFREUDE

jeśli chodzi o niebieski dodatek to przetacznik kłosowy . ta odmiana jest akurat bardzo
wysoka ale są różne odmiany . jednak ta wysoka odmiana dobrze wygląda z krzaków róż i
góruje nad nimi

ANIAG------- Aniu ja w większości nie mogę zapamiętać nazw róż które kupuję , ale od kilku lat prowadzę
kompletny spis , żeby potem nie opowiadać wam ty opowieści dziwnej treści . jeszcze do dziś pamiętam wstyd jak napisałam na jakimś forum w 2009 roku , że mozga trzcinowata to miscant .....bo tak mi się wydawało że to tak musi wyglądać ....ale byłam głupia
alinak 22:47, 20 paź 2013

Skoro zaczęłam wam polecać róże okrywowe to jeszcze jedna którą mam już 3 lata i jest niezawodna , kwitnie do pierwszych mrozów .
Kiedyś sama , potem dosadziłam jej do towarzystwa Larisę . trzy lata temu miała też towarzystwo przywrotnika , ale był nadto ekspansywny i mocno zasłaniał subtelne róże .
Zrezygnowałam z niego też ze względu na mączniak , którego często łapał pod koniec lata . Bałam się że róże w końcu też zmącznieją do reszty

to GARTNERFREUDE

Kondzio 23:38, 20 paź 2013

odpisałem ci u mnie
Rench 23:45, 20 paź 2013

Prześliczna ta GARTNERFREUDE
Marzy mi się żeby moje red fairy choć w połowie były tak piękne
Będziesz miała Alinko na wiosnę sadzonki tego perzetacznika ?
Ja mam tylko taki grzebieniasty i jedną sadzoneczkę jakiegoś innego,ale słabo rośnie.
Chętnie bym nabyła to cudo od Ciebie,bo byłaby pewna odmiana
alinak 23:48, 20 paź 2013

zobaczymy co się da zrobić . przypomnij na wiosnę
AgnieszkaW 23:51, 20 paź 2013

Alinko, róże kwitną Ci jeszcze prześlicznie. Pozdrawiam, buziaki
Kasiek 06:25, 21 paź 2013

Wyczytalam u Monte, ze skusilas sie na Edenke Super, bardzo sie ciesze, to naprawde piekna roza
Pozdrawiam cieplutko zyczac milego dzionka