Ania robił z pigwy, cytryn, melona, truskawek, wiśni, śliwek, żurawiny.. i to chyba wszystko..
nie mam pigwy tylko owoce pigwowca, to też chyba nadają się na nalewkę?
Pewnie, że się nadają. Są lepsze niż pigwa Zbierac po pierwszych przymrozkach i naleweczka jak sie patrzy....
Ania oglądam te Twoje zdjęcia i darować sobie nie mogę, że nie posiedziałam ani razu w Twoim magicznym ganeczku, że oczu nie nacieszyłam Twoim ogrodem - tak w rzeczywistości..... No darowac sobie nie mogę...
Gosiu mamy przed sobą następny sezon myślę, ze jakoś się zorganizujemy , prawda?
Aniu, u Ciebie też ruch ogrodowy, wykonałaś tyle pracy i jeszcze tak piękne zdjęcia zrobiłaś.
Widzę, że znowu popełniłam jeden grzech ogrodowy, liście mieczyków wyrzuciłam na kompost, a też wyglądały podejrzanie Ciągle czegoś nie wiem... ale dobrze, że już wiem Pozdrawiam
Elu o palenie odpadów z ogrodu ciągle walczę z M, jak coś podejrzanie wygląda to palę, a M wszystko wywozi na kompost, a tłumaczę, że tam może rozwijać się grzyb, wolę palić i liście po zgrabieniu też, szczególnie z orzecha tych liści nie lubię.
Mam orzech laskowy, te liście też mam palić?
nie mam orzecha laskowego tylko włoski, ale pewnie też trzeba spalić ze względu na te garbniki nieprzyjazne