Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kosolkowa Pasja

Kosolkowa Pasja

kosolka 23:36, 25 maj 2015

Marta,Kasyu,Rozark,Laurowisnio, Monic, Katiaxx- dziękuję Wam za głosy odnośnie róż. Dałam im trochę nawozu, za jakis czas podleje (lub opryskam) gnojowka z pokrzyw i zobaczymy. Póki co- na pnacej zaczęło się robić to samo. Nie mam zielonego pojęcia co to i dlaczego. Nie ma to jak widać związku z obornikiem (który - powtórzę - był całkowicie przekompostowany), ponieważ pnace rosną trzeci rok i pierwszy raz jest coś takiego, ani z kora, ponieważ połowa róż jest zakorowana, połowa nie.
kosolka 23:38, 25 maj 2015

paulina_ns napisał(a)
Witaj przebrnęłam przez Twój wątek, nie cały, ale pół na pół fajne zmiany u Ciebie, widzę, że również masz duuuużą działkę, więc zaznaczam, bo szukam inspiracji dla swojej

Witam Cie w moich skromnych progach Paulinko Zaglądaj, ja u Ciebie też będę bywać
kosolka 23:39, 25 maj 2015

BusyBee napisał(a)
Czytam tylko Olu i nie komentuję, bo się nie znam....
...mam tylko jeden wniosek- super, że ludzie próbują sobie pomóc

Buziaki

Dokładnie Cmoki wzajemne
kosolka 23:41, 25 maj 2015

bdan napisał(a)
Ola zaglądam, pomóc nie mogę, bo tez się na chorobach nie znam, i jak oglądam zdjęcia z mączniakiem i plamistościa to i tak tych różnic nie widzę.

Życzę szybkiego rozwiązania problemu

No ja tak samo, tych dwóch chorób nie odróżniam.. mam nadzieję że to nic groźnego.. Dzięki! Pozdrawiam Danus!
kosolka 23:43, 25 maj 2015

babka napisał(a)
Moje róże też dostały żółte listki. Podczytam sobie temat tutaj, może będę mądrzejsza

No właśnie widziałam że u Ciebie też.. Muszę doczytac tylko czy ktoś Ci zdiagnozowal!
Zuzula 08:23, 26 maj 2015

Ola, u mnie przy liatrach też wyrosło takie coś jak u Ciebie. A rok temu nie było. Może to jakaś dwuletnia roślinka była przy sadzonkach liatry w opakowaniu?
babka 09:07, 26 maj 2015

kosolka napisał(a)

No właśnie widziałam że u Ciebie też.. Muszę doczytac tylko czy ktoś Ci zdiagnozowal!

Skoczka nie zauważyłam ale sądzę, że to grzyb więc spryskałam je Folpanem bo ten akurat miałam. Zobaczymy co będzie.
To początek mojrej przygody z różami, narazie zbieram doświadczenia
Trzymam kciuki za Twoje
Viola 09:32, 26 maj 2015

Ola, piękne pączki na Twoich roslinkach, dale też sobie chyba kupię gotowe, bo kłacza jeszcze w ziemi siedzą i nic nie widać, żeby zamierzały rosnąć Dobra z Ciebie córeczka - cukier różany świetny pomysł. Jak mi Loius Odier pokaże kwiaty w tym roku to też zrobię
kosolka 09:33, 26 maj 2015

Dzisiejsze, już aparatowe

kosolka 09:36, 26 maj 2015

Na ostatnim słabo widdać, ale zawilec jest dwukolorowy - ma kwiaty różowe i białe