Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kosolkowa Pasja

Kosolkowa Pasja

rozark 11:18, 07 cze 2015

masz zacięcie aby w tej suszy i upale plewić, ja czekam na deszcz, a piwonie piękne
kosolka 11:23, 07 cze 2015

U nas nad ranem popadało może z 15 min, zaskoczenie pełne, bo nic w prognozach nie było. Lepsze to niz nic.
Ale fakt, wczoraj w upale zapierniczałam, az mi sie dekolt prawie zapalił M. krzyczal ze w tej chwili do domu , aLe nie pomógł zeby bylo szybciej Przewiozłam z 10 taczek obornika na rabatę.
Podlewamy intensywnie, M. przedwczoraj pół nocy nie spał, tylko przestawial podlewaczki na trawniku Ja codziennie obchód z wężem robię. No ale odwdzięczają sie rośliny jak widać.
Mszyce nadal w akcji.. Na szczęście poki co, tylko one.
Pozdrawiam niedzielnie. Dziś lenistwo
kosolka 11:33, 07 cze 2015

Wczoraj zamowiłam troche bylin. Firletkę smółkę, ostróżki niebieskie (bo sianie moje nie wyszło..), sasanki fioletowe i ciemnoróżowe, bodziszki kantabryskie, jarzmianki, zawilce, astry nowobelgijskie i floksy. Radochę mam Dawno nic nie kupowałam
pasjonatkaam... 11:53, 07 cze 2015

kosolka napisał(a)
Wczoraj zamowiłam troche bylin. Firletkę smółkę, ostróżki niebieskie (bo sianie moje nie wyszło..), sasanki fioletowe i ciemnoróżowe, bodziszki kantabryskiego, jarzmianki, zawilce, astry nowobelgijskie i floksy. Radochę mam Dawno nic nie kupowałam

zakupy cudne! u mnie też są astry nowobelgijskie,dostałam od działkowej sąsiadki wielką karpę i sobie podzieliłam w tym tygodniu też ruszę na zakupy,chłop wyjechał,a czego oczy nie widzą... heheh
Kasya 13:54, 07 cze 2015

Z peonii tez mam Sarę, Shirley tez mi się podoba
Ale moje jeszcze nie kwitną. Na jednej rabatce zakwitną wszystkie posadzone w zeszłym roku a na drugiej tylko jedna jednym pączkiem....szkoda

Poszalałas z zakupami
ja teraz juz wole obejrzeć w szkółce
kosolka 16:23, 07 cze 2015

Różne odcienie Apricot Nectar
kosolka 16:27, 07 cze 2015

I ona z szerszej perspektywy, cała w pakach..
babka 16:34, 07 cze 2015

Fantastycznie wszystko kwitnie, piwonie wspaniałe, szałwii łan i róże... pięknie Ci się odpłacają za pracę przy nich.
A jak problemy z listkami róż? Moje dwie dalej chorują trzecia oki. Przypuszczam, że to jednak jakiś owad jest przyczyną, wczoraj zrobiłam oprysk
kosolka 16:35, 07 cze 2015

Pastella i Bonica - też pokażą co potrafia!!!

The Fairy - niegorsze w ilości pąków i pierwszy kwiat Artemis

Chopin też zaczyna. I pomidorki w donicach, na koniec. Chyba za ciasno będą miały..?

kosolka 16:38, 07 cze 2015

babka napisał(a)
Fantastycznie wszystko kwitnie, piwonie wspaniałe, szałwii łan i róże... pięknie Ci się odpłacają za pracę przy nich.
A jak problemy z listkami róż? Moje dwie dalej chorują trzecia oki. Przypuszczam, że to jednak jakiś owad jest przyczyną, wczoraj zrobiłam oprysk

Olu, wszystkie roze dochodzą do siebie. Stawiam jednak na przegięcie z opryskiem.
Cieszą mnie te kwiatuchy jak dzieciaka Fakt, że tyle pracy wciąż w to wkładam, nie ukrywam, że tym bardziej cieszy. Pozdrawiam!!