Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kosolkowa Pasja

Kosolkowa Pasja

Nallar 21:43, 03 lis 2015

Ola całkowicie zawiankowana? Wstaw proszę jakieś zdjęcia swoich prac.
kosolka 21:58, 03 lis 2015

Ano dłubie sobie, dłubie.. Wije wianki Wstawię fotki, moze jutro. Zagladam na forum, ale raczej podczytuje, nie mam o czym gadać
Nallar 22:11, 03 lis 2015

kosolka napisał(a)
Ano dłubie sobie, dłubie.. Wije wianki Wstawię fotki, moze jutro. Zagladam na forum, ale raczej podczytuje, nie mam o czym gadać

No to będziesz miała czas na napisanie mi czym mam pomalować podstawę wianka (takiego surowego z wikliny)Jest brzydki, zrobił się ciemny i wygląda obskurnie. Wystarczy akryl? czy musi być lakier?

Rozchodnik ma już korzonki?
kosolka 22:39, 03 lis 2015

Ja maluje wszystko akrylową. Też mam teraz zagwozdkę z wiklinowym, dostałam do recyklingu taki stary, z tym ze był malowany (na fiolet ) i farba się łuszczy. Kombinuję jak tu go oczyścić...

Ewa.. Ja rozchodniki wszystkie wsadziłam do ziemi!!! Nie doczytalam ze pisalaś ze do wody.. Dopiero teraz, jak napisalaś o korzonkach, tak mnie tknęło i przeczytałam dokładnie. Głupia istota! Nie ma mrozów, może puszczą...?
Iwk4 23:27, 03 lis 2015

Puszczą korzonki, nie martw się. Ja odwrotnie, wsadziłam do wazonu, do dekoracji, wypuściły korzonki i teraz się zastanawiam, czy nie za późno do ziemi sadzić? I tak źle i tak niedobrze.
Nallar 23:51, 03 lis 2015

kosolka napisał(a)
Ja maluje wszystko akrylową. Też mam teraz zagwozdkę z wiklinowym, dostałam do recyklingu taki stary, z tym ze był malowany (na fiolet ) i farba się łuszczy. Kombinuję jak tu go oczyścić...

Ewa.. Ja rozchodniki wszystkie wsadziłam do ziemi!!! Nie doczytalam ze pisalaś ze do wody.. Dopiero teraz, jak napisalaś o korzonkach, tak mnie tknęło i przeczytałam dokładnie. Głupia istota! Nie ma mrozów, może puszczą...?

Spokojnie Olu, nic im nie będzie, jeśli nawet coś by się z nimi stało to podeślę Ci nowe.
W sprawie łuszczącej się farby nie pomogę, ja pewnie wzięłabym w dłoń drucianą szczoteczkę.
Nie ma jakiś specyfików które rozpuszczają stare powłoki malarskie?

Akryl nakładasz pędzlem, gąbką czy jakąś inną metodą?
kosolka 06:24, 04 lis 2015

Nallar napisał(a)

W sprawie łuszczącej się farby nie pomogę, ja pewnie wzięłabym w dłoń drucianą szczoteczkę.
Nie ma jakiś specyfików które rozpuszczają stare powłoki malarskie?

Nie,no! Przestanę rozjaśniac włosy! Drucianą szczoteczka Dzięki Specyfiki też są w sprayu

Nallar napisał(a)

Akryl nakładasz pędzlem, gąbką czy jakąś inną metodą?

To zależy jaki efekt chce osiągnąć - gąbką ładnie się delikatnie wybiela, wcierając cieniutka warstwę farby, a pędzlem maluje gdy powierzchnia ma być całkiem pokryta.
LewOgrodowy 06:38, 04 lis 2015

kosolka napisał(a)

Nie,no! Przestanę rozjaśniac włosy! Drucianą szczoteczka Dzięki Specyfiki też są w sprayu

To zależy jaki efekt chce osiągnąć - gąbką ładnie się delikatnie wybiela, wcierając cieniutka warstwę farby, a pędzlem maluje gdy powierzchnia ma być całkiem pokryta.

Ile to człowiek się już z rana przy śniadaniu dowie!
I naśmieje! Ja przyciemniam już jakiś czas.
Nie wiem, czy działa.
kosolka 08:38, 04 lis 2015

Moniś Dawno Cię u mnie nie było Fajnie że zajrzysz czasem!
Cieszę się ze Ci z rana wesoło
kosolka 08:51, 04 lis 2015

Wieńce adwentowe. Te akurat wszystkie na jedno kopyto, lub ładniej - na jedno modełko , zgodnie z zamówieniem.