No to będziesz miała czas na napisanie mi czym mam pomalować podstawę wianka (takiego surowego z wikliny)Jest brzydki, zrobił się ciemny i wygląda obskurnie. Wystarczy akryl? czy musi być lakier?
Ja maluje wszystko akrylową. Też mam teraz zagwozdkę z wiklinowym, dostałam do recyklingu taki stary, z tym ze był malowany (na fiolet ) i farba się łuszczy. Kombinuję jak tu go oczyścić...
Ewa.. Ja rozchodniki wszystkie wsadziłam do ziemi!!! Nie doczytalam ze pisalaś ze do wody.. Dopiero teraz, jak napisalaś o korzonkach, tak mnie tknęło i przeczytałam dokładnie. Głupia istota! Nie ma mrozów, może puszczą...?
Puszczą korzonki, nie martw się. Ja odwrotnie, wsadziłam do wazonu, do dekoracji, wypuściły korzonki i teraz się zastanawiam, czy nie za późno do ziemi sadzić? I tak źle i tak niedobrze.
Spokojnie Olu, nic im nie będzie, jeśli nawet coś by się z nimi stało to podeślę Ci nowe.
W sprawie łuszczącej się farby nie pomogę, ja pewnie wzięłabym w dłoń drucianą szczoteczkę.
Nie ma jakiś specyfików które rozpuszczają stare powłoki malarskie?
Akryl nakładasz pędzlem, gąbką czy jakąś inną metodą?
Nie,no! Przestanę rozjaśniac włosy! Drucianą szczoteczka Dzięki Specyfiki też są w sprayu
To zależy jaki efekt chce osiągnąć - gąbką ładnie się delikatnie wybiela, wcierając cieniutka warstwę farby, a pędzlem maluje gdy powierzchnia ma być całkiem pokryta.