Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kosolkowa Pasja

Kosolkowa Pasja

kosolka 14:01, 23 mar 2016

Dziś po nocnych -4 stopniach piękna pogoda. A ponieważ jestem w domu (dzieci chore ) to skorzystalam i poszłam działać. Przycięłam kocimiętki (trochę zbyt długo zwlekałam, duże już urosły, źle się cięło), wszystkie pozostałe byliny, wypieliłam dwie największe rabaty, porozgarniałam kopczyki różom (wygląda na to że dwie tylko nie przeżyły, ale zobaczymy, może coś tam z nich wykiełkuje jeszcze.., choć nie liczę na to) i je poprzycinałam. Cała reszta róż - okazało się że wcale nie jest tak tragicznie jak myslałam, nawet na brązowych gałązkach pokazały się pączki, więc nie wszystkie musiałam ciąć do ziemi. Została mi jedynie Apricot Nectar na pergoli, z nią będzie najwięcej zachodu. Zostawiłam, bo jeszcze nie widać pączków.
Z przykrością stwierdzam, że nie zrobię wiosennych oprysków. Pogoda nie pozwala, a rośliny już zbyt mocno bujnęły.
No i przed nami najcięższa i dość nielubiana robota, czyli wygrabianie trawnika..

Kilka dzisiejszych fotek:

kosolka 14:05, 23 mar 2016

kosolka 14:09, 23 mar 2016

Sasaneczki Pierwsze moje...

Krakus 14:17, 23 mar 2016

Widzę, że podziałałaś ja też z dziećmi sam po południu siedzę ale mogę tylko pomarzyć żeby do ogrodu wyskoczyć ;/ rano u nas śnieg padał a teraz nie najgorzej chociaż rok temu to już bardziej zielono było...pozdrawiam
kosolka 14:18, 23 mar 2016

Samotnik...

I w grupie.. raźniej

kosolka 14:22, 23 mar 2016

Krakus napisał(a)
Widzę, że podziałałaś ja też z dziećmi sam po południu siedzę ale mogę tylko pomarzyć żeby do ogrodu wyskoczyć ;/ rano u nas śnieg padał a teraz nie najgorzej chociaż rok temu to już bardziej zielono było...pozdrawiam

Czyli mamy pogodę na zmianę - jak u mnie było niefajnie, u Was ciepło, teraz odwrotnie.. Mam nadzieję ze teraz będzie juz tylko lepiej Dziś pełnia, więc powinno być już coraz cieplej, do pełni zawsze się ochładza.
Ty masz chyba mniejsze dzieci niż moje, ja mogę ich spokojnie zostawić samych bez latania i sprawdzania co chwila. Jak coś chcą walą w okno albo.. dzwonią
kosolka 14:25, 23 mar 2016

Jutro musze posadzić wyeksmitowane z donic wrzosy i ciemierniki.. Koniecznie..

Wciąż mam obawy co do moich hortensji ogrodowych.. Nie ma na nich śladu życia Możliwe żeby całkiem przemarzły?? Całą zimę były okryte. Nie pamiętam kiedy zaczęły puszczać rok temu.
Krakus 14:27, 23 mar 2016

kosolka napisał(a)

Ty masz chyba mniejsze dzieci niż moje, ja mogę ich spokojnie zostawić samych bez latania i sprawdzania co chwila. Jak coś chcą walą w okno albo.. dzwonią

no fajne są już takie samoobsługowe moje 6 , 4 i prawie 1 więc o samoobsłudze mogę pomarzyć przez co najmniej 5 lat ;/
kosolka 14:29, 23 mar 2016

Ooooo tak... Jeszcze troszkę.. Się cieszę że moje już takie duże Choć nigdy nie wiadomo co jeszcze w życiu może się przytrafić
kosolka 14:29, 23 mar 2016

Z szerszej perspektywy nie jest tak pięknie Pustawo. Potrzeba czegoś zimozielonego, więcej. Zielonego tła. No i widać jaki ładny mamy trawniczek

I moje kosmiczne koło, po przycięciu trawek.