Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kosolkowa Pasja

Kosolkowa Pasja

kosolka 07:16, 27 maj 2016

Nallar napisał(a)

Olu to nie może być z mojego ogródka u mnie nie ma jarzmianki.

Więc to ma pewno od Robaczka Kasi.
kosolka 07:17, 27 maj 2016

Donia72 napisał(a)
A ja myślałam, że to lawenda mus zapisać tę nazwę szałwii

Ona jest rewelacyjna. Niska, zwarta, cały czas ładnie wygląda. Uwielbiam ta obwodke, będę robić taka jeszcze na innych rabatach.
kosolka 07:19, 27 maj 2016

Juzia napisał(a)
Ta rabata jest meeega!!!
Bardzo mi się podoba

Wiesz, że mi też! Ciekawa jestem dalszego efektu jeszcze, najpierw gdy zawitna piwonie, pozniej- róże. W tym stylu będą reformowane kolejne rabaty.
Juzia 07:25, 27 maj 2016

kosolka napisał(a)

Wiesz, że mi też! Ciekawa jestem dalszego efektu jeszcze, najpierw gdy zawitna piwonie, pozniej- róże. W tym stylu będą reformowane kolejne rabaty.

Pewnie będę ściągać od Ciebie
Donia72 09:59, 27 maj 2016

kosolka napisał(a)

Ona jest rewelacyjna. Niska, zwarta, cały czas ładnie wygląda. Uwielbiam ta obwodke, będę robić taka jeszcze na innych rabatach.

Na różanej mam posadzoną lawendę, jeszcze malutką. Czy będzie dobrze komponować się ta szałwia z lawendą jako obwódka, sadzona naprzemiennie? Czy z samej szałwii robić, a lawendę przesadzić?
kosolka 10:15, 27 maj 2016

Ja myślę że może lepiej gdybyś ich nie mieszała. Lawende jako drugi plan za szałwia, albo głębiej na rabacie? ona na pewno wyższa będzie od szałwii. Pamiętaj Dorotko, że ja sama się uczę, a Ty mnie o radę pytasz
Donia72 10:22, 27 maj 2016

kosolka napisał(a)
Ja myślę że może lepiej gdybyś ich nie mieszała. Lawende jako drugi plan za szałwia, albo głębiej na rabacie? ona na pewno wyższa będzie od szałwii. Pamiętaj Dorotko, że ja sama się uczę, a Ty mnie o radę pytasz

Oleńka, ja wiem, ja cały czas się ogrodu uczę...a będzie to już 14 lat. Jak sobie przypomnę jakie miałam roślinki, które sadziłam jak się wprowadziliśmy i które bo jakimś czasie wywalałam...to mnie cholera bierze Miałam pełno orlików, ostróżek, kosmosów, ozdobnych traw(mąż nasionka przywoził z Niemiec), berberysów i bzów. A ja to wszystko skutecznie wywalałam no i teraz kupuję.

Muszę zobaczyć w szkółkach czy mają taką odmianę szałwii i zrobić przemeblowanie na rabacie
kosolka 18:15, 29 maj 2016

Info dla zainteresowanych - jutro wysyłam jeżówkowe paczki

Ostatnio parno i burzowo, na szczęście trochę popadało wczoraj, teraz znów zanosi się na burzę. Zachwaszczona jestem na maksa, nie wiem kiedy je ogarnę! Rosną jak gupie!! Ale moje roślinki też nie są gorsze Wszystko rozwija się i zaczyna kwitnąć dosłownie z dnia na dzień. Siewek najróżniejszych mam multum

Parę fotek z dziś:

babka 18:18, 29 maj 2016

Jak bogato ! Miodzio !
kosolka 18:22, 29 maj 2016