Na różanej mam posadzoną lawendę, jeszcze malutką. Czy będzie dobrze komponować się ta szałwia z lawendą jako obwódka, sadzona naprzemiennie? Czy z samej szałwii robić, a lawendę przesadzić?
Ja myślę że może lepiej gdybyś ich nie mieszała. Lawende jako drugi plan za szałwia, albo głębiej na rabacie? ona na pewno wyższa będzie od szałwii. Pamiętaj Dorotko, że ja sama się uczę, a Ty mnie o radę pytasz
Oleńka, ja wiem, ja cały czas się ogrodu uczę...a będzie to już 14 lat. Jak sobie przypomnę jakie miałam roślinki, które sadziłam jak się wprowadziliśmy i które bo jakimś czasie wywalałam...to mnie cholera bierze Miałam pełno orlików, ostróżek, kosmosów, ozdobnych traw(mąż nasionka przywoził z Niemiec), berberysów i bzów. A ja to wszystko skutecznie wywalałam no i teraz kupuję.
Muszę zobaczyć w szkółkach czy mają taką odmianę szałwii i zrobić przemeblowanie na rabacie
Info dla zainteresowanych - jutro wysyłam jeżówkowe paczki
Ostatnio parno i burzowo, na szczęście trochę popadało wczoraj, teraz znów zanosi się na burzę. Zachwaszczona jestem na maksa, nie wiem kiedy je ogarnę! Rosną jak gupie!! Ale moje roślinki też nie są gorsze Wszystko rozwija się i zaczyna kwitnąć dosłownie z dnia na dzień. Siewek najróżniejszych mam multum