Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kosolkowa Pasja

Kosolkowa Pasja

Krakus 08:15, 30 maj 2016

kosolka napisał(a)
Kończę ślicznym, romantycznym, polno-ogrodowym bukiecikiem..

wczoraj też zbierałem maki, chabry, rumianek Dzieciaki bukiecik zrobiły Nie taki wypasiony jak Twój ale polny, klimatyczny...

fajno u Ciebie kolorowo

Anda 08:36, 30 maj 2016

Ola piękny busz masz już na rabatach. Kompozycje donicowe śliczne. Cudowny bukiecik
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
marta_d 08:36, 30 maj 2016

kosolka napisał(a)
Info dla zainteresowanych - jutro wysyłam jeżówkowe paczki

Ostatnio parno i burzowo, na szczęście trochę popadało wczoraj, teraz znów zanosi się na burzę. Zachwaszczona jestem na maksa, nie wiem kiedy je ogarnę! Rosną jak gupie!! Ale moje roślinki też nie są gorsze Wszystko rozwija się i zaczyna kwitnąć dosłownie z dnia na dzień. Siewek najróżniejszych mam multum

Parę fotek z dziś:

Piękna jest ta rabata taka ... romantyczna bardzo reprezentacyjna właśnie doczytałam o tych siewkach a jeśli chodzi o azalie z mojego wątku, to chciałabym mieć takie.. :/ niedaleko Zielonej Góry jest filia szkółki w Pisarzowicach i święto kwitnących azalii, w zeszły czwartek pojechałam tam nacieszyć oko feria kolorów przyprawiała o ból głowy, zrobiłam małe zakupy, ale mam jeszcze spory kawałek ogrodu totalnie nie uporządkowany, więc miejsca mniej na nowe rośliny, ale mam nadzieje, że z biegiem miesięcy uda mi się tam ogarnąć .. a jeśli chodzi o cięcie, to uczyłam się go na teścia starych tujach, które miały iść do wykopania z powodu remontu. Początki były koszmarne najlepiej wychodzą mi kule, ale polubiłam cięcie i już się tak nie boję jak na początku. Nie wiem w dalszym ciągu co by mi wyszło, gdybym chciała np jakiś stożek uformować, może kupię jakiś mały bukszpan i się w końcu nauczę
marta_d 08:38, 30 maj 2016

Aha a ta szałwia jest taka niewysoka ? Bo ja mam same wielkie, a te się świetnie na niskie obwódki nadają, mam masę siewek szałwii, tylko nie wiem które odmiany się wysiały, gdybyś była zainteresowana to chętnie służę
07_Rene 12:15, 30 maj 2016

kosolka napisał(a)

Ostatnio parno i burzowo, na szczęście trochę popadało wczoraj, teraz znów zanosi się na burzę. Zachwaszczona jestem na maksa, nie wiem kiedy je ogarnę! Rosną jak gupie!! Ale moje roślinki też nie są gorsze Wszystko rozwija się i zaczyna kwitnąć dosłownie z dnia na dzień. Siewek najróżniejszych mam multum

Parę fotek z dziś:

Świetnie wygląda ta rabata. W tym roku już wszystko na bogato Piwonie cudowne...
Filemon24 13:25, 30 maj 2016

kosolka napisał(a)

Parę fotek z dziś:

ale przepiękna jest ta rabata udała ci się
Pszczelarnia 13:36, 30 maj 2016

kosolka napisał(a)

Bardzo, bardzo pięknie i harmonijnie. Z architekturą w tle. B. mi się podoba.

makkasia 22:16, 30 maj 2016

Zjawiskowe to zestawienie cytowane przez Pszczółkę
Donia72 11:26, 31 maj 2016

Olka, paczka przyszła jejku, ale dostałam dużo sadzonek! A zapakowane były profesjonalnie. Nie wpadłabym na taki pomysł Dziękuję
kosolka 13:15, 31 maj 2016

Postaram się poodpisywać później, a teraz szybko proszę tylko o identyfikację takiej roślinki