Piękna jest ta rabata taka ... romantyczna bardzo reprezentacyjna właśnie doczytałam o tych siewkach a jeśli chodzi o azalie z mojego wątku, to chciałabym mieć takie.. :/ niedaleko Zielonej Góry jest filia szkółki w Pisarzowicach i święto kwitnących azalii, w zeszły czwartek pojechałam tam nacieszyć oko feria kolorów przyprawiała o ból głowy, zrobiłam małe zakupy, ale mam jeszcze spory kawałek ogrodu totalnie nie uporządkowany, więc miejsca mniej na nowe rośliny, ale mam nadzieje, że z biegiem miesięcy uda mi się tam ogarnąć .. a jeśli chodzi o cięcie, to uczyłam się go na teścia starych tujach, które miały iść do wykopania z powodu remontu. Początki były koszmarne najlepiej wychodzą mi kule, ale polubiłam cięcie i już się tak nie boję jak na początku. Nie wiem w dalszym ciągu co by mi wyszło, gdybym chciała np jakiś stożek uformować, może kupię jakiś mały bukszpan i się w końcu nauczę
Aha a ta szałwia jest taka niewysoka ? Bo ja mam same wielkie, a te się świetnie na niskie obwódki nadają, mam masę siewek szałwii, tylko nie wiem które odmiany się wysiały, gdybyś była zainteresowana to chętnie służę