Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kosolkowa Pasja

Kosolkowa Pasja

marta_d 13:25, 31 maj 2016

to wg mnie dyptam jesionolistny, inaczej zwany krzewem Mojżeszowym, też go mamy przy męża zakładzie jest jeszcze o białych kwiatach, lubi pełne słońce a podczas upałów wydziela olejki eteryczne, które mogą poparzyć. W Izraelu często dochodzi przez to do samozapłonu rośliny
marta_d 13:26, 31 maj 2016

Kosolka ale masz bica konkretnego trenujesz coś? Ja się wkręciłam w Crossfit i jaki awatarek fajny w wersji blond ładnie Ci
Pszczelarnia 13:34, 31 maj 2016

Dyptam na pewno.
kosolka 19:43, 31 maj 2016

Krakus napisał(a)

wczoraj też zbierałem maki, chabry, rumianek Dzieciaki bukiecik zrobiły Nie taki wypasiony jak Twój ale polny, klimatyczny...

fajno u Ciebie kolorowo

Takie całkiem polne też lubię i robię do wazonu
kosolka 19:45, 31 maj 2016

marta_d napisał(a)

Piękna jest ta rabata taka ... romantyczna bardzo reprezentacyjna właśnie doczytałam o tych siewkach a jeśli chodzi o azalie z mojego wątku, to chciałabym mieć takie.. :/ niedaleko Zielonej Góry jest filia szkółki w Pisarzowicach i święto kwitnących azalii, w zeszły czwartek pojechałam tam nacieszyć oko feria kolorów przyprawiała o ból głowy, zrobiłam małe zakupy, ale mam jeszcze spory kawałek ogrodu totalnie nie uporządkowany, więc miejsca mniej na nowe rośliny, ale mam nadzieje, że z biegiem miesięcy uda mi się tam ogarnąć .. a jeśli chodzi o cięcie, to uczyłam się go na teścia starych tujach, które miały iść do wykopania z powodu remontu. Początki były koszmarne najlepiej wychodzą mi kule, ale polubiłam cięcie i już się tak nie boję jak na początku. Nie wiem w dalszym ciągu co by mi wyszło, gdybym chciała np jakiś stożek uformować, może kupię jakiś mały bukszpan i się w końcu nauczę

Ja lada moment będę cieła moje. Dużo nie mam. Dwie kuleczki.. Żywopłotku chyba nie będę ciąć, skoro mam go rozsadzic na kulki. Ale ja wprawy nie mam..
kosolka 19:47, 31 maj 2016

marta_d napisał(a)
Aha a ta szałwia jest taka niewysoka ? Bo ja mam same wielkie, a te się świetnie na niskie obwódki nadają, mam masę siewek szałwii, tylko nie wiem które odmiany się wysiały, gdybyś była zainteresowana to chętnie służę

Tak, ta szałwia z obwodki jest taka właśnie niska, zwarta i sztywna. Polecam ją bardzo. To odmiana Marcus, jeżeli nie doczytalas. Wiesz, że mogłabym chcieć trochę siewek.. Też mam kilka, ale więcej by się przydało. Nie spieszy mi się, więc możemy poczekać aż podrosną trochę.
kosolka 19:52, 31 maj 2016

Ewo Ando, Ewo Pszczolko, MakKasiu - bardzo Wam dziękuję za miłe słowa! Dużo dla mnie znaczy Wasza opinia! Bo Wasze ogrody zawsze były dla mnie inspiracją. I cieszę się że udało mi się po trzech latach nauki i popełniania błędów stworzyć ją, na razie tylko jedną, ale taką jaką chciałam.
kosolka 19:54, 31 maj 2016

Filemonku, Reniu- dziękuję

Marta, Pszczolka- dzięki za identyfikację. W pracy w ogrodzie rośnie sobie ten dyptam, śliczny jest.

kosolka 19:57, 31 maj 2016

marta_d napisał(a)
Kosolka ale masz bica konkretnego trenujesz coś? Ja się wkręciłam w Crossfit i jaki awatarek fajny w wersji blond ładnie Ci

A gdzieś ty mojego bica dojrzała?? Ja mam "bicki" trochę większe niż moja jedenastoletnia córka więc tak naprawdę to ich nie ma
marta_d 20:19, 31 maj 2016

W oknie jest Twoje odbicie