Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Lawendowy zawrót głowy

Lawendowy zawrót głowy

Monia81 08:19, 24 sie 2017

Jolu pięknie u Ciebie, podziwiam te piękne widoczki platany mnie zainteresowały, jaką odmianę masz? i w jakiej odległości od ogrodzenia są posadzone i czy masz z nimi jakieś problemy czy to drzewka bez problemowe pozdrawiam
lojalna_ 08:20, 24 sie 2017

kasja83 napisał(a)

Ja też odczuwam brak krótkich gatek już teraz...dla mnie zaczyna się sezon na długie gacie

Jakbym była taka ładna jak Twój pies-też miałabym parcie na szkło

Zimnica naprawdę. Weź zawsze w kadr wlezie a jak go prosisz by zapixowal mowy nie ma )()fajny poranek
lojalna_ 08:22, 24 sie 2017

beata_m napisał(a)
piękna ścianka wodna!!!!!!!!! boska! ślicznie u Ciebie, niezmiennie pięknie i z wyczuciem macham cieplutko

Buziaki dziękuję

lojalna_ 08:27, 24 sie 2017

AniMa napisał(a)
Jolu a dokarmiasz jeszcze magnolie, skoro kwitną???

Wiesz one u mnie od kwietnia i dawałam im nawoz do hortek czytałam gdzieś ze po kwitnieciu trzeba im dawać nawizu żeby ładnie zakwitła ponownie w kwietniu. A niektóre gatunki kwitną dwukrotnie . Nie wiem czy moja ma paki juz na przyszły sezon czy jeszcze zakwitnie zobaczymy ; ()

lojalna_ 08:32, 24 sie 2017

MirellaB napisał(a)
Jolu widziałam Twoją drobnicę w donicy. Twoja jeszcze mała nie przewiesza się. Mojej jakoś nikt nie podziwiał, a u Ciebie się wszyscy nią zachwycają

Zdjęcie psiaka przy surfiniach najlepsze Poczochraj czule od cioci

Mirelko ja zauwazyłam ) i sie zachwycam )

ja moj arosline wezme do domu nie zeby ja przechowywac tylko ja zasadze w doniczke bo mam kilka takich w domu i bardzo mi sie podobaja . Bukszpany mam nadal w fatalnej formie , odbijaja ale wizja fatalna Buzka

lojalna_ 08:38, 24 sie 2017

Ewa777 napisał(a)

To są gatunki, które powtarzają kwitnienie.

Ewciu ciekawa jestem czy zakwitnie czy to przygotowanie do prxysxlego sezonu )))
Kawa 08:53, 24 sie 2017

lojalna_ napisał(a)

śliczne to tot piękne wręcz bym powiedziała
lojalna_ 08:53, 24 sie 2017

Monia81 napisał(a)
Jolu pięknie u Ciebie, podziwiam te piękne widoczki platany mnie zainteresowały, jaką odmianę masz? i w jakiej odległości od ogrodzenia są posadzone i czy masz z nimi jakieś problemy czy to drzewka bez problemowe pozdrawiam

to długa historia ) u mnie to jest tak jakbys kupiła dwa te same samochody w roznych salonach .

Platany Alphen"s Globe

od strony ogrodzeni gdzie granicze z droga mam metr od płotu od strony gdzie granicze z sasiadem 1,50.

czery platany grubsze i za wyzsza cene kupiłam osobno i piec pozstałych stówe taniej w innej ale niestety zaczeły sie problemy.

mysle ze w szkołce tanszej platany były przesuszone i zaczeły zółknac im liscie i usychac gałezie. szukałam przyczyny mysłam ze to choroba ale z perspektywy czasu myśle ze zawiniła szkołka. Teraz gdy je polecam a polecam z całego serca przypominam ze to pijoki sa okropne i potrzebuja duzo wody.

pierwsza wioasna przyciełam je mocno by odbudowac korony.

Przyrastaja szybko widac ze korony beda masywne )

Platany mma dzieki Marzence to ona mnie nimi zaraziła gdy je planowała i wedy napisałą wazna rzecz ...powinny byc wysoko szczepione bo duza korona zeby wygladała ładnie musi byc proporcjonalna do pnia .

Jesli cos pominełam pytaj ))
Monia81 08:57, 24 sie 2017

Bardzo dziękuję za odpowiedź, zapisałam sobie i myślę nad nimi intensywnie
beta 09:02, 24 sie 2017

Cudne te foty Jolu....bardzo lubię twój ogrod bezapelacyjnie....I nas też zimnica....A wyznanie miłości bardzo Romantico