Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Lawendowy zawrót głowy

Lawendowy zawrót głowy

lindsay80 10:48, 24 cze 2015

lojalna_ napisał(a)
dziewczyny tam gdzie mam swierki chciałam postawic ekrany .....

a po prawej mam dziury i czeka płot na przesła a moze sie doczeka w lipcu i zasłona bedzie .....ale taka jestem zniechecona tymi sasiedzkimi relacjami ze chciałabym juz

ja mam podobnie, im więcej się u nas dzieje, tym jesteśmy bardziej nielubiani - ot taka nasza Polska rzeczywistość, niektórzy chorzy się robią jak komuś wiedzie się lepiej niż im samym.
A może coś w tym jest, że dzielnice w moim miasteczku nazywają się Zawiść, Zazdrość, Zawada... hihi
siakowa 10:50, 24 cze 2015

lindsay80 napisał(a)

ja mam podobnie, im więcej się u nas dzieje, tym jesteśmy bardziej nielubiani - ot taka nasza Polska rzeczywistość, niektórzy chorzy się robią jak komuś wiedzie się lepiej niż im samym.
A może coś w tym jest, że dzielnice w moim miasteczku nazywają się Zawiść, Zazdrość, Zawada... hihi

hahahhaha dobre te nazwy
lindsay80 10:55, 24 cze 2015

Ensata napisał(a)
Mnie płot z przodu tylko, kosztuje średniej klasy auto, dobrze ze z sąsiadami się składam. Własnie dzisiaj mi montuje pan

To się ciesz, że się dokładają, bo my wyłożyliśmy na drogę całą kasę i od jednego do dziś się nie możemy doprosić, żeby oddał swoją część a było to już 8 miesięcy temu.
Zrobiliśmy ogrodzenie panelowe o długości 40 m graniczące z sąsiadem i chcieliśmy, żeby połowę pokrył to jak nas widzi łukiem omija... eh ludzie

A o kosztach frontu to nawet nie wspominam, na szczęście to już za nami i to była ostatnia taka kosztowna inwestycja.
Mieliśmy kupione panelowe ale pojawiła się jakaś kasa i od razu trułam mężowi żeby zrobić takie jak ma być docelowo, czuję, że jakbyśmy założyli te panele to z 10 lat by tak było, albo i więcej bo przecież szkoda by było demontować elementy, które jakoś wyglądają.
lojalna_ 10:57, 24 cze 2015

no sie własnie nie dokładaja tylko z jednaej małej krótkiej strony reszta plus cała droga my sami ...droga moja i sasiada ktory tez drogi nie potrezbowała ale wesoło jest
lindsay80 10:59, 24 cze 2015

siakowa napisał(a)

hahahhaha dobre te nazwy

wiesz na mnie to już nie robi wrażenia, ale jak rozmawiam z kimś kto nie zna tych okolic, to od razu zawiązuje się temat do dyskusji
A historia tych nazw faktycznie jest taka, że kiedyś ludzie tu sobie zawadzali, zazdrościli i byli wobec siebie zawistni....
Mimo, że na mojej ulicy wszyscy mieszkańcy przybyli z okolicznych miast to te niechlubne cechy albo na nich spłynęły jakimś cudem, albo już tak mieli wcześniej jak myślicie - bo mi się wydaje, że to drugie
ewakatowice 11:02, 24 cze 2015

Jolcia leć do Magdy, stipa jest
już się pchają
lojalna_ 11:02, 24 cze 2015

klonik ładnie rosnie

trzy platany posadzone wczesniej piknieją
Juzia 11:04, 24 cze 2015

Jola ja mam płotki trzcinowe już trzeci sezon? Czwarty chyba nawet
Nie są piękne, ale zasłaniają.
Rolka 6m kosztowała niecałe 50zł.
lindsay80 11:05, 24 cze 2015

lojalna_ napisał(a)
ja sie złozyłam na boczny płot z sasiadami a ten ze swierkami stawiałam sama bo mi sasiad powiedziała ze potu nie potrzebuje

ten betonowy za domem tez sama bo sasiad udawał głupa i tak masz babo

ja z tymi "ulubionymi" sąsiadami mam taką samą sytuację - właśnie serby tam posadziłam ale są prześwity, ostatnio mi sobie kazała sąsiadka stawiać płot na 4 m wysoki bo nie chce mnie oglądać jak na swoim tarasie kręce od czasu do czasu hula hop
Co prawda jak się rozkręcę to i z godzinę mogę bez przerwy tak kręcić no i już powód do tego by zrobić aferę
lojalna_ 11:05, 24 cze 2015

dla mnie to wszystko przykre bo nawet nie upominam sie o kase nie daja trudno....ale tyłek mi obgaduja i za dobrze mi z tym nie jest ....