Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzony z pasją

Ogród tworzony z pasją

JoannaDe 09:54, 15 mar 2016

miskka napisał(a)
Laurowiśnia przemarza...

Wiem ze przemarza ale akurat tu gdzie mieszkam widzę w ogródkach naprawdę wielkie okazy. Cale kilometry żywopłotów z laurowiśni. Dlatego biorę ja u siebie pod uwagę. Poza tym bardzo podoba mi się jej pokrój.

Sama mam w ogrodzie jeden dość spory krzak i niczym nieosłonięty daje sobie dobrze rade
Karol99 10:36, 15 mar 2016

JoannaDe napisał(a)

Macham porannie. W temacie żywopłotu. Nie mogę się zdecydować. Waham się pomiędzy grabowym a z laurowiśni. Potrzebuje zasłonić się po cisowej stronie i nie bardzo wiem co będzie kolo cisa bardziej pasowało.

Grab i cis odradzam. Moim zdaniem te dwa gatunki będą się ze sobą kłócić. Z kolei laurowisnia przemarza czesto do poziomu sniegu. I wtedy po żywopłocie.
Karol99 10:36, 15 mar 2016

miskka napisał(a)
Laurowiśnia przemarza...

No właśnie
Karol99 10:37, 15 mar 2016

JoannaDe napisał(a)

Wiem ze przemarza ale akurat tu gdzie mieszkam widzę w ogródkach naprawdę wielkie okazy. Cale kilometry żywopłotów z laurowiśni. Dlatego biorę ja u siebie pod uwagę. Poza tym bardzo podoba mi się jej pokrój.

Sama mam w ogrodzie jeden dość spory krzak i niczym nieosłonięty daje sobie dobrze rade

Jeżeli u Ciebie w okolicy dają radę to posadz u siebie. Z cisem laurowiśnia będzie dobrze wyglądać.
Donia72 12:57, 15 mar 2016

Karol, zaznaczam sobie Twój wątek
Karol99 14:34, 15 mar 2016

Miło mi
miskka 16:50, 15 mar 2016

Karol jak u ciebie pogoda? Robisz coś? U mnie brrrr - nie chce mi się wychodzić, a mam do zrobienia grabienie trawnika i przygotowanie ziemi z drugiej komory kompostownika... Jejeku kiedy... Czasu tak mało.
Karol99 17:23, 15 mar 2016

miskka napisał(a)
Karol jak u ciebie pogoda? Robisz coś? U mnie brrrr - nie chce mi się wychodzić, a mam do zrobienia grabienie trawnika i przygotowanie ziemi z drugiej komory kompostownika... Jejeku kiedy... Czasu tak mało.

Nic nie robie. W tygodniu mam mało czasu na ogród, dopiero w weekendy mogę coś podziałac. W niedziele posadze derenie i jeszcze dosadze miskanty jak juz dotrą. To chyba wszystko co na razie zaplanowalem.
Pogoda u mnie straszna. Zimno ze się wychodzić nie chce. Nie widzę różnicy między listopadem a marcem.
paulina_ns 17:48, 15 mar 2016

Karol99 napisał(a)

Nic nie robie. W tygodniu mam mało czasu na ogród, dopiero w weekendy mogę coś podziałac. W niedziele posadze derenie i jeszcze dosadze miskanty jak juz dotrą. To chyba wszystko co na razie zaplanowalem.
Pogoda u mnie straszna. Zimno ze się wychodzić nie chce. Nie widzę różnicy między listopadem a marcem.

Karolu gdzie zamawiasz miskanty??
Karol99 17:59, 15 mar 2016

Iwona z Ogrodowiska mi podsyła na ten Magiczny Krąg.