Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzony z pasją

Ogród tworzony z pasją

Karol99 10:57, 16 lut 2015

Właśnie skończyłem oglądać na internecie nowy odcinek Mai w ogrodzie "Nowoczesny ogród- krok po kroku". Jestem zachwycony jak wspaniale wyszedł ten ogród. Projektantki spełniły swoje zadanie. Odcinek godny obejrzenia.
pawel_snopek 12:10, 16 lut 2015

Przepraszam ze się wtrącę lecz moim zdaniem rozmieszczenie roślin jest średnio trafione np platany alphens globe są zbyt blisko siebie posadzone, kocimiętka przy żywopłocie z żywotnika jest zbyt blisko i będzie leżeć na trawniku, będą problemy z koszeniem. Największym moim zdaniem błędem było zrobienie betonowego murku przy placu zabaw dla dzieci jak dziecko się potknie lub zostanie popchnięte i upadnie akurat tam to już to widzę.
Oczywiście ogród ma swój potencjał. Znając życie wszystko będzie jeszcze przerabiane bo Właściciele będą chcieli zmian
Pozdrawiam
Karol99 14:14, 16 lut 2015

pawel_snopek napisał(a)
Przepraszam ze się wtrącę lecz moim zdaniem rozmieszczenie roślin jest średnio trafione np platany alphens globe są zbyt blisko siebie posadzone, kocimiętka przy żywopłocie z żywotnika jest zbyt blisko i będzie leżeć na trawniku, będą problemy z koszeniem. Największym moim zdaniem błędem było zrobienie betonowego murku przy placu zabaw dla dzieci jak dziecko się potknie lub zostanie popchnięte i upadnie akurat tam to już to widzę.
Oczywiście ogród ma swój potencjał. Znając życie wszystko będzie jeszcze przerabiane bo Właściciele będą chcieli zmian
Pozdrawiam

Na platany też właśnie zwróciłem uwagę. Za parę lat już całkowicie stracą swoją zaletę- kulisty pokrój bo złączą się z innymi. Zastanowiły mnie też kule na polu golfowym, jak tam będą wykaszać trawe? Kule to jednoczesnie lampy więc nie ma możliwości przesunięcia. Pozdrawiam również
lojalna_ 14:19, 16 lut 2015

Karol swietnie sie u Ciebie oglada zmiany budujace
Karol99 14:26, 16 lut 2015

lojalna_ napisał(a)
Karol swietnie sie u Ciebie oglada zmiany budujace

Dziękuje. Praca jak widać się opłaca.
Efffa 19:57, 16 lut 2015

Witaj Karolu, ty naprawdę masz 15lat? Trzy razy musiałam spojrzeć w Twojego posta na te 15, myślałam ze chyba Ci cyferki przeskoczyły. Fajnie, ze tak młoda osoba ma już jakąś pasje. Czy ktoś w domu jeszcze dzieli z Tobą zainteresowanie roślinkami, Ty o wszystkim decydujesz ,co gdzie i jak?
eda 19:59, 16 lut 2015

Karol99 napisał(a)
Rok 2011

Rok 2013

Rok 2014

Ślicznie Miłego
Karol99 20:06, 16 lut 2015

Efffa napisał(a)
Witaj Karolu, ty naprawdę masz 15lat? Trzy razy musiałam spojrzeć w Twojego posta na te 15, myślałam ze chyba Ci cyferki przeskoczyły. Fajnie, ze tak młoda osoba ma już jakąś pasje. Czy ktoś w domu jeszcze dzieli z Tobą zainteresowanie roślinkami, Ty o wszystkim decydujesz ,co gdzie i jak?

Tak, naprawdę mam 15 lat, większość nie dowierza.
W sumie cała rodzina jest bardzo zaangażowana w ogród.
Tata wykonuje cięższe prace, mama projektuje wspólnie ze mną.
Dziadkowie również mają własny ogród i chętnie nam pomagają, także mamy dużo wsparcia.
Karol99 20:07, 16 lut 2015

eda napisał(a)

Ślicznie Miłego

Dziękuje Edo, pozdrawiam.
Efffa 20:30, 16 lut 2015

Śliczna przemiana!