Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzony z pasją

Ogród tworzony z pasją

Karol99 15:38, 07 kwi 2016

miskka napisał(a)
Wydaje mi się, ze te cebule trzeba najpierw przetrzymać i na jesieni do gruntu wsadzić.

Karol - tak ładnie u ciebie! Achy i Ochy przesyłam. Porządeczek i elegancko. Ale to wszystko to efekty ciężkiej pracy

Dziękuję.

To prawda, trzeba jednak trochę poświęcić na ogród. Ja w tym roku sobie to wszystko rozłożyłem i nie odczułem zbytnio tych wszystkich prac porządkowych. Jeszcze tylko ten żywopłot mnie czeka
MirellaB 16:49, 07 kwi 2016

Karol do mnie wiosna też nareszcie zawitała. Przez te kilka ciepłych dni tak wszystko ruszyło, że aż miło
miskka 17:29, 07 kwi 2016

Karol99 napisał(a)

Dziękuję.

To prawda, trzeba jednak trochę poświęcić na ogród. Ja w tym roku sobie to wszystko rozłożyłem i nie odczułem zbytnio tych wszystkich prac porządkowych. Jeszcze tylko ten żywopłot mnie czeka

To prawda - te prace wiosenne jest mus rozkładać i jak najwcześniej zaczynać - nawet gdy jeszcze trochę zimno się wydaje wczesną wiosną. Ja niby wcześnie zaczęłam w tym roku, a jednak nie wyrabiam z wszystkim (praca zawodowa, rodzina, przygotowania do świąt). I tak zostało mi jeszcze zrobienie warzywnika i rozsypanie ziemi kompostowej na trawnik a na to dosiewka....

Wczoraj pierwszy raz poleniłam się w ogródku na trawce - no nic mi się nie chciało...
Karol99 20:39, 07 kwi 2016

MirellaB napisał(a)
Karol do mnie wiosna też nareszcie zawitała. Przez te kilka ciepłych dni tak wszystko ruszyło, że aż miło

U mnie też wszystko się obudziło, berberysy, pecherznice, brzozy, wierzby wszystkie w listkach. Owocowe zaczynają pokaz. Taką wiosnę lubię najbardziej.
Karol99 20:42, 07 kwi 2016

miskka napisał(a)

To prawda - te prace wiosenne jest mus rozkładać i jak najwcześniej zaczynać - nawet gdy jeszcze trochę zimno się wydaje wczesną wiosną. Ja niby wcześnie zaczęłam w tym roku, a jednak nie wyrabiam z wszystkim (praca zawodowa, rodzina, przygotowania do świąt). I tak zostało mi jeszcze zrobienie warzywnika i rozsypanie ziemi kompostowej na trawnik a na to dosiewka....

Wczoraj pierwszy raz poleniłam się w ogródku na trawce - no nic mi się nie chciało...

Ja prace w ogrodzie zacząłem juz na początku lutego, przedłużyliśmy rabaty, przesadzilismy niektóre rośliny, w marcu przycinałem i sprzątałem bo juz było trochę cieplej.
ewa004 20:48, 07 kwi 2016

U nas ta najpiękniejsza wiosna myślę ze za jakiś tydzień będzie
Pozdrawiam
Karol99 20:49, 07 kwi 2016

U Was najcieplej to zawsze szybciej wszystko wypuszcza.

violka171 20:57, 07 kwi 2016

Ja prace w ogrodzie zaczęłam od 1 stycznia,zreszta nie wiem czy tak mozna nazwac bo ani pory konkretnej bo w grudniu to ja jeszcze odchwaszczałam truskawki bo obrastały po jesiennych porzadkach
Karol99 21:07, 07 kwi 2016

Teraz to są takie zimy, że cały rok można coś działać w ogrodzie.
violka171 21:11, 07 kwi 2016

Masz racje Karolu,tylko szkoda że co niektóre roslinki padaja,bo nie dostosowane do anomalii pogodowych mi nawet krokusy niektóre zgniły