Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzony z pasją

Ogród tworzony z pasją

miskka 11:45, 08 lip 2016

Kurczę kurczę. Czemu u mnie takich miejsc nie ma?!
Makao_J 11:55, 08 lip 2016

Karol99 napisał(a)

Dzisiaj postaram się porobić fotki, ale zależy też jak światło będzie padac, bo chce żeby zdjęcia były wyraźne. Postaram się dodać krótki opis do każdego gatunku. Moim faworytem jest niewątpliwie brzoza. Nic nie stworzy takiego klimatu jak ona. Klony też bardzo lubię, jednak one dość wolno rosną.

Też uważam że brzoza tworzy klimat. Nie da się tego osiągnąć innym drzewem.

Klona takiego poszukuję, ale jak na złość w tym roku jeszcze go u nasz nie spotkałam. Crismons ... cokolwiek.
lindsay80 12:00, 08 lip 2016

zazdroszczę borówek, mi w zeszłym roku wszystkie 4 krzaki jakie miałam wypadły, a wczoraj na targu za kilkogram owoców trzeba było 25 zł zapłacić, masakra jakaś.
Zana 12:11, 08 lip 2016

Karol99 napisał(a)

Dzisiaj jeszcze umieściliśmy tam takie duże głazy między kosodrzewinami i fajnie się z nimi komponują.

Też zacytuję, bo niezmiernie mi się podoba ta kompozycja. Piękne głazy, skąd Ty je wytrzasnąłeś?
AniMa 13:25, 08 lip 2016

Witaj Karolu. Cieszę się, że zawitałeś do Mnie. Ja u Ciebie często spacerowałam
Kiedy moje roślinki takie będą?
Pozdrawiam
makkasia 14:10, 08 lip 2016

Karolu pyszne borówki mam i sosnową rabatę też ale U Ciebie wszystko takie wypasione. Rabata z sosnami i głazami baaardzo mi sie podoba
Karol99 14:19, 08 lip 2016

miskka napisał(a)
Kurczę kurczę. Czemu u mnie takich miejsc nie ma?!

No właśnie szkoda, tam można dostać naprawdę wiele roślin po okazyjnej cenie.
Karol99 14:22, 08 lip 2016

Makao_J napisał(a)

Też uważam że brzoza tworzy klimat. Nie da się tego osiągnąć innym drzewem.

Klona takiego poszukuję, ale jak na złość w tym roku jeszcze go u nasz nie spotkałam. Crismons ... cokolwiek.

Nie wiem czemu brzoza ma w sobie "to coś". My z brzozami to chyba juz przesadzalismy, no ale co, teraz wycinać na pewno nie będziemy.

Jeżeli chodzi o klony to z doświadczenia wiem, że ciężko jest coś upolować.. Albo stoi sam patyk szczepiony na 1,5 metra z paroma listkami albo ładny klon kosztuje już naprawde sporo... My kupujemy tylko w jednym miejscu, bo nigdzie więcej nie ma.. albo są takie jak wspomniałem..
Karol99 14:24, 08 lip 2016

lindsay80 napisał(a)
zazdroszczę borówek, mi w zeszłym roku wszystkie 4 krzaki jakie miałam wypadły, a wczoraj na targu za kilkogram owoców trzeba było 25 zł zapłacić, masakra jakaś.

No niestety, borówki są bardzo drogie. Myślę, ze najwazniejszym czynnikiem przy pielegnacji borowki jest wymiana ziemi. Ja pod kazdy krzaczek dawałem pełna taczke kwasnego torfu, do tego liscie dębu, igliwie, trociny.. kora na wierzch i teraz tylko siarczan amonu.
Karol99 14:25, 08 lip 2016

Zana napisał(a)

Też zacytuję, bo niezmiernie mi się podoba ta kompozycja. Piękne głazy, skąd Ty je wytrzasnąłeś?

Dziękuję, już jest skończona. Na szczescie.. Roslinki posadzone.. nawet jednej nie kupiłem, wszystko z moich własnych.. Jednak rozmnażanie się opłaca.

Ta zakończona, a ja już mam w planach następna ehh..

A głazy Wisła wyrzuciła..