Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzony z pasją

Ogród tworzony z pasją

Karol99 23:03, 07 lip 2016

miskka napisał(a)
Wstawiłam zdjęcia z mojego wykorzystania kamieni do wątku o nawierzchniach z odzysku (nie wiem czy trafiony wątek, ale najbardziej mi pasowało). Wklejam link:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/77-nawierzchnie-z-odzysku?page=20#post_1

Napiszesz szczerze?

Mi się osobiście bardzo podoba. Mógłbym coś takiego stworzyć też u siebie bo w okolicy jest dość sporo kamieni.

Masz bardzo ładny ogród!
Karol99 23:06, 07 lip 2016

miskka napisał(a)
Karol, a czy mogłabym mieć prośbę do ciebie? Podobają mi się Twoje drzewa w ogrodzie i gdy potrzebuję jakiś info to wręcz niemożliwe by w tak dużym wątku do nich dotrzeć. Czy dałbyś się namówić byś zrobił jakby katalog swoich drzew - tych które masz i polecasz? Oczywiście ze zdjęciami Nie za duża ta moja prośba?

Czy innych odwiedzających Karola też by zaciekawiło takie zestawienie?

U mnie w ogrodzie jest bardzo dużo drzew, więc postaram sie pomóc. Tworzą ładna ramę ogrodu i są niezastąpione. To one sprawiają, że ogród jest przytulniejszy. Mam wakacje, wiec nie ma problemu żebym zrobił taki katalog. Nie wiem czy coś z niego Ci się spodoba ale może.
zoja 23:57, 07 lip 2016

o, masz już borówki?
u mnie ciągle zieloniutkie...
Karol99 23:58, 07 lip 2016

Powoli juz niektóre dojrzewają.
miskka 07:28, 08 lip 2016

Mnie właśnie tej ramy w postaci drzew brakuje. Mam jakieś pojedyncze egzemplarze i to za mało. Nie ma tego efektu ramy.
Bardzo ale to bardzo lubię i podziwiam Twoje kolony. Troche już sobie spisałam Twoich rad (ten w słońcu, tego przypala, itp.). Po prostu nie ma w okolicy szkółki gdzie mogłabym nabyć co chcę i jeszcze w normalnej cenie, więc jak na coś trafie to żebym się nie zastanawiała nad trafnością wyboru. Koduję więc w głowie obrazy i info od Danusi, Ciebie i Olgi i mam nadzieję, że gdzies coś znajdę spośród Waszych polecanych
Karol99 09:42, 08 lip 2016

miskka napisał(a)
Mnie właśnie tej ramy w postaci drzew brakuje. Mam jakieś pojedyncze egzemplarze i to za mało. Nie ma tego efektu ramy.
Bardzo ale to bardzo lubię i podziwiam Twoje kolony. Troche już sobie spisałam Twoich rad (ten w słońcu, tego przypala, itp.). Po prostu nie ma w okolicy szkółki gdzie mogłabym nabyć co chcę i jeszcze w normalnej cenie, więc jak na coś trafie to żebym się nie zastanawiała nad trafnością wyboru. Koduję więc w głowie obrazy i info od Danusi, Ciebie i Olgi i mam nadzieję, że gdzies coś znajdę spośród Waszych polecanych

Dzisiaj postaram się porobić fotki, ale zależy też jak światło będzie padac, bo chce żeby zdjęcia były wyraźne. Postaram się dodać krótki opis do każdego gatunku. Moim faworytem jest niewątpliwie brzoza. Nic nie stworzy takiego klimatu jak ona. Klony też bardzo lubię, jednak one dość wolno rosną.
miskka 10:08, 08 lip 2016

Jedna brzózkę mam. Mała jest jeszcze

Karol, to w wolnej chwili Spoko przecież.
Karol99 10:12, 08 lip 2016

Żeby słońce tylko wyszlo, wtedy ładne zdjęcia wychodzą.
elka_ 10:24, 08 lip 2016

Miłego dnia i katalogowania drzew

Katalog wszystkim przyda się
miskka 10:35, 08 lip 2016

Przejeżdżam często obok KFC w moim mieście. Rosną przy nim takie chyba szczepione bo prawie kuleczki na pniu, drzewa o prawie czarnych liściach. Chyba klony. Bardzo mi się spodobały.
Nie jadam w takich miejscach, wiec z bliska nie sprawdzę czy na pewno klon. Liście na powcinane, wiec najbardziej pod klon podchodzi. Może Crimson King?