Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy » Edycja postu

Do raju daleko - u Ewy

Ewa777 20:42, 25 cze 2025

Alija napisał(a)
Ewa, po kolorystycznych szaleństwach azaliowo-rodkowych wydaje się, że w ogrodzie mało kolorów, ale wcale tak nie jest, po prostu jest spokojniej.
Pięknie kwitną róże, powojniki i inne kwiaty.

Zrobiło się bardzo spokojnie. Dla mnie nawet ten spokój trwa zbyt długo. Dosadziłabym tej szałwii, ale w naszym ogrodniczym nie ma tej odmiany.
Ewa777 20:45, 25 cze 2025

TAR napisał(a)
No co Ty Ewcia opowiadasz. Kolorow jest ogrom i kwiatow tez. Ladny balans i rownowaga miedzy kolorowym a zielonym

Dzięki Tarciu, za pocieszenie. Troszkę kolorów jest, ale zieleń za bardzo dominuje. Za to jak zakwitną hortensje, to będzie cudnie. Wszystkie są mocno zapączkowane. Przez 2 poprzednie lata sporo hortensji mi nie kwitło. W tym roku wszystkie się szykują
Joku 21:22, 25 cze 2025

Świdośliwa obrodziła, chyba nie było w waszym rejonie przymrozków, judaszowiec ma bardzo ładne młode listki. Daje pewnie już plamę koloru.
U mnie też jeszcze dominuje zieleń, chłodna wiosna dała się we znaki.
Ewa777 07:31, 26 cze 2025

Joku napisał(a)
Świdośliwa obrodziła, chyba nie było w waszym rejonie przymrozków, judaszowiec ma bardzo ładne młode listki. Daje pewnie już plamę koloru.
U mnie też jeszcze dominuje zieleń, chłodna wiosna dała się we znaki.

Świdośliwa rośnie u mnie już 10 lat i jak na razie nigdy nie przemarzła. Owoców ma bardzo dużo. Czekałam niecierpliwie na te czerwone listki judaszowca. Mam go pierwszy rok, więc dokładnie go obserwuję. Po zimie kilka końcówek gałązek uschło, więc go przycięłam. Potem wyszły pierwsze listeczki i część też dostała mroźnym wiatrem i trochę się zniekształciły. Teraz tego nie widać i ładnie rośnie
Miskantowo 07:36, 26 cze 2025

Ewa777 napisał(a)

Świdośliwa rośnie u mnie już 10 lat i jak na razie nigdy nie przemarzła. Owoców ma bardzo dużo. Czekałam niecierpliwie na te czerwone listki judaszowca. Mam go pierwszy rok, więc dokładnie go obserwuję. Po zimie kilka końcówek gałązek uschło, więc go przycięłam. Potem wyszły pierwsze listeczki i część też dostała mroźnym wiatrem i trochę się zniekształciły. Teraz tego nie widać i ładnie rośnie

Piękny ten Twój judaszowiec.
Sprawiłam sobie w tym roku i póki co uważam, że to mój pierwszy i…ostatni.
Listki ma nadal male a dziś zauważyłam , ze cos mu się dzieje. Od początku jakoś mi się nie podobał.

U mnie też taki przejściowy moment w ogrodzie.
Sporo bylin juz przycinam i teraz czekam na kolory jeżowek no i hortensje.
Wafel 14:52, 26 cze 2025

Judaszowiec cudownie wygląda, kwiecie jest przecież z dalszej perspektywy może tylko mniej widoczne. Róże, powojniki, ciągle coś kwitnie