Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy » Edycja postu

Do raju daleko - u Ewy

Ewa777 10:40, 11 lip 2025

GorAna napisał(a)

Ewcia Twoje hortensje zwalają z nóg
Czy Lagunę też przypala Ci słonko?, bo moją co roku tak

Dziękuję. Na razie dopiero się rozkręcają. Myślę, ze za 2 tygodnie dopiero będzie szał hortensjowy. W tym roku żadna nie zmarzła i wszystkie zapączkowane na maksa
Nie zauważyłam, żeby Laguna była przypalana. Dość długo u mnie kwitnie.
mirkaka 13:23, 11 lip 2025

Ewa, bajecznie masz Mimo że walczysz ze szkodnikiem to ogrodówki nic sobie z tego nie robią.
Ja już zakupiłam w necie dwa specyfiki na tę przylepnicę, póki co pogoda nie pozwala robić oprysku, ma tak z tydzień padać,
Sprawdzałam te moje wczesne ogrodówki, znalazłam kilka szt tego dziadostwa, ale generalnie nie mam tego dużo, może oprysk i zrywanie porażonych liści pomoże
Ewa777 20:00, 11 lip 2025

mirkaka napisał(a)
Ewa, bajecznie masz Mimo że walczysz ze szkodnikiem to ogrodówki nic sobie z tego nie robią.
Ja już zakupiłam w necie dwa specyfiki na tę przylepnicę, póki co pogoda nie pozwala robić oprysku, ma tak z tydzień padać,
Sprawdzałam te moje wczesne ogrodówki, znalazłam kilka szt tego dziadostwa, ale generalnie nie mam tego dużo, może oprysk i zrywanie porażonych liści pomoże

Z wełnowcami walczę już 3 rok. Niestety jest ich w tym roku dużo więcej mimo mycia mydłem potasowym i oprysków. Po deszczach kolejny oprysk.
Joku 20:35, 11 lip 2025

Walczyłam z wełnowcami w domu, tylko tamte były jakieś drobniejsze. Wiem co to za śwństwo, walka trwała kilka lat, dopiero mospilan dał radę. Póki co w domu ich nie widzę.