Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy » Edycja postu

Do raju daleko - u Ewy

Ewa777 10:52, 28 lip 2026

ewsyg napisał(a)
Ewuś, podziwiam Cię za te begonie. Równiutko posadziłaś taką dużą ilość. Porządeczek prima sort.

Lubię tę obwódkę. Co roku sadzę, więc doszłam juz do wprawy
anabuko1 19:33, 29 lip 2026

Ewa, Twój ogród to czysta magia

Chodzę od zdjęcia do zdjęcia i nie mogę się nadziwić.

Róże ta głęboka fuksja to chyba najpiękniejszy odcień jaki widziałam w tym roku. Gęste, pachnące kule! A obok kremowe róże rabatowe jak pianka.
Nadal kwitną to mało powiedziane, one robią show po raz drugi

Jeżówki ummmm faktycznie, rozpoczął się ich czas! Ta czerwona to petarda, a różowe klasyczne jeżówki purpurowe wyglądają jak motyle na łodygach. Biała bajkowa jeżówka z zielonym środkiem to hit.
Lilie te żółte trąby to słońce zamknięte w kwiacie. Pachną pewnie na cały ogród
A ten ogólny widok... ta różowa obwódka z begonii wzdłuż trawnika, te idealne kule bukszpanu i hortensje w pełnym kolorze. To jest ogród z katalogu, ale czuć że z pasją i sercem.

Kordina 00:25, 30 lip 2026

O jeżu! Jakie piękne różyczki, jakoś w tym roku ujmują mnie różyczki właśnie

Ewa777 napisał(a)

Ewa777 napisał(a)

Ewa777 20:49, 31 lip 2026

anabuko1 napisał(a)
Ewa, Twój ogród to czysta magia

Chodzę od zdjęcia do zdjęcia i nie mogę się nadziwić.

Róże ta głęboka fuksja to chyba najpiękniejszy odcień jaki widziałam w tym roku. Gęste, pachnące kule! A obok kremowe róże rabatowe jak pianka.
Nadal kwitną to mało powiedziane, one robią show po raz drugi

Jeżówki ummmm faktycznie, rozpoczął się ich czas! Ta czerwona to petarda, a różowe klasyczne jeżówki purpurowe wyglądają jak motyle na łodygach. Biała bajkowa jeżówka z zielonym środkiem to hit.
Lilie te żółte trąby to słońce zamknięte w kwiacie. Pachną pewnie na cały ogród
A ten ogólny widok... ta różowa obwódka z begonii wzdłuż trawnika, te idealne kule bukszpanu i hortensje w pełnym kolorze. To jest ogród z katalogu, ale czuć że z pasją i sercem.

Te fuksjowe róże to Heidi Klum. To ich drugie kwitnienie. Róże Herzogin Christiana i Madame Anisette dopiero skończyły pierwsze kwitnienie.
Klasyczne różowe jeżówki dostałam od Mrki. One sa bezproblemowe. Do tego rozsiewają się i dzięki temu mam ich coraz więcej w ogrodzie. Bardzo mi się to podoba.
Ewa777 20:51, 31 lip 2026

Kordina napisał(a)
O jeżu! Jakie piękne różyczki, jakoś w tym roku ujmują mnie różyczki właśnie

Róże bardzo lubię, co ciekawe każda kwitnie w innym czasie. Dzięki temu zawsze jakaś róża kwitnie i cieszy oczy, a zapachem nos
anabuko1 08:27, 02 sie 2026

Och, to jest czysta radość różana
Patrzę na te zdjęcia i czuję zapach przez ekran:

Te fuksjowe róże to jakieś królewny. Głęboki, aksamitny kolor. Wyglądają jakby były namalowane pędzlem. Ci to za odmiana ?
Każda z nich to osobny bukiet.

A te kremowe, delikatne róże na tle zieleni i fioletowych świec. To już jest czysta elegancja. Jak ślubny bukiet w ogrodzie. Lekko, jasno, szlachetnie.

A różowe chmurki..
Cały krzew obsypany drobnymi różyczkami. Wygląda jakby ktoś wylał tam wiadro cukrowej waty. Taka obfitość, że aż oczy bolą z zachwytu.

Widać, że tu nie tylko rosną róże. Tu rosną emocje. Każda odmiana ma inny charakter i razem tworzą taką historię w ogrodzie.
Która z tych trzech najbardziej skradła Twoje serce?
LIDKA 09:33, 02 sie 2026

Myślę że takie równiutkie obwódki bardzo pomagają uporządkować przestrzeń. Porządek masz niesamowity i baaaardzo kwitnąco. Podziwiam róże ! Wszystkie piękne !
mirkaka 13:01, 02 sie 2026

Ewa, porobiłaś przepiękne zdjęcia ogrodu Zwróciłam uwagę też na tę jeżówkę ze zwisającymi płatkami, no super ta sieweczka
Dorota321 19:44, 04 sie 2026

Ewa777 napisał(a)
Kończy się lipiec. Kwitną hortensje ogrodowe.

Co to za hortensja? Pierwszy raz taką widzę i bardzo mi się spodobała, chętnie wciągnęłabym ją na listę zakupów.
Lamówka z begoni jak zwykle robi świetny i kolorowy akcent. Idę dalej szukać lepszych zdjęć z okrągłym placykiem i różą Garden of roses.
Jedno już znalazłam mam nadzieję, że to ta nazwa. Hortensja Doppio Bianco Dancing Snow
Dorota321 19:53, 04 sie 2026

Ewa777 napisał(a)
[img

Co prawda nie jest podpisana, ale od razu poznałam, że to Garden of roses. Krzaczek niewielki, ale kwiat ten sam. Mój ma już sporo lat, więc jest duży krzaczek.