Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... » Edycja postu

W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy...

jazzy 17:23, 20 wrz 2015

Efffa napisał(a)
to teraz jeszcze napisz wszystko co ta rośnie proszę.

Po lewej w klombie rosną dwie rozplenice moudry, za nimi klon palmowy Atropurpureum, a dalej kosodrzewiny pumilio, wśród których wczoraj posadziłam 130 krokusów
Klona chyba przesadzę, bo go przypaliło, a tam patelnia panuje.

Prawa strona do zmiany, bo sadziłam tam wszystko co kupowałam, jako że to jedyne "skończone" miejsce, w sensie ziemia na właściwym poziomie
Tam są trzy umbry, za nimi pas "gracków" z werbeną, jeżówki Mozarella i Hot Papaya, zaczątek kostek buksowych, rozplenice viridescens i takie tam, a jeszcze dalej żywopłot z cisów, przed nimi pas ML i zawilców jap. I jeszcze runianka, dereń elegantissima, trawki różne, itp, itd
Efffa 18:01, 20 wrz 2015

jazzy napisał(a)

Ewelina, ja nie narzekam aż tak bardzo, bo rzeczywiście coś się zadziało, nie mogę powiedzieć, że marnowalam czas, jak tylko mogłam leciałam do ogrodu, a najwięcej godzin zeszło na trawnik i wyrywanie chwasta

Mi nie chodziło dosłownie ze narzekasz, bo nie narzekasz, tylko nie umiesz sie, przyznać i uwierzyć:"ze masz pięknie".
Jazzy mój post o narzekaniu źle skonstruowałam, jak go teraz przeczytałam to az mi głupio, nie tak miało wyjść, przepraszam Cie, wybaczysz?
Kuba 18:06, 20 wrz 2015

Świetna metamorfoza
Jaka jest róźnica miedzy rozplenicami ktore posiadasz- moudry i viridescens?
jazzy 18:39, 20 wrz 2015

Efffa napisał(a)

Mi nie chodziło dosłownie ze narzekasz, bo nie narzekasz, tylko nie umiesz sie, przyznać i uwierzyć:"ze masz pięknie".
Jazzy mój post o narzekaniu źle skonstruowałam, jak go teraz przeczytałam to az mi głupio, nie tak miało wyjść, przepraszam Cie, wybaczysz?

No co Ty, nie przepraszaj Wiem co miałaś na myśli
Powiem Ci, że jak patrzę co udało mi się zrobić przez rok, to naprawdę wierzę, że za rok, dwa będzie już prawie tak jak chcę żeby było w moim ogrodzie
A to dlatego, że mam do zagospodarowania tylko 6 arów
jazzy 18:42, 20 wrz 2015

Kuba napisał(a)
Świetna metamorfoza
Jaka jest róźnica miedzy rozplenicami ktore posiadasz- moudry i viridescens?

Właśnie to sprawdzam Moudry już dawno kwitnie, viridescens dopiero teraz zaczęła wypuszczać kotki Pokrój też mają inny. Moudry bardziej wyprostowany.
Ensata 18:47, 20 wrz 2015

LOL, pracowity rok, ogrod wyglada na starszy, duzo:_) Ciekawe co zrobisz z werbeną w następnym
jazzy 19:20, 20 wrz 2015

Ensata napisał(a)
LOL, pracowity rok, ogrod wyglada na starszy, duzo:_) Ciekawe co zrobisz z werbeną w następnym

Będę jej śpiewać żeby rosła i rosła
Ogród wygląda na starszy? Przeca to ino dwie niedorobione rabaty
iwka 19:27, 20 wrz 2015

Niedorobione ale jak ładnie się prezentują
babka 19:51, 20 wrz 2015

Różnica kolosalna. Jest ładnie a będzie jeszcze piękniej Marta jak robiłaś tę kostkę? z jednego większego bukszpanu czy z kilku sadzonek w kupie ?
kasia_w 20:00, 20 wrz 2015

Duża różnica, napracowałaś się

No i błocka niet