Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... » Edycja postu

W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy...

jazzy 22:14, 08 kwi 2016

kasja83 napisał(a)

Heeh-też zmierzam do docelowego ogrodzenia-ale to długa droga jeszcze.

U mnie jest nadzieja Dziś odbyłam poważną rozmowę w tym temacie i może się uda już niedługo Chociaż tyle
jazzy 22:14, 08 kwi 2016

Zielona napisał(a)
Jazz... Tak naprawdę ilość filcu na naszym trawniku była do przewidzenia. Latem wysuszyliśmy go, bo koszty nawodnienia pożerały nasz wakacyjny budżet i zdecydowaliśmy się zakręcić kurek. Teraz trzeba było wyczesać to, co uschło. Ale co tam... trawa jest podobno wieczna... Wierzę, że odbije i zachwyci już za miesiąc

Jestem pewna, że zachwyci
jazzy 22:15, 08 kwi 2016

ren133 napisał(a)
Ten świeży trawnik już wertykulatorem potraktowałaś?

To nie ja To synek
jazzy 22:17, 08 kwi 2016

Sebek napisał(a)

No nie lubią, wiem z doświadczenia... Ale przycinanie liści znoszą - choć cukinia to tak z 40 cm promienia wokół siebie mieć powinna

Oki Najwyżej będę je przycinać, tzn liście
MAD 22:36, 08 kwi 2016

Warzywniak otwierasz? Ależ tego nasiałaś. Ciekawe czy Ci się spodoba uprawa warzyw.
My objechaliśmy nasz "trawnik" wertykulatotem (pierwszy raz) ale takim z drutami (nie ostrzami). Pozyczylosmy od sasiada i juz wiemy jakiego sprzetu nie kupować. Wyczesało dużo ale drugie tyle jeszcze by wyczesała maszyna przyzwoita. To tskie mocniejsze grabienie było. Zawsze coś.
Iwk4 23:55, 08 kwi 2016

Dopiero dziś obejrzałam skrzyneczki. Będziesz czwartą robiła. Na pewno
Miejsce masz na nią

Moje jutro składane będą
Tylko ziemi mam mało
Ale niech M wszystkie złoży, zapełniać będę sukcesywnie.
kasja83 08:34, 09 kwi 2016

jazzy napisał(a)

U mnie jest nadzieja Dziś odbyłam poważną rozmowę w tym temacie i może się uda już niedługo Chociaż tyle

U mnie to na chwilę obecną już kwestia pieniądza-bo wycenione cudeńko już mam, a że jest 30mb frontu-kwota jest słuszna;-/
jazzy 11:48, 09 kwi 2016

Magda, będę jeść przez lato tylko warzywa
No i cieszę się, że kwestia wertykulacji mnie jeszcze nie dotyczy

Iwonka, będzie czwarta Dziś jadę dokupić deski. Czekam na Twoje skrzynie!

Kasja, ja front mam już zrobiony. Teraz tylko te panelowe przęsła wokół działki zostały. Czekam na nie jak na zbawienie, bo nie mogę sobie rabat wyznaczyć, nie mówiąc o sadzeniu...

Dziś pada od rana
Dobrze, że wczoraj oczyściłam w 70% rabatę frontową z wiśniami (zadeptując przy okazji srylion siewek werbeny). Ale musiałam, bo już bardzo zarosła.

Mój biedny klon palmowy Atropurpureum ucierpiał jednak od mrozów (nie odkrywałam go, tylko kora na korzenie). Kilka martwych gałązek już wycięłam.

Miskanty, hakone, magnolia, klony, graby i byliny (jeżówki, część zawilców, liatra), a nawet winobluszcz trójlistkowy sadzony późno w listopadzie pokazują wszystkim, że żyją Cieszę się bardzo, bo nic tej zimy nie okrywałam.

Trawa szybko rośnie, bo często pada. We wtorek, środę i czwartek będzie najlepszy czas na koszenie (wg KK)
I będę robić kanty Czuję taką wewnętrzną potrzebę

To tyle z ogłoszeń parafialnych

Życzę wszystkim miłego weekendu!
kasja83 11:52, 09 kwi 2016

Jazzy u mnie pogoda też kiepska-za to odrabiam się na chacie, bo bałagan już był niemiłosierny.
anna_t 12:35, 09 kwi 2016

ale masz dobrze że pielenie za Tobą, ja jak dzisiaj fotki robiłam to nieźle się nagimnastykowałam żeby to jakoś wyglądało..najgorzej jest pod tujami w korze. żałuje że szmaty nie położyłam..będę zamawiać niedługo paletę kory to chyba wysypię po 20cm na te p... tuje!