Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Jak dziecko we mgle wciąż błądzę...

Jak dziecko we mgle wciąż błądzę...

Kasiek 17:45, 08 wrz 2014

Natix, sprawe brzozek fajnie rozwiazala Wilcza Gora, posadzila pod nimi limki, ktor swoja biela pieknie lacza sie z drzewami. Zajrzyj do niej, dziewczyna ma fajne pomysly i swietne fotki Jezeli widzisz tam wode to moze wdepnij na Madzenki Pochodz po ogrodach, zajrzyj przez plot to tu, to tam, a napewno znajdziesz cos dla siebie Masz kawal miejsca, pomysl juz teraz o drzewach, o pietrach w ogrodzie...
Kasiek 17:51, 08 wrz 2014

Cos jeszcze wpadlo mi w oko...dlaczego wizualnie chcesz sobie zmiejszyc ogrod? Chodzi mi o zdjecie z podpisem,,...Jak widać połowa jest na kamieniu a druga połowa na korze. Czy tak może być? Nie mam już kamienia...prędziej kupię korę niż kamień, taniej.´´... Masz piekny kawalek miejsca, nie zmiejszaj go...
natix 18:31, 08 wrz 2014

No miejsca to ja mam Ale ta rabata z "różami" jest taka wąska ze chcialam ja poszerzyc i nadac jakis kształt bo narazie traki byle jaki lej jest. wógóle musze to wszystko jakos połączyć i ukształcic bo byle co mam
zdj. z góry
21:44, 08 wrz 2014
no to duzy postep...zrobiłas plan działki ...teraz czekaj na "fachowe oko" .... pewnie niebawem cie odwiedzi i cos ci doradzi

21:45, 08 wrz 2014
napewo zaczełabym od zwirku na wjezdzie aby go jakimś ecoboardem poskromic ...bo wyglada ja rozlana plama ...alo rozciapkana żaba
natix 14:34, 09 wrz 2014

Szał pał-jest i podpis
mała rzecz a cieszy.
Aaa, jeszcze kilka zmian nastąpiło powyżej.
kosolka 17:26, 09 wrz 2014

O! I jest wąteczek Super! Zaznaczam i będę zaglądać PS. Nie widziałam wątku, bo nie było podpisu
kosolka 17:59, 09 wrz 2014

Ja Ci nie pomogę w zaprojektowaniu, ale będę wspierać i ewentualnie dawać małe poradki Dobra jesteś- bo od początku robisz sobie wizualizacje, kombinujesz.. Ja poproszę żebyś określiła, jaki chciałabyś mieć charakter ogrodu, jakie rośliny?? Czy kwitnących dużo, czy krzewów, czy zimozielone, czy byliny.. Poczekaj, zaraz tu zaczną zaglądać dobre duszki i będziesz dostawala coraz więcej podpowiedzi i wskazówek. Ja też trochę po omacku jeszcze bładze.. Ale juz wiem jaki chciałabym mieć ogród i będę do tego dążyć. Codziennie oglądam fotki z mojego ogrodu-inspiracji Analizuje rośliny, nasadzenia. A znalazłaś tutaj już jakiś ogród nad którym przystanelas i pomyślałas ze tak chciałabyś mieć u siebie?
natix 20:15, 09 wrz 2014

Na początku myślalam na ogrodem bylinowym(zaczelam nawet to wyrysowywac, jednak nie do konca pasuja mi takie pojedncze nasadzenia co 60cm...Uwielbiam kwiaty kwiaty, niestety u mnie jakos ich null
Inspiracja? No jak weszłam na Wilczą Górę to szczękę zbierałam spod stołu. Co prada lata lata, ale jakbym coś w 50% miała to było by miło. Na takie rarytasy to nie z moim portfelem.

Im dłużej tu siedze, a troche już siedze to nakreśliło mi się w głowie to, że chyba muszę stworzyć jakieś oddzielenie mojego lasu wkoło domu od wysianej trawki-dywanu. I tu pozostaje mi nic innego jak sciana zielona z tłem i poniżej nasadzenia. Jakie rośliny mnie interesują podawałam w postach wyzej(1 str.)Chyba już mam nawet pomysł nad kolorami przewodnimi w poszczególnych rabatach. Czyli wszystko gdzies w głowie jest, tylko musiał by ktoś mi zaklepac lub "zjechać" pomysły a tu Ciiisza.
No cóż cierpliwość to nie jest moja dobra strona.

Pozdrawiam czytających(jak są wogóle)
Skula 18:02, 10 wrz 2014

ale ja chcę domek zobaczyć