Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój mały zakątek :D

Mój mały zakątek :D

Anda 14:20, 21 sie 2015

iwka napisał(a)
oj Mateusz jest tyle opcji a Ty tylko dwie, daj w środku cztery plyty cegły na prosto, albo same płyty w środku a opaskę powiększ, albo, albo nie wiem, głupoty gadam

O to to dobre jest
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
mateuszmichn 14:27, 21 sie 2015

iwka napisał(a)
oj Mateusz jest tyle opcji a Ty tylko dwie, daj w środku cztery plyty cegły na prosto, albo same płyty w środku a opaskę powiększ, albo, albo nie wiem, głupoty gadam

edit. a tak na poważnie to sama cegła chyba lepiej pod ławeczkę, tylko coś ten skos mi nie leży

ależ Ty sie chłopie napracowałeś przy układaniu tych cegieł

Też tak chciałem ale nie mam 4 płyt
W sumie ok 24m chodnika jest ułożone ale to większość rok temu robiłem teraz musiałem dorobić dalej jakieś 10m
mateuszmichn 15:56, 21 sie 2015

Wygrała wersja...... nr50
olga80 16:19, 21 sie 2015

mnie się podoba nr 2
bacowa 17:00, 21 sie 2015

nr.2
Nikita 17:08, 21 sie 2015

mateuszmichn napisał(a)
Wstawiam dwie fotki, może mi pomożecie l, bo nie mogę sir zdecydować. Wszystko narazie ułożone na sucho do namysłu. Które lepsze??

Propozycja nr 1. Z betonową płytka( kontynuacja na chodniku)

Propozycja nr 2 same Cegły

Ogólnie na chodniku ułożone są Cegły na prosto, ten placyk jest obok chodnika ale chciałem żeby się wyróżniał i dlatego po skosie, zwłaszcza że w jednym miejscu też tak położyłem
A tak w ogóle to początek fotek i zapowiedź ceglanej rewolucji

Mateusz, i ja dorzucę swoje trzy grosze...jako architekt wnętrz zupełnie inaczej to widzę:
- dla mnie propozycja 1 jest lepsza...nawiązuje do betonu w chodniku, jest ciekawsza, bo więcej się na niej dzieje, placyk sam w sobie będzie ciekawym akcentem dekoracyjnym, ale.....
- ...jeśli na placyku ma coś stać, np. jakaś ławka, stół, donice z kwiatami to propozycja 2 bardziej pasuje - betonowa płyta wprowadzi chaos, za dużo deseni i wzorów (cegła w poprzek, cegła po długości, cegła po skosie i jeszcze kwadratowa betonowa płyta)a na tym wszystkim np.kolorowy leżak....za dużo tego wszystkiego
Decyzja należny do ciebie...ale pamiętaj, to tobie ma się podobać, bo to ty będziesz codziennie patrzył na ten placyk.

Jeszcze zapytam: jak tam altana...buduje się???
Ja w połowie września też będę stawiała altankę...ale taką zwykłą, najzwyklejszą (100% minimalizmu)...cztery kantówki i czterospadowy dach...w koło piękna zieleń, nie chcę się od niej odcinać żadnymi ściankami

Pozdrawiam
iwka 17:11, 21 sie 2015

mateuszmichn napisał(a)
Wygrała wersja..... nr50

No nawet nie pokazałeś, sam decyzję podjales, a wybory i dyskusje takie trzymające w napieciu
Iwk4 21:46, 21 sie 2015

I jak poszło? Jak wygląda propozycja 50?
Pokaż
mateuszmichn 21:51, 21 sie 2015

Nikita napisał(a)

Mateusz, i ja dorzucę swoje trzy grosze...jako architekt wnętrz zupełnie inaczej to widzę:
- dla mnie propozycja 1 jest lepsza...nawiązuje do betonu w chodniku, jest ciekawsza, bo więcej się na niej dzieje, placyk sam w sobie będzie ciekawym akcentem dekoracyjnym, ale.....
- ...jeśli na placyku ma coś stać, np. jakaś ławka, stół, donice z kwiatami to propozycja 2 bardziej pasuje - betonowa płyta wprowadzi chaos, za dużo deseni i wzorów (cegła w poprzek, cegła po długości, cegła po skosie i jeszcze kwadratowa betonowa płyta)a na tym wszystkim np.kolorowy leżak....za dużo tego wszystkiego
Decyzja należny do ciebie...ale pamiętaj, to tobie ma się podobać, bo to ty będziesz codziennie patrzył na ten placyk.

Jeszcze zapytam: jak tam altana...buduje się???
Ja w połowie września też będę stawiała altankę...ale taką zwykłą, najzwyklejszą (100% minimalizmu)...cztery kantówki i czterospadowy dach...w koło piękna zieleń, nie chcę się od niej odcinać żadnymi ściankami

Pozdrawiam

Dziękuję za odwiedziny i bardzo wyczerpującą i dokładną odpowiedź.
Fotki nie ma, będzie jutro ale powiem ze jest wersja 1 ale bardziej ułożona. Więc taki kompromis. Docelowo ma tam stanąć zwykła drewniana ławeczka, żadnych kolorowy rzeczy nie przewiduje.

Obok placu na rabacie będzie lawenda, no właśnie lawenda ale co jeszcze to jie mam już pojęcia. Może bukszpan i tuje i jeszcze jakieś tamninne właśnie jakieś tam to jest wielka niewiadoma

Co do altany to kiepsko. Okazało się że belek w dobrym stanie jest chyba za mało
Ale może coś zdziałam. W tym roku to wyłoże plac pod altanę a w następnym coś będę budował. Marzeniem jest dla mnie altana na czterech słupach z dwuspadowym dachem, cała z drewna. I tak, żeby ta ściana szczytowa nie była zasłanieta, taka otwarta całą
deszczowymaj 22:01, 21 sie 2015

Dobrze,że wybrałeś wersje 1 bo też przy niej obstawałam chociaż się nie udzielałam