Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Towarzystwo dla świerków serbskich

Towarzystwo dla świerków serbskich

agnieszka090 11:38, 07 maj 2015

mam takie ogólne pytanie związane z nasadzeniami pod świerkami właśnie..
czy jeśli posadzi się nowe rośliny pod zwartą ścianą 15-sto metrowych świerków w odległości ok 2 m, to jest szansa że te rośliny dadzą sobie radę ? świerki rosną od wschodniej strony, przez większość dnia rośliny miały by więc słońce. a ziemia pod nimi wcale nie ma pH na niskim poziomie, lecz około 6,5, może nawet więcej.
Czy są jakieś szanse na zagospodarowanie tego terenu?
agnieszka090 11:38, 07 maj 2015

mam takie ogólne pytanie związane z nasadzeniami pod świerkami właśnie..
czy jeśli posadzi się nowe rośliny pod zwartą ścianą 15-sto metrowych świerków w odległości ok 2 m, to jest szansa że te rośliny dadzą sobie radę ? świerki rosną od wschodniej strony, przez większość dnia rośliny miały by więc słońce. a ziemia pod nimi wcale nie ma pH na niskim poziomie, lecz około 6,5, może nawet więcej.
Czy są jakieś szanse na zagospodarowanie tego terenu?
anna_t 11:17, 08 maj 2015

Ciekawy temat, mam nadzieje ze ktos doswiadczony sie wypowie jeszcze. Przecież macie w swoich ogrodach swierki serbskie, napiszcie z jakimi odmianami obok, wrzuccie zdjęcia. to forum to chyba nie tylko przegladanie wieloletnich ogrodów i slodzenie sobie nawzajem ale tez podzielenie sie wiedza merytoryczną.
Adela 08:01, 09 lis 2016

Odświeżę temat
Świerki serbskie w naszych ogrodach są dość powszechne. Podzielmy się pomysłami na ciekawe kompozycje
Sylwia80 12:40, 22 lis 2017

Gardenarium napisał(a)
Zdjęcia są na temat Tytuł wątku brzmi "Towarzystwo dla świerków serbskich i na zdjęciach takie towarzystwo jest

Jeśli chodzi o duże rośliny to polecam śliwę wiśniową Nigra, albo miłorzęby, jarząb zbyt się zlewa z tym samym praktycznie kolorem świerków, będzie zbyt nudno i nieciekawie.

Polecam tuje 'Aurescens" i purpurowe drzewa.

Dzień Dobry. Te śliwy wiśniowe do projektu opisywanej rabaty to na jakiej wysokości maja być szczepione żeby ładnie wyglądały? I czy śliwa Pisardii też może być czy raczej nigra?
pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies