Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi krokami bo własnymi ręcami... :*

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :*

siakowa 09:40, 08 sie 2016

_Martini_ napisał(a)

W Twoim ogrodzie mogłabym poleniuchować bo te widoki działają na mnie kojąco, dużo zieleni i kolorowe akcenty, suuuper!
A na tym zdjęciu jest tak jak planuję w naszym kąciku biesiadnym. Normalnie , co mam w glowie to widzę "na żywo". Jeszcze mysle czy posadzić buksik czy cis.

Dziękuje mimo że nie mam huśtawki ? po tegorocznym buszu przy wykuszu tez już wiem że musze się tego trzymać, zieleń i tylko akcenty kwiatów ja bym posadziła cis gdybym miała do niego taki dostęp jaki miałam do bukszpanów bukszpany ciągle podłamywane po gałązeczce przez psy, cisy chyba mniej łamliwe
siakowa 09:41, 08 sie 2016

beta napisał(a)
Siaka...babo...cudnie masz...kiedy to wszystko porosło?
babo miło mi ze się podoba ) przez ostatnio rok porosło
ren133 09:51, 08 sie 2016

siakowa napisał(a)

Zabij ale nie pamietam kiedy ostatnio nawozulam wiem że dwa razy. Na wiosnę i jakoś może z miesiac temu. Teraz juz jakis jesienny musialby byc. Ale tyle seszczu z nieba dostaje ze pięknie rośnie bez przesadzonego nawożenia

Kasia
A jaki ten nawóz jesienny?
Na czym stanęło ze stipą? od czego zależy jej wzrost? nasłonecznienie, gleba czy może to że rośnie bez towarzystwa? Musze to rozkminić bo bardzo mi się podoba i chcę ją mieć u siebie
siakowa 09:56, 08 sie 2016

ren133 napisał(a)

Kasia
A jaki ten nawóz jesienny?
Na czym stanęło ze stipą? od czego zależy jej wzrost? nasłonecznienie, gleba czy może to że rośnie bez towarzystwa? Musze to rozkminić bo bardzo mi się podoba i chcę ją mieć u siebie

nie miałam czasu rozeznawać jeszcze jesiennego nawozu licze na gotowca od Was
stipa. podejrzewam że stanowisko czyli ilość słońca bo wszystkie mają to samo pod nóżkami. plus moment posadzenia. na tej samej środkowej rabacie jest 3 sztuki posadzone 2 tygodnie później i nie kwitną jeszcze...
Juzia 10:04, 08 sie 2016

siakowa napisał(a)
podeżewam że pewnie pogoda się do tego przyczyniła? lato tegoroczne jaieś takie marudne, nawet basenu nie wyciągaliśmy i dobrze bo bym przeklinała ta ilość zmarnowanej wody

No dokładnie. Pogoda. No i brak traw. Jest tak pusto, że patrzeć się nie chce.
Juzia 10:09, 08 sie 2016

Przyszłam dopytać o szpeciele.
Możliwe żeby one zaatakowały tylko pół grabu?
Od słonecznej strony mam brązowe plamy, a od cienistej nie mam.....ale wszystkie liście są takie suchawe, szorstko-szeleszczące

siakowa 10:09, 08 sie 2016

Juzia napisał(a)

No dokładnie. Pogoda. No i brak traw. Jest tak pusto, że patrzeć się nie chce.
może byś musisała jakieś bardziej rodzime trawy poszukać coby takie wahanaia temperatur i ostre zimy wytrzymywały
Juzia 10:11, 08 sie 2016

siakowa napisał(a)
może byś musisała jakieś bardziej rodzime trawy poszukać coby takie wahanaia temperatur i ostre zimy wytrzymywały

Właśnie nakupowałam....po jednej.... i będę testować

beta 10:14, 08 sie 2016

siakowa napisał(a)
babo miło mi ze się podoba ) przez ostatnio rok porosło

i to bardzo się podoba
polinka 11:23, 08 sie 2016

Kuba napisał(a)
Kasiu przyznam Ci że nie zawsze rozumiałam Twoje pomysły chociaż imponowało mi że szukasz nieoklepanych roślin i zestawień ale po ostatnich zdjęciach przyznaję że osiągnęłaś swój cel- jest elegencko i nietuzinkowo,naprawdę pięknie, i co ważne
"własnymi ręcami"

I ja miałam podobne rozterki jak Ewka...
Ale cały czas mam w głowie słowa Sebka, że tworzysz ogród, który ma być przedłużeniem domu i On po wizycie u Ciebie był pewien, że jeszcze trochę i będziemy piac z zachwytu bo dazysz do nietuzinkowym ogrodu

Kasiek po tych szerszych kadrach ja już pieje z zachwytu!!! Gratulacje!