Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi krokami bo własnymi ręcami... :*

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :*

Majena 15:28, 07 kwi 2015

siakowa napisał(a)

nie wiem czy moje dzieci tez się cieszą znowu samopas będą chodzic

Hahah Kasiu ale sie usmiałam z tych dzieci chodzących w samopas!!jakie to życiowe ze mamy ogrodniczki tak majapozdrawiam ciepło
Madzenka 17:28, 07 kwi 2015

siakowa napisał(a)

No po posadzeniu ale sadzic tez najlepiej w marcu a nie jak pąki już się otwieraja

ech...i co tu począć

Dokładnie tak jak piszesz niektore źródła nie polecaja cięcia zimowego (luty/marzec) ale dopiero w czerwcu.

Te potffory tak rosna , ze je zdążycie jeszcze przyciąc. Jesli jednak ręcę będą Was swędzić prosze zrobic probę, uciąć jednemu czubek i zobaczyć po 1-2 dniach czy z rany nie wypływają soki. Jesli płynie juz nie ruszamy, tniemy dopiero pod koniec maja/poczatek czerwca gdy wypuszcza długie badyle a liscie zrobią sie duze. I ciemnozielone. Ale jak znam graby to tak szybko młodziutki, nierozkrzewione sadzonki nie rusza

Kasia czekam na Twoj lasek bukszpanowy i czekam aż bedzie ci sie słabo robiło na mysl o cieciu bukszpanow ja mam już torsje na sama mysl
nawigatorka 17:50, 07 kwi 2015

ale jak znam graby to tak szybko młodziutki, nierozkrzewione sadzonki nie rusza

Racja.ja mam o 1,5 roku 400 małych sadzonek na razie niewiele urosły.chciałabym juz mieć potwory...może w tym roku
siakowa 19:38, 07 kwi 2015

Majena napisał(a)

Hahah Kasiu ale sie usmiałam z tych dzieci chodzących w samopas!!jakie to życiowe ze mamy ogrodniczki tak majapozdrawiam ciepło

Odpozdrawiam dzieciom w sumie tez sie przyda chwila zajęcia sie sobą samodzielnie - to zdrowe dla psychiki...zwlaszcza mojej
siakowa 19:40, 07 kwi 2015

Madzenka napisał(a)

Dokładnie tak jak piszesz niektore źródła nie polecaja cięcia zimowego (luty/marzec) ale dopiero w czerwcu.

Te potffory tak rosna , ze je zdążycie jeszcze przyciąc. Jesli jednak ręcę będą Was swędzić prosze zrobic probę, uciąć jednemu czubek i zobaczyć po 1-2 dniach czy z rany nie wypływają soki. Jesli płynie juz nie ruszamy, tniemy dopiero pod koniec maja/poczatek czerwca gdy wypuszcza długie badyle a liscie zrobią sie duze. I ciemnozielone. Ale jak znam graby to tak szybko młodziutki, nierozkrzewione sadzonki nie rusza

Kasia czekam na Twoj lasek bukszpanowy i czekam aż bedzie ci sie słabo robiło na mysl o cieciu bukszpanow ja mam już torsje na sama mysl

Marzenko moge tylko sobie wyobrazic ale narazie ale wydaje mi sie ze latwiej kwadraty ciąć niz kulki a tych będzie jedynie 12
siakowa 19:41, 07 kwi 2015

nawigatorka napisał(a)

Racja.ja mam o 1,5 roku 400 małych sadzonek na razie niewiele urosły.chciałabym juz mieć potwory...może w tym roku

No co Ty mówisz... eM mnie udusi jak nas w przyszlym roku choc troche nie bedzie zaslanial tez zywoplocik to byl mega argument
nawigatorka 19:48, 07 kwi 2015

siakowa napisał(a)

Odpozdrawiam dzieciom w sumie tez sie przyda chwila zajęcia sie sobą samodzielnie - to zdrowe dla psychiki...zwlaszcza mojej

Dla uspokojenia sumienia: dobrze by dzieci widziały i uczyły się ze także rodzic ma pasje.
nawigatorka 19:51, 07 kwi 2015

siakowa napisał(a)

No co Ty mówisz... eM mnie udusi jak nas w przyszlym roku choc troche nie bedzie zaslanial tez zywoplocik to byl mega argument

Ja mojego ostrzegalam (bo tak czytałam) ze w pierwszym roku one się ukorzeniaja dlatego raczej mało rosną (bo to z golym korzeniem) oby w tym u mnie trochę przyspieszyły.Twoje juz są duże.
siakowa 07:46, 08 kwi 2015

nawigatorka napisał(a)

Dla uspokojenia sumienia: dobrze by dzieci widziały i uczyły się ze także rodzic ma pasje.

uspokojenie sumienia
Kuba 07:56, 08 kwi 2015

nawigatorka napisał(a)

A najlepiej żeby pasje dzieci były takie same jak rodziców i wilk syty i owca cała