Nie, do donicy zdecydowanie za duże drzewko. Szukaj raczej miniaturowych klonów. U mnie na blogu w relacji z LEGOLANDU znajdziesz mnóstwo inspiracji na miniaturowe drzewka.
zrobię jutro fotki , dopiero pękły pąki, nie widać listków ale jak już sa to są piękne, limonkowe, no mój egzemplarz ma jakieś 70cm . W tamtym roku nie bardzo mi rósł, uznałam że to przez doniczkę, wsadziłam do ziemi a potem doczytałam że lubi mieć lekko kwaśno więc wiosną wrócił do wielkiej doniczki z kwaśną ziemią - zobaczymy jak mu będzie
jesli chodzi o pokrój - nie nic tak cudownego jak sumak ; ma jednak wady - jest w każdym parku ale można to przeżyć, - te owoce tudzież kwiaty spadają jesienią czy wiosną i brudzą no i ma odrosty, czytałam że ludzie je koszą. Ma piękne liście. Co dzień jeżdżąc do pracy i patrząc na nie pod przychodnią zachwycam się jak pięknie mają powykręcane pnie.
Skojarzyl mi sie widok rodziny na rowerowych: rodzicr na wielkich rowerach i wielkich kolach powoli z gracja pedałują a za nimi zapyla mały czlowieczek na mikro koleczkach...zawsze sie usmiecham.na tali widok