Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :)

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :)

lojalna_ 13:56, 24 mar 2015

Fiu fiu wiosenna odmiana
Pszczelarnia 18:03, 24 mar 2015

Szczepienie pod ziemię - pierwsze słyszę. Aż zaniemówiłam z wrażenia. A jak dziczki odbiją z podkładki?
Agnieszka_B 18:38, 24 mar 2015

Reniu, paczka doszła. Róże z bardzo ładnymi korzeniami. Zadołowałam w kompostowniku bo niestety sadzić będę dopiero na raty w czwartek i piatek. A jak twoja przesyłka.
butterfly 18:41, 24 mar 2015

Rench napisał(a)

butterfly -muszę zatem do Finki pukać,bo tak byle gdzie to jej nie kupi,a jesteś z niej zadowolona,tzn. z seslerii ?
Bo ja z Finki bardzo

Ja jestem zadowolona i z Finki i z seslerii
Zaraz ja zapodam u siebie, dzis zdjécia robilam

Poustawialam dzis kijasy na rabacie - stozki vel. trejaze pod roze wysokie na 2 metry beda ok
Agnieszka_B 18:42, 24 mar 2015

odnośnie sadzenia róż- wraz z rózami dostałam instrukcję ze miejsce szczepienia na równi z gruntem. Głupia juz jestem z tego - w ub. r. kupowałam w innej szkółce i przyszły z instrukcja ze 5 cm ponizej - tak posadziłam i róze dobrze sie maja.
Radzcie dziewczyny jak sadzic bo oszalec mozna w tym dysonansie poznawczym
Rench 18:42, 24 mar 2015

agata19762 -skoro ja jestem na zdjęciu,więc napewni Ty pstrykasz

ojalna_ -tak,koloru dodałam ,żeby weselej było

Pszczółko - są dwie metody I wynika z tego,że obydwie poprawne.
Rench 18:56, 24 mar 2015

Agnieszka_B -jesli szkółki piszą,i tak i tak,znaczy że obydwa sposoby sa praktykowane. Trzeba się własnym rozsądkiem pokierować.
Moje też dojechały. Ładne sadzonki. Dostałem kolejny kubek jako gratis ,a Ty?
Moje wielkokwiatowe po uciachaniu wyglądają marniutko,mam zatem miejsce dla nowych nabytków

butterfly - lecę oglądać
Ensata 18:59, 24 mar 2015

Agnieszka_B napisał(a)
odnośnie sadzenia róż- wraz z rózami dostałam instrukcję ze miejsce szczepienia na równi z gruntem. Głupia juz jestem z tego - w ub. r. kupowałam w innej szkółce i przyszły z instrukcja ze 5 cm ponizej - tak posadziłam i róze dobrze sie maja.
Radzcie dziewczyny jak sadzic bo oszalec mozna w tym dysonansie poznawczym
Ja sadzę zawsze 3-5 cm poniżej, miejsce szczepienia jest szczególnie wrażliwe, posadzenie niżej, chroni je. Plus, na chłopski rozum, dziczki rosną jak są na powierzchni, a nie pod
Ensata 19:02, 24 mar 2015

Rench napisał(a)
Agnieszka_B -jesli szkółki piszą,i tak i tak,znaczy że obydwa sposoby sa praktykowane. Trzeba się własnym rozsądkiem pokierować.
Moje też dojechały. Ładne sadzonki. Dostałem kolejny kubek jako gratis ,a Ty?
Moje wielkokwiatowe po uciachaniu wyglądają marniutko,mam zatem miejsce dla nowych nabytków

butterfly - lecę oglądać
Ja dumam, gdzie posadzić Chopiny, ale zwykłe, nie te szczepione. NO i oczywiście palec mi zbacza w stronę oferty Choduna nowej. Daję sobie po łapie, zobaczymy kto wygra, ja, czy moja słaba, silna wola
Ensata 19:02, 24 mar 2015

Pszczelarnia napisał(a)
Szczepienie pod ziemię - pierwsze słyszę. Aż zaniemówiłam z wrażenia. A jak dziczki odbiją z podkładki?
to się je ukręca))) wybijają mniej, niż jak są nad