Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :)

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :)

Rench 16:17, 30 paź 2015

Anda,Filomena - najbliższe przymrozki u nas mają być 5 listopada,akurat będę po nockach,więc może coś się fajnego uda jeszcze ustrzelić

Madzenka -w tamtym tygodniu dostałam już przesyłkę z różami i musiałam posadzić.
Z resztą bombardacji się wstrzymałam. Miałam wyeksmitować New Daw,ale żal mi się jej zrobiło,kiedy przejrzałam fotki z lata Tylko dlaczego ona u mnie nie powtarza kwitnienia.Może dlatego,że ją ciacham bardzo mocno zaraz po kwitnieniu i ona wszystkie siły w nowe pędy wkłada ?
Jeszcze tylko 250 cebulowych wsadzę i chyba koniec

mirkaka - Red fairy tak tłoczy nieustannie
Póki co nie zbrązowiała,ani się nie rozwija. Zobaczymy jak będzie dalej się zachowywała.

Urszulla -oj, po tym jak w tamtym sezonie waliłam motyczką w zmarzniętą ziemię,aż iskry szły ,żeby zapchać ostatnie upolowane cebulki,uważa mnie za beznadziejny przypadek,nieuleczalny
ewa004 18:09, 30 paź 2015

Bużka
Madzenka 21:06, 31 paź 2015

U mnie nie zakwitła Loius Odier, pewnie też ja za mocno przyciachalam., może tez tak byc z Twoją New Dawn
Milka 16:39, 04 lis 2015

U mnie Ne Dawn ma znowu pąk, ciekawe czy rozwinie się, ma cieplutkie miejsce.
Milka 16:39, 04 lis 2015

Rench napisał(a)

Cieszę się,że udało mi się zatrzymać,to ulotne piękno

Tez masz puderki i te liście mają taki burgundowy kolor.
monia 07:51, 05 lis 2015

nadrabiam po długie, długiej przerwie i nadziwić się nie mogę jak u Ciebie pięknie. Mi fairy dance marnie chyba przez to, że ją za bardzo przesypałam trawą koszoną. Można jeszcze przesadzać róże pnące? Zapowiadają temp. na plusie 10-13 stopni i w nocy też na plusie tak do 20 listopada piękna zlota jesień mam nadzieje że U Ciebie też piękna pogoda dopisuje i pod względem samopoczucia też
Kasya 08:04, 05 lis 2015

A ja mam takie pytanko.
Jaka roza najlepsza żeby ja puścić na drzewo ?
Myślałam o jakimś ramblerze ale one zwykle kwitną raz i do tego mogą pewnie u mnie przemarzac..
Zastanawialam sie tez nad new dawn ? Chciałam żeby ta Roza obficie kwitla i dobrze by było gdyby była pachnąca

bedzie raczej na sloncu ale nie w 100%
Ewa777 14:17, 05 lis 2015

Kasya napisał(a)
A ja mam takie pytanko.
Jaka roza najlepsza żeby ja puścić na drzewo ?
Myślałam o jakimś ramblerze ale one zwykle kwitną raz i do tego mogą pewnie u mnie przemarzac..
Zastanawialam sie tez nad new dawn ? Chciałam żeby ta Roza obficie kwitla i dobrze by było gdyby była pachnąca

Kasiu, dopisz jeszcze, czy ta róża będzie tam miała słońce, czy cień?
Rench 14:37, 05 lis 2015

ewa004 - Buźka

Madzenka - Jak wysoko dorasta u Ciebie Louise ?

Milka - i to mnie właśnie denerwuje,New Dawn u wszystkich powtarza kwitnienie,a moja tylko w nowe pędy idzie .
U Ciebie Irenko większe pole do popisu ma ten cukier

Monia - Gdzieś się tak długo podziewała ? To były trzy miesiące miodowe

Póki ziemia nie zmarznięta można przesadzać róże. Lepiej teraz niż wiosną.
Ja właśnie poszalałam sobie przed dwoma dniami i się przeziębiłam,konol mi urywa Przymusowy areszt domowy,a tu słonko tak zapraszało do działania w ogrodzie

Kasya - właśnie myślę,że New Dawn świetnie by oplotła drzewo,u wszystkich powtarza kwitnienie,tylko nie moja

Reszta moich róż pnących jest za młoda,żeby dawać konkretniejsza opinię.
Ale poczytaj tutaj o ramblerach Pani Kralki,może coś wybierzesz i w kolorystyce itd.
http://rosenpedia.blogspot.com/2015/02/moje-pnace-roze.html

A tutaj wizualnie
http://majawogrodzie.tvn.pl/264,-Pnace-roze---ramblery-Akademia-Ogrodnika-LATO--2015--1-,kalendarium-prac.html

Rench 14:51, 05 lis 2015

Ewa777 - korona drzewa zawsze coś zacieniuje