Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :)

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :)

butterfly 20:26, 19 paź 2015

A, i jeszcze Mrs. John Laing - warta grzechu ? Bo mam ją jutro sadzić.
Duża ci urosła?
Anda 20:27, 19 paź 2015

Madzenka napisał(a)
Renatko proponuje zima zalozyc wizytówki rozane z prezentacja i opisem Twoich roz. Mysle o watku w sektorze "wizytowki" aby mozna było podziwiać Twoja kolekcje.

Popieram
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 20:28, 19 paź 2015

butterfly napisał(a)
A, i jeszcze Mrs. John Laing - warta grzechu ? Bo mam ją jutro sadzić.
Duża ci urosła?

Też jestem ciekawa Twojej opinii Reniu, bo mam od wiosny i ciekawa jestem, jak się rozwinie.

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Ewik 20:35, 19 paź 2015

Reniu i wszystkie inne panny , bardzo proszę o doradzenie u mnie , wszelkie pomysły na wagę złota.
Milka 16:46, 22 paź 2015

Rench napisał(a)
Pachnące
Mr.Johm Lang

Dhita

Ghita

Comte de chambord

Clair renaissance

Pachnące lubię sliczne są
Anda 20:29, 22 paź 2015

Reniu, od paru wieczorkow przysiadam tu u Ciebie na watku i przegladam, i podziwiam Twoje roze. Slicznosci tu masz
Rench 00:33, 23 paź 2015

kasia_w - właśnie w różach najbardziej uwielbiam zapach,a później cała reszta

Anda - Tyle nowych ślicznotek wyszukałam w szkółkach,że nie wiem czy nie wyeksmituję jej już na wiosnę

Kasya - u mnie najbardziej były wrażliwe zwykłe wielkokwiatowe (już ich nie mam)
ostatniej zimy kiedy jej niemal nie było,tylko one właśnie przemarzły.
A angielki jak terminatorki nawet bez kopczyka świetnie się miały.

Generalnie wszystkim powinno się dawać kopczyk na zimę,nawet kiedy przemarznie góra,od korzenia wybijają.
Ponadto śledzimy prognozy,kiedy będą zapowiadali bardzo niskie temperatury,będziemy okrywać dodatkowo. Ja już drugi rok mam w garażu nieużywane zapasy włókniny

Napewno wszystkie młodziaczki dobrze okopczykuj i za szybko na wiosnę nie rozgarniaj,dopiero po całkowitym ustąpieniu przymrozków.

mirkaka -przyznaję się bez bicia,że mi za bardzo nie podoba się ta róża,jestem rozczarowana.

Madzenka Anda - fajny pomysł,tylko że ja je jeszcze mało znam.
Zdjęcia podpisane pokażę,ale obiecuję,że w przyszłym sezonie będę skrupulatnie zapisywała wszystkie spostrzeżenia przy każdej z osobna

butterfly -niestety nie mam,sama mam ochotę zapakować do doniczki różę Chantal Thomas.

Anda butterfly- Mrs. John Laing- w tym roku przesadzałam i usiłowałam wepchać pod podporę,co odchorowała i miała dlatego zaledwie kilka kwiatków. Ale Ania Mała_Mi ją ma dłużej,jej trzeba zapytać o opinię.

Ewik -byłam

Milka -tak,te mocno pachnące są niesamowite

Anda -strasznie się cieszę,że Ci się podobają

mirkaka 08:58, 23 paź 2015

mirkaka -przyznaję się bez bicia,że mi za bardzo nie podoba się ta róża,jestem rozczarowana.

Hmm, to może ten kolor jest przekłamany na zdjęciu? Chyba że te kolorki Cię nie kręcą?
Rench 02:54, 24 paź 2015

mirkaka napisał(a)

Hmm, to może ten kolor jest przekłamany na zdjęciu? Chyba że te kolorki Cię nie kręcą?

Generalnie ona mnie nie kręci,ani za kształt kwiatów,ani za nic konkretnie
Na tych wczesniejszych zdjęciach jest chyba nawet wiarygodny kolor.

Mam inne ,ciemniejsze,jakieś podrasowane kolorystycznie przez aparat Ale to kolory wieczorne

One tak pięknie naprawdę nie wyglądają

Piszą,że pachnąca,jak by pachniała,mój nochal napewno by to wyniuchał

Madzenka 09:21, 24 paź 2015

Hm Kardynałka upchalam w kacie, jeśli jednak zrobi niespodzianke i zaskoczy mnie swoim pięknem to go przesadze. Ale musiałam go mieć z powodu koloru