Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :)

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :)

Rench 15:43, 26 sty 2016

Mira - akurat mój M nie będzie uszczęśliwiony,mam zakaz włażenia ze swoimi krzakami na jego terytorium
Tylko że ja już nie mam miejsca na swoim,więc gdzieś muszę

A na bazarku ja mam problem z przejściem,ale innego gatunku.
Babeczki mnie już znają i kiedy się pojawiam,to szarpią mnie za łokieć,kup pani u mnie,a moja córa kiedyś skomentowała " no już się zaczyna,ja z tobą tu więcej nie przyjdę "

Madzenka -przypomniałaś mi,że muszę sobie posiać pomidorki koktajlowe,Black Cherry ,bo na bazarze nikt nie miał w tamtym roku.
Spróbuję jeszcze raz posadzić,ale w doniczkach.

A cynie akurat zawsze wysiewałam wprost do gruntu.

Jana
- skoro nie zeszły wcale,to możliwe,że wina nasionek,chyba że nie zastosowałaś się do opisu na opakowaniu,tylko po swojemu
Ja kiedyś przeczytałam opis dopiero jak mi nic nie wzeszło i okazało się,że zrobiłam akurat wszystko na odwrót
Madzenka 23:03, 26 sty 2016

Kupujesz coś jeszcze różanego?
Rench 17:00, 27 sty 2016

Madzenka napisał(a)
Kupujesz coś jeszcze różanego?

Rozpatruję jeszcze ROYAL CELEBRATION i widzę że F ma co chwilę coś nowego,więc zanim zaczną realizować przesyłki,możliwe że jeszcze coś mi wpadnie w oko
Nie wiem czy widziałaś,że jest już u nich Pashmina
Kasya 17:11, 27 sty 2016

A jak to jest z tymi w doniczkach ? oni wsadzaja te z golym korzeniem do donic i sprzedaja pozniej ? czy jakos inaczej ? wiesz Reniu ?
17:24, 27 sty 2016
Rench napisał(a)

Rozpatruję jeszcze ROYAL CELEBRATION i widzę że F ma co chwilę coś nowego,więc zanim zaczną realizować przesyłki,możliwe że jeszcze coś mi wpadnie w oko
Nie wiem czy widziałaś,że jest już u nich Pashmina

na Pashimę to i ja mam chęć ...na mój front jak nic pasuje

choć doradź jak mam to obsadzić

róże dopiero będę wymyślać ..jak już będę wiedzieć jaki układ ma mieć ta rabata i ile tych krzaków się zmieści
Rench 17:55, 27 sty 2016

Kasya -Najogólniej, to jesienne golsaki przechowują przez zimę,zakopczykowane lub w chłodniach.
Przeważnie wiosenne,które nie sprzedadzą się, są sadzone w doniczek i później sprzedawane w czasie całego sezonu.
Ale każda szkółka ma inne metody,więc to tylko tak ogólnikowo.
Rench 18:05, 27 sty 2016

eee_taam napisał(a)

na Pashimę to i ja mam chęć ...na mój front jak nic pasuje

choć doradź jak mam to obsadzić

róże dopiero będę wymyślać ..jak już będę wiedzieć jaki układ ma mieć ta rabata i ile tych krzaków się zmieści

Ja tam nie potrafię projektować,kieruję się impulsem i własnymi upodobaniami Ale lecę obczaić co tam działasz
18:19, 27 sty 2016
Rench napisał(a)

Ja tam nie potrafię projektować,kieruję się impulsem i własnymi upodobaniami Ale lecę obczaić co tam działasz

najlepiej to wyszło by mi kopiowanie różanki na przedogródek ...ale gdzie znależć dobre wzorce? wczoraj gmerałam w necie i nic nie wynalazlam zeby tylko kalkę przyłożyć i jest
Rench 18:26, 27 sty 2016

eee_taam napisał(a)

najlepiej to wyszło by mi kopiowanie różanki na przedogródek ...ale gdzie znależć dobre wzorce? wczoraj gmerałam w necie i nic nie wynalazlam zeby tylko kalkę przyłożyć i jest

Aż tak dobrze to nie ma
Na dodatek nie wszystkie róże rosną idealnie tak samo.
Mam np. 2 Pashminy i jedna z nich jest idealna,a druga humorzasta,a rosną niemal w identycznych warunkach.
18:32, 27 sty 2016
Rench napisał(a)

Aż tak dobrze to nie ma
Na dodatek nie wszystkie róże rosną idealnie tak samo.
Mam np. 2 Pashminy i jedna z nich jest idealna,a druga humorzasta,a rosną niemal w identycznych warunkach.

no potwierdzasz ...bo mnie się też tak wydawało (po obserwacjach u mnie) .... skąd potem się biorą różne opinie o różach?...a co rok może być inaczej ... chcemy te naturę mocno ucywilizować ..uczesać i wylizać nawet ...a ona się nie daje
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies