Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :)

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :)

Kindzia 19:15, 27 sty 2016

Rench napisał(a)

Aż tak dobrze to nie ma
Na dodatek nie wszystkie róże rosną idealnie tak samo.
Mam np. 2 Pashminy i jedna z nich jest idealna,a druga humorzasta,a rosną niemal w identycznych warunkach.

To zupełnie tak jak moje Chopiny Jeden wielki do nieba i obsypany wiecznie kwiatami, drugi rachityczny i rzadko kwitnący. Już mu palcem pogroziłam...w tym roku ma ostatnią szansę!
20:00, 27 sty 2016
Kindzia napisał(a)

To zupełnie tak jak moje Chopiny Jeden wielki do nieba i obsypany wiecznie kwiatami, drugi rachityczny i rzadko kwitnący. Już mu palcem pogroziłam...w tym roku ma ostatnią szansę!

no to nie ma innej rady jak "knot" nie spełnia oczekiwań ..to wymieniać na nowy lepszy model ....i nie będzie nudy
Napia 22:23, 27 sty 2016

Widzę, że cały wątek w różacha ja właśnie na to liczyłam Zmartwiła mnie informacja, że parfuma przereklamowana, bo jednak sobie trochę po niej obiecywałam i wpisałam na listę zakupów. Muszę się jeszcze zastanowić,czy zamiast planowanej Herzogin Christiany nie wybrać czegoś innego.
Madzenka 06:43, 28 sty 2016

Rench napisał(a)

Rozpatruję jeszcze ROYAL CELEBRATION i widzę że F ma co chwilę coś nowego,więc zanim zaczną realizować przesyłki,możliwe że jeszcze coś mi wpadnie w oko
Nie wiem czy widziałaś,że jest już u nich Pashmina

Royal to było moje marzenie, od wakacji siedzi u mnie w ogrodzie a Pashmina od jesieni
Rench 19:43, 28 sty 2016

eee_taam napisał(a)

no potwierdzasz ...bo mnie się też tak wydawało (po obserwacjach u mnie) .... skąd potem się biorą różne opinie o różach?...a co rok może być inaczej ... chcemy te naturę mocno ucywilizować ..uczesać i wylizać nawet ...a ona się nie daje

I dlatego od pewnego czasu kieruję się swoimi zasadami przy zakupach.Jak mi się podoba,to kupuję i już,sama stwierdzę czy mi pasuje,czy nie

Rench 19:53, 28 sty 2016

Kindzia napisał(a)

Ja po trzech sezonach stwierdzam,że moje Chopiny inaczej się zachowują w każdym kolejnym roku. A mam ich 8szt więc jest z czym porównywać
Rench 19:59, 28 sty 2016

eee_taam napisał(a)

no to nie ma innej rady jak "knot" nie spełnia oczekiwań ..to wymieniać na nowy lepszy model ....i nie będzie nudy

Jeden Chopin był naprawdę chorowity,więc go wymieniłam na Artemis,ale mimo całej piękności tej róży,miała się nijak w stosunku do Chopinów,więc i Artemis zastąpiłam Janem Pawłem II ,zobaczymy czy im dorówna...
Jeśli nie,to będę musiała dokupić Chopina,tak czy inaczej
Rench 20:02, 28 sty 2016

Napia napisał(a)
Widzę, że cały wątek w różacha ja właśnie na to liczyłam Zmartwiła mnie informacja, że parfuma przereklamowana, bo jednak sobie trochę po niej obiecywałam i wpisałam na listę zakupów. Muszę się jeszcze zastanowić,czy zamiast planowanej Herzogin Christiany nie wybrać czegoś innego.

Właśnie mnie też to denerwuje,że w nazwie perfuma,a zapach nikły,tak jak np. w przypadku
PARFUM FLOWER CIRCUS,a zapach zaledwie jedna gwiazdka.....
Rench 20:05, 28 sty 2016

Madzenka napisał(a)

Royal to było moje marzenie, od wakacji siedzi u mnie w ogrodzie a Pashmina od jesieni

Możesz pokazać jak kwitła ta ROYAL CELEBRATION na krzaczku? Bo na F jest tylko jeden kwiatuszek pokazany.
Rench 20:21, 28 sty 2016

I żeby nie było,że sama pisanina,pokażę alfabetycznie zdjęcia moich różyczek.
W większości to młodziaczki,więc jeszcze bez opisów.

A

Abraham Darby inna nazwa AUScot

Aicha

Amber Queen