Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :)

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :)

Margo 10:59, 16 lut 2016

Reniu, zamówiłam sobie różę Ghita Renaissance. Patrzałam na Twoje Top10 i widzę, że masz tam Clair Renaissance. Własnie między Clair i Ghitą dość długo sie wahałam i w końcu ze względu na kolor wybrałam Ghitę. Podpowiedz mi czy (pomijając już kolor) to dobry wybór, czy jednak zamienić na Clair ???
kosolka 13:48, 16 lut 2016

Reniu, czy Ascot da radę w pełnym słońcu, przy południowo-zachodniej ścianie budynku? I czy zgra się z The Fairy?
Rench 18:08, 16 lut 2016

agata19762 - Cóż,to jest nieuleczalne
Iwk4 - to znaczy,że epidemia różana i Ciebie dopadła

Margo - One mają podobny pokrój i zdrowotność, zapach też intensywny obydwie mają.
Właściwie one chyba tylko tym kolorem się różnią. Jeśli kolor Ghity Ci się podoba bardziej,to nie zmieniaj zamówienia.
kosolka - U mnie rośnie na całkowitej patelni,dopiero późnym popołudniem ma trochę cienia i nie było problemów z przypalonymi płatkami, ale czytała,że dziewczyny się skarżyły,że był przypalony. Nie wiem,może miały za mało wody.

Ja wszystkie młode różyczki,staram się podlewać przez cały sezon.Zanim wykształcą długie i grubsze korzenie.W kolejnych latach ,już świetnie sobie same radzą z upałami.

Nie mam The Fairy, ale sądzę,że kolorystycznie powinien pasować.
Wzniesione ciemne czarki Ascota,zatopione w poduchach różowych kwiatuszków The Fairy
Moja wyobraźnia tak to przedstawiła
ana_art 09:11, 17 lut 2016

oj, oj, oj przepadłam w różach w 'f' i nie mogłam się oprzeć...
kosolka 09:14, 17 lut 2016

Rench napisał(a)
agata19762
kosolka - U mnie rośnie na całkowitej patelni,dopiero późnym popołudniem ma trochę cienia i nie było problemów z przypalonymi płatkami, ale czytała,że dziewczyny się skarżyły,że był przypalony. Nie wiem,może miały za mało wody.

Ja wszystkie młode różyczki,staram się podlewać przez cały sezon.Zanim wykształcą długie i grubsze korzenie.W kolejnych latach ,już świetnie sobie same radzą z upałami.

Nie mam The Fairy, ale sądzę,że kolorystycznie powinien pasować.
Wzniesione ciemne czarki Ascota,zatopione w poduchach różowych kwiatuszków The Fairy
Moja wyobraźnia tak to przedstawiła

Takie własnie było moje wyobrażenie.. Wiesz, może spróbuję je tam jednak zostawić (Fairy), nie dużo, i zobaczymy jak sie sprawdzą. Będę przycinać. Najwyżej za jakiś czas wylecą..
Margo 09:32, 17 lut 2016

Rench napisał(a)

Margo - One mają podobny pokrój i zdrowotność, zapach też intensywny obydwie mają.
Właściwie one chyba tylko tym kolorem się różnią. Jeśli kolor Ghity Ci się podoba bardziej,to nie zmieniaj zamówienia.

Uff, to dobrze,zostawiam jak jest
Jakbym zrobiła kolejną modyfikacje zamówienia to by mnie tam przeklinali
ewsyg 13:05, 17 lut 2016

Widzę, że będziesz miała sporo nowości. U mnie też będzie 20 nowych różyczek
popcorn 13:14, 17 lut 2016

jakie różane zakupy! masz jeszcze miejsce??
Rench 15:57, 17 lut 2016

ana_art - tak,jak się już tam zajrzy,to trudno z pustym koszykiem zostać

kosolka - właśnie,najlepiej samemu przetestować. Ja też tak robię od pewnego czasu.

Margo - dokupusz w jesieni,jak by co

ewsyg - Dostałam jesienią katalog Tantau i przepadłam,a jak już się wejdzie do F,to już koniec
Kilka do eksmisji pójdzie na konto nowych i damy radę
popcorn -właśnie piszę do Ewy-ewsyg,że jedne wywalam inne kupuję I zawsze coś się dzieje...
popcorn 15:58, 17 lut 2016

hehe
to jak ja i jak coś zmarznie to nie płacze długo