Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :)

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :)

Urszulla 20:28, 23 lut 2016

Rench napisał(a)
wodzyn - tak,każdy pierwszy kwiatuszek cieszy.
Ja dzisiaj w deszczu latałam z aparatem,a syn zapytał podejrzliwie,czy się dobrze czuję

Chyba nie bardzo dobrze jednak,bo wczoraj kiedy zrobiłam zakupy,tak się zamyśliłam,że muszę jeszcze po nożyce skoczyć do sąsiedniego sklepu,że po wyładowaniu zakupów do samochodu,zamiast wózek odwieźć pod daszek,pojechałam nim prosto do następnego, innego sklepu W połowie drogi się obcięłam dopiero Na szczęście nikt mnie nie gonił,żebym oddała wózek Ale obciach

A żeby było jeszcze śmieszniej,kupiłam jakieś tam nożyce,zawiedziona,że nie było z Fiskarsa.
Wracam do domu,lecę ze zdobycznymi nożycami do piwnicy,a tam na półce leżą nożyce Fiskarsa Kupiłam je jesienią i zapomniałam

Chyba to przesilenie wiosenne

Chyba przesilenie zimowe pośmiałam się bardzo,ale żebyś nie pomyślała że z Ciebie to napiszę że ja zapisuję w telefonie nawet takie rzeczy jak tankowanie auta
Mala_Mi 21:59, 23 lut 2016

Gdzie wsadzisz te róże??? Chyba u sąsiada

Z ciemiernikami poczekaj, utniesz liście jak się ociepli i będzie sucho.. by grzyba nie złapały. Wyglądają na zmrożone. U mnie też takie są. Ale zapowiadają ochłodzenie..zdążę uciąć.
Mala_Mi 22:01, 23 lut 2016

Bogdzia napisał(a)
Oj Renia ReniaJa też tak mam

Ja niestety też tak mam
Z tego powodu nie jeżdżę do wielkich marketów ,bo nigdy nie pamiętam gdzie postawiłam auto. Robię zawsze fotę ..ale to i tak nic nie daje
ana_art 22:44, 23 lut 2016

Mala_Mi napisał(a)

Ja niestety też tak mam
Z tego powodu nie jeżdżę do wielkich marketów ,bo nigdy nie pamiętam gdzie postawiłam auto. Robię zawsze fotę ..ale to i tak nic nie daje
hahha kiedyś w Krakowie pod jakimś centrum handlowym GODZINĘ szukaliśmy auta
Sebek 22:55, 23 lut 2016

ana_art napisał(a)
hahha kiedyś w Krakowie pod jakimś centrum handlowym GODZINĘ szukaliśmy auta

Pamiętam jak raz na parkingu poszliśmy do auta i ujrzeliśmy, że rejestracje nam podmienili... Dodatkowo stwierdziliśmy, że musieli coś pogrzebać w zamkach, bo auto nie chciało się otworzyć... Po kilku minutach nieudanych prób odpuściliśmy, rozejrzeliśmy się po parkingu w panice celem poszukania pomocy i nagle samochód się otwarł... zaparkowany 2 rzędy dalej... O dziwo też w Krakowie to było
mira 23:13, 23 lut 2016

Renia liście ciemiernika też takie miałam ale je obcięłam już na początku lutego, Monty twierdzi że to trzeba uciąć i Danusia też chyba pisała że te liście nie są potrzebne. Ja w grudniu przed zimnem przysypałam ciemierniki lekką ziemią i to jedynie nie było najlepsze bo powinnam okryć jedliną czyli lekko.
Już az takich mrozów chyba nie będzie żeby miały ucierpieć a grzybki się rozniosą.
Stipy mam kilka lat /o dziwo te same/ i tnę niemiłosiernie - nie ma zmiłuj - już pocięte jeżyki nie żal mi bo tylko jednoroczne ładne a jak się uchowa to dobrze.

I jeszcze jedna sprawa - przez Ciebie wysiałam lewkonie pierwszy raz w życiu !!!! i wzeszły migiem prawie natychmiast - czekam na właściwe liście i pikuję - cała robota Twoja wina jakby co

pozdrwiam
Madzenka 23:19, 23 lut 2016

Potwierdzam ze obcinanie starych lisci ciemierników zalecają wszystkie żródła.

Stipe mozna wyczesać ale ładniejsza była po ścieciu tak jak pisałam na wysokosci 10-15 cm

Ciesze sie z Ebb z Toba, bo poprzednie wykupili przeze mnie
Rench 23:38, 23 lut 2016

Anda -Dobrze,że z wózkiem się do domu nie wybrałam,bo mam całkiem bliziutko
Kasya -

wodzyn - kurka,to ja do kańcików nie mam jeszcze
Ale w moich sklepach ogrodniczych nie mają takich,nawet nie słyszeli o takich.Wytrzeszczają na mnie oczy,kiedy pytam

eee_taam - Masz rację,już się nie mogę doczekać kiedy zacznę ryć w ogrodzie
Ja też ścinałam stipy,łatwiej się później wyskubuje te suche.Nie wiem tylko,czy w tym sezonie będzie co skubać,same suche kłaki.

Urszulla - Ja mogę zapisać,ale i tak zapominam
Albo kartka zostaje w domu

Mala_Mi - Mam tak badziewny trawnik,że jak go nie będzie wcale,to się nie zmartwię

ana_art - Dobrze,że szukałaś własnego Bo ja pojechałam samochodem eMa,a szukałam swojego

Sebek - Dobre

Mira - Póki co, u mnie siąpi codziennie i długoterminowa tak pokazuje aż do 8 marca.Więc ogrodowe prace odpadają.Pozostaje mi uprawa na parapecie
Zamówiłam sobie pomidorki Black Cherry. Z tamtego sezonu mam podłoże kokosowe,może mi coś z tego wyjdzie.
Cała reszta moich zdobyczy do siania,prosto do gruntu.

Lewkonie powinny Ci się udać.Fachowcy potrafią odróżnić po kolorze siewki,czy są pełne czy puste,ale wszystkie pięknie pachną

Rench 23:45, 23 lut 2016

Madzenka - E tam przez Ciebie,za długo zwlekałam. Dobrze,że dzisiaj,kiedy zobaczyłam,że jest,od razu kupiłam. I chyba ostatni egzemplarz,bo za chwilę już nie było. Rozchodzą się,jak ciepłe bułeczki

Już nie będę zaglądała,do żadnej szkółki. Jak mi to wszystko zacznie spływać w marcu,to się nie pozbieram
A w jesieni założę wątek oddam,sprzedam bez zamiany
alinak 00:30, 24 lut 2016

Renia śpieszę donieść, że do kancików kupują koleżanki na All z Romanika za 29- 35zł. byl swego czasu w Obi ,ale to było w 2010 jak kupowałam i potem już nigdy ich nie widziałam. na All są na stówę.
szukaj nazwy OBCINAK ZE STOPĄ NÓŻ DO DARNI ROMANIK do trawy . teraz widziałam.albo na stronie Romanik.