Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :)

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :)

wodzyn 18:22, 23 lut 2016

I u mnie są już pierwsze krokusy Wczoraj znalazłam. A wiosna już wcale nie tak daleko Jest tuż... tuż...

Róża cudna!!!
Rench 18:51, 23 lut 2016

wodzyn - tak,każdy pierwszy kwiatuszek cieszy.
Ja dzisiaj w deszczu latałam z aparatem,a syn zapytał podejrzliwie,czy się dobrze czuję

Chyba nie bardzo dobrze jednak,bo wczoraj kiedy zrobiłam zakupy,tak się zamyśliłam,że muszę jeszcze po nożyce skoczyć do sąsiedniego sklepu,że po wyładowaniu zakupów do samochodu,zamiast wózek odwieźć pod daszek,pojechałam nim prosto do następnego, innego sklepu W połowie drogi się obcięłam dopiero Na szczęście nikt mnie nie gonił,żebym oddała wózek Ale obciach

A żeby było jeszcze śmieszniej,kupiłam jakieś tam nożyce,zawiedziona,że nie było z Fiskarsa.
Wracam do domu,lecę ze zdobycznymi nożycami do piwnicy,a tam na półce leżą nożyce Fiskarsa Kupiłam je jesienią i zapomniałam

Chyba to przesilenie wiosenne
Bogdzia 19:12, 23 lut 2016

Oj Renia ReniaJa też tak mam
Rench 19:14, 23 lut 2016

Bogdzia napisał(a)
Oj Renia ReniaJa też tak mam

Ha ha,to się cieszę,że nie jestem odosobniona
Anda 19:15, 23 lut 2016

No to ja Cię mogę bardzo dobrze zrozumieć. Mi też tak by się mogło zdarzyć
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Kasya 19:22, 23 lut 2016

wodzyn 20:00, 23 lut 2016

Ja bym narzędzi ogrodowych na pewno nie kupiła podwójnie ale tylko dlatego, że narazie posiadam tylko mały sekatorek, podreczną łopatke, grabie, łopate i łopate do kancikow. Więc ciężko o dubel; )
20:03, 23 lut 2016
Rench napisał(a)
wodzyn - tak,każdy pierwszy kwiatuszek cieszy.
Ja dzisiaj w deszczu latałam z aparatem,a syn zapytał podejrzliwie,czy się dobrze czuję

Chyba nie bardzo dobrze jednak,bo wczoraj kiedy zrobiłam zakupy,tak się zamyśliłam,że muszę jeszcze po nożyce skoczyć do sąsiedniego sklepu,że po wyładowaniu zakupów do samochodu,zamiast wózek odwieźć pod daszek,pojechałam nim prosto do następnego, innego sklepu W połowie drogi się obcięłam dopiero Na szczęście nikt mnie nie gonił,żebym oddała wózek Ale obciach

A żeby było jeszcze śmieszniej,kupiłam jakieś tam nożyce,zawiedziona,że nie było z Fiskarsa.
Wracam do domu,lecę ze zdobycznymi nożycami do piwnicy,a tam na półce leżą nożyce Fiskarsa Kupiłam je jesienią i zapomniałam

Chyba to przesilenie wiosenne

a ja myślę że już weszłaś w tzw"amok ogrodowy"
20:07, 23 lut 2016
ana_art napisał(a)
a ja stipy nie ścinam... jak raz ściełam to stały takie suche komle, czekam aż puszczą nowe i te suche pociągam mocno i wyłażą

a Irenka Milka pisała ze wszystkie suche stipy ścina i nic się nie dzieje ...potem ładnie rosną ...ale może rzeczywiście wtedy kiedy juz się trochę dołem zazielenią ....bo np. u mnie to zimniej jest i wszystko ze 2 tyg później.
20:09, 23 lut 2016
Madzenka napisał(a)
Stipy na razie absolutnie nie ruszaj. Tniemy gdy miną całkowicie przymrozki na wysokosci 10-15 cm

Ciemiernikowi trzeba wszytskie brązowe liście wyciąc a najlepiej wszystkie ubiegłoroczne. Te brązowe sa porażone chorobą grzybową i nalezy je natychmiast usuwac gdy są plamy

tez tak robię ...taka sama teoria jaka kiedyś ogłaszał Monty Don zostawiam tylko te ładne zielone.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies