Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :)

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :)

Rench 08:31, 13 cze 2017

Urszulla - ja ją bardzo lubię,ma śliczne kwiaty w kiściach,przez co długo kwitnie.

katel - już przestałam liczyć,bo jedne wypadają inne przyjeżdżają
Ale kiedyś było ponad 100 odmian

_Martini_ -a co obstawiałaś ?
Te różowe jasne znam jeszcze słabo po kwiatach,muszę po metkach szukać bo od tamtego sezonu je dopiero mami wszystkie wydają mi się podobne
Nawet mam wątpliwości ,czy drugi FAIRCHILD,to własnie ta róża,mimo że ma metkę.
Całkowicie się różni od piwoniowej i wyglądem i nie pachnie tak pięknie.

Tylko one rosną na róznych wystawach, możliwe że i to ma wpływ.

Madzenka mocno mam ścięte po wiośnie,mało kwiatów. Ale cieszę się najbardziej,że Pashminy odbiły,jedną spisałam na straty,a ona od korzenia się odrodziła,mam nadzieję,że to nie podkładka,liście ma normalne D:
Margarete - ja dopiero odzywam na forum,kiedy mi róże zaczynają kwitnąć ,mój ogródek nie jest poza tym widowiskowy
Rench 10:08, 13 cze 2017

agata19762 - tak,mam pokaźną kolekcję,szkoda że nie mam już miejsca,bo szkółki coraz to nowe odmiany pokazują
Po zimie tez mocno ucierpiały,a raczej po wiośnie. Gdybym ich tak szybko nie ścinała, nie przemarzłyby aż do dołu Pokarało mnie znowu,za to że dałam się ponieść fali ogrodowiska

iwonadm - WOLLERTON OLD HALL pierwsze kwiaty miała ciężkie,obwisłe, ale już nowy pęd dumnie się wznosi

Wypuściła od tamtego sezonu długi pęd,które przygięłam lekko w poziomie.
U mnie rośnie w półcieniu,możliwe że dlatego ma takie wiotkie gałązki.

bacowa - tak,u kazdego inaczej,a nawet w jednym ogrodzie na różnych stanowiskach też inaczej, ta sama odmiana. Dlatego ja kupuję co mi się podoba i testuję u siebie

rozark - Fresia akurat frezjami nie pachnie,ale ma piękny intensywny zapach.
Po ostatniej zimie wszystkie straciłam,ale kiedy je miałam,poranna kawa na tarasie prze jej zapachu,to raj dla zmysłów
Rench 10:35, 13 cze 2017

Kindzia - niestety Giardiny nie mam. Ale muszę się przyznać,że po buszowaniu u ciebie ,dzisiaj skusiłam się na Lagunę. Mam jeszcze miejsce przy słupie elektrycznym i chcę,żeby ona po nim się wspinała

asiak - powolutku i twoje rozkwitną.Sezon dopiero się zaczyna

Kasya - CARDINAL HUME u mnie bardziej w szerz się rozrasta,a ok 1m ma wysokości. W tym sezonie nawet zdrowy jest
EYES FOR YOU mam znowu pierwszy sezon W ubiegłym kupiłam,ale ją zmarnowałam i na wiosnę znowu drugą kupiłam,bo bardzo mi się podobają jej kwiaty.
Na dzień dzisiejszy szybko przekwita,ale przyczyną może być to,że sadzona wiosna,korzenie nie sa tak długie,żeby sobie wilgoć ciagnąc z głębi ziemi.
Chociaz i tak dłużej niż w ubiegłym roku,bo jednak kilka dni trzyma już.

Kiedyś oglądałam program i własnie ona była polecana na typowa patelnie,więc poczekam

monteverde - Aneczko,gdzieś ty sie tyle podziewała
Myślałam,że się w Holandii spotkamy nareszcie i się nie udało .
Jestem pewna,że chwila moment i Twoje róże będą bardziej szalały niż u mnie

Sebek - do rwania jest tylko Rosarium Uetersen,reszta do podziwiania
Mam nadzieje,że się nie pomyliłeś

paniprzyroda - masz rację,nazbierałam tych bylin Przecież cały czas Was podglądam i się uczę
Coral ma kolce,ale wydaje mi się,że są grubsze i rzadsze,a na młodych pędach takie mięciutkie.

jolanka - niestety ,osypuje się. Większość róż się osypuje kiedy przekwita. Tylko chyba ciemne zasychają na pędach z płatkami.
Dlatego większośc różanomaniaczek pedantycznych robi bukszpanowe obwódki,co zasłania ten feler

abiko - ja też w tej miłości trwam,a mój eM,cały czas marudzi ile razy można jedna i tę sama różę oglądac,wąchać i jeszcze pół nocy zdjęcia wertować, Dla niego to niepojete
abiko 10:46, 13 cze 2017

Rench napisał(a)

abiko - ja też w tej miłości trwam,a mój eM,cały czas marudzi ile razy można jedna i tę sama różę oglądac,wąchać i jeszcze pół nocy zdjęcia wertować, Dla niego to niepojete

hahaa, a mój chyba rozumie, ale jak wołam "chodź powąchaj" albo "patrz jaki kwiat" to nie reaguje. Kręci go coś innego
tulucy 10:49, 13 cze 2017

Kuszą mnie strasznie Wollerton i Fairchild... Miejsce bym znalazła pewnie jak się chce, to się da...

Piękne masz widoki
Rench 10:58, 13 cze 2017

Dla zaglądających zostawiam kilka rózyczek i lece popracować w ogrodzie. Wczoraj nareszcie popadało
Mme Isaac Pereire tez uszczuplona gabarytowo,ale się odradza, a jak pachnie....
Wybaczam jej nawet to,że nie może utrzymać cięzaru kwiatów.

Soeur Emmanuelle / Dieter Muller

A Shropshire Lad

Nahema

Royal Jubilee już tak nisko nie trzyma główki

A PARFUM FLOWER CIRCUS
wcale nie pachnie
Filomena 11:02, 13 cze 2017

A Shropshire Lad - z czym ona zachwyca ?
kamila66 11:02, 13 cze 2017

Powzdychałam do fotek i też uciekam ale do pracy
Filomena 11:06, 13 cze 2017

Rench napisał(a)
agata19762 - tak,mam pokaźną kolekcję,szkoda że nie mam już miejsca,bo szkółki coraz to nowe odmiany pokazują
Po zimie tez mocno ucierpiały,a raczej po wiośnie. Gdybym ich tak szybko nie ścinała, nie przemarzłyby aż do dołu Pokarało mnie znowu,za to że dałam się ponieść fali ogrodowiska

...

Właśnie! Ogród nie zawsze jest piękny, a swój chce się pokazać taki na tip-top!
W pogoni za estetyką zapominamy jak wypoczywać w ogrodzie i pozwolić mu trochę podziczeć
Kindzia 13:34, 13 cze 2017

Szkoda, że Giardiny nie masz...a Laguna warta grzechu